Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як закрити стик бетону з пластикової трубою

  1. 1. Вибір матеріалу для закладення стику з пластикової трубою
  2. 2. Технологія закладення стиків
  3. 2.1. Розтин і підготовка поверхні стику пластикової труби з бетоном
  4. 2.2. Грунтування і нанесення основного шару Дегідрола люкс марки 7
  5. 2.3. Грунтування і нанесення основного шару Дегідрола люкс марки 5 (фінішна закладення стику з трубою)
  6. 2.4. догляд
  7. 2.5. наступні роботи
  8. Схема закладення стику бетону з пластикової трубою

Гідроізоляція стиків бетону з пластиковими трубами

Все більше при зведенні і реконструкції підземних споруд, підвалів, басейнів і резервуарів замість металевих використовуються пластикові труби:

Гідроізоляція вводів пластикових труб (закладення стику труби з пластика з бетоном) вимагає застосування особливих матеріалів. Звичайні способи закладення стиків тут не підходять:

Звичайні способи закладення стиків тут не підходять:

  • звичайний заделочного матеріал відшаровується від пластикових труб:

звичайний заделочного матеріал відшаровується від пластикових труб:

  • що не володіє безусадкова заделочного матеріал може розтріскуватися:

що не володіє безусадкова заделочного матеріал може розтріскуватися:

Як уникнути цього?

Для початку потрібно підібрати відповідний матеріал.

1. Вибір матеріалу для закладення стику з пластикової трубою

По-перше, застосовуваний матеріал повинен бути рекомендований для закладення таких стиків виробником.

По-друге, застосовуваний матеріал повинен мати відповідні технічні показники. Ця вимога обов'язково і закріплено в СП 28.13330.2017 «Захист будівельних конструкцій від корозії» (Актуалізована редакція СНиП 2.03.11-85) .

Як знайти дійсні технічні показники якості для матеріалу?

В описі матеріалу шукаємо таблицю "Технічні показники", а перед покупкою запитуємо паспорт якості на матеріал, підписаний і засвідчений виробником, дивимося, що там зазначено. Так, якщо в описі переваг зазначено, що матеріал водонепроникний, еластичний, має хорошу адгезію до бетону, металу і пластику, то в таблиці технічних показників обов'язково повинні бути цифрові значення (!) По кожному з цих показників, наприклад:

) По кожному з цих показників, наприклад:

Матеріал для закладення стику пластикових труб з бетоном повинен володіти такими технічними показниками якості:

  • водонепроникність (W) - для гідроізоляції стиків;
  • підвищення марки водонепроникності бетону з подачею води з боку зворотної обробленої матеріалом з видаленням шару матеріалу (з марки до марки або зростання на кількість марок) - для блокування і усунення фільтрації вологи всередині бетону стику;
  • морозостійкість (F) - для запобігання розмерзання нанесеного матеріалу;
  • міцність на стиск і особливо на вигин - для запобігання розтріскування нанесеного матеріалу від стискають і деформують зовнішніх напруг, характерних для стиків;
  • лімітовану мінімальну усадку (безусадочность) - для запобігання розтріскування нанесеного матеріалу від напруг усадки (причому поява розклинювальних (руйнують) напружень через розширення матеріалу допустимо не для всіх стиків);
  • адгезія матеріалу з бетоном - для герметичного примикання і виключення відшарування матеріалу від бетону;
  • адгезія матеріалу з металом - для герметичного примикання і для виключення відшарування матеріалу від металевих труб або гільзи в бетоні, в разі її застосування;
  • адгезія матеріалу з пластиком - для герметичного примикання і для виключення відшарування матеріалу від пластикових труб при гідроізоляції вводів інженерних комунікацій;
  • коефіцієнти корозійної стійкості по сульфатів для самого матеріалу і бетону, обробленого матеріалом, - для запобігання сольовий корозії нанесеного матеріалу при контакті з агресивними середовищами, наприклад, реагентами водопідготовки.
  • відносне еластичне відновлення матеріалу - для запобігання розтріскування і збереження гідроізоляції при переміщеннях в стику пластикової труби з бетоном.

Відповідно, для закладення стику використовують:

Дегідрол люкс марки 7 і Дегідрол люкс марки 5 при гідроізоляції і закладенні стиків пластикових труб з бетоном застосовуються спільно. Дегідрол люкс марки 8 - при необхідності.

Коли матеріали підібрані, можна приступати до закладення стику.

2. Технологія закладення стиків

При роботах по закладенню стиків вкрай важливо дотримуватися технологію, зазначену в інструкції по застосуванню матеріалу. Це не менш важливо, ніж правильний підбір матеріалу для закладення стику.

2.1. Розтин і підготовка поверхні стику пластикової труби з бетоном

Стики пластикової труби з бетоном необхідно розчистити на глибину рівну подвоєному зазору (тобто стик з запалом 30 мм розкрити на глибину 60 мм, отримавши вільний паз шириною 30 мм і глибиною 60 мм навколо труби). Глибина розкриття стику в будь-якому випадку повинна бути не менше не менше 40 мм.

Якщо до стику труби з бетоном є доступ з обох сторін бетонної стіни, то роботи ведуть по обидва боки стіни.

Поверхні бетону і пластика всередині стику ретельно очистити від покриттів (особливо бітумних і полімерних) і забруднень. Видалити пухкий з порушеною структурою бетон. При необхідності відремонтувати бетон Дегідролом люкс марки 5.

Верхній глянсовий шар слід видалити (наприклад, шероховки) незалежно від його природи (будь то цементне «молочко» або галечник на бетонній поверхні, або глянець на пластикових трубах в гідроізоліруемой стику).

Перед нанесенням робочого розчину знепилити і зволожити поверхню, яка буде контактувати з Дегідролом.

2.2. Грунтування і нанесення основного шару Дегідрола люкс марки 7

Перед будь-яким нанесенням розчину Дегідрола потрібно переконатися, що оброблювана поверхня зволожена. При необхідності виконати повторне зволоження поверхні бетону. З апрещается наносити Дегідрол на суху (в т.ч. висохлу після зволоження) підкладку!

Приготувати розчин Дегідрола люкс марки 7, як зазначено в інструкції по застосуванню , І заґрунтувати їм поверхню бетону і пластика від дна і до половини глибини підготовленого паза навколо труби. Потім герметично заповнити паз від дна і до половини глибини розчином Дегідрола люкс марки 7:

Потім герметично заповнити паз від дна і до половини глибини розчином Дегідрола люкс марки 7:

Розчин Дегідрола люкс марки 7 в пазі слід ущільнити будь-яким доступним способом, а поверхня загладити до глянцю. Витрата Дегідрола люкс марки 7 становить 1,5 кг на 1 дм3 заповнюється паза.

В особливо відповідальних випадках додатково використовується просочення Контацідом марки 5 поверхні паза перед кожним нанесенням шару Дегідрола. В окремих випадках - при високому напорі води або при небезпеці великого водотоку - Дегідрол люкс марки 7 наносять пошарово (в два-три шари) з просоченням перед кожним нанесенням Дегідрола Контацідом марки 5. Після нанесення Дегідрола виконують фінішну обробку розчином Контаціда марки 5. Витрата Контаціда марки 5 орієнтовно становить 2 л на 1 м2.

2.3. Грунтування і нанесення основного шару Дегідрола люкс марки 5 (фінішна закладення стику з трубою)

Приготувати розчин Дегідрола люкс марки 5, як зазначено в інструкції по застосуванню , І заґрунтувати їм поверхню бетону і пластика в залишився після закладення Дегідролом люкс марки 7 пазі в стику труби з бетоном. Потім герметично заповнити паз врівень з прилеглою поверхнею Дегідролом люкс марки 5:

Витрата Дегідрола люкс марки 5 складає 1,7 кг на 1 дм3 заповнюється паза.

Також виконати закладення всіх стиків бетону з пластиковими трубами на всіх доступних ділянках.

2.4. догляд

Оброблену Дегідролом поверхню необхідно:

  • вкривати від дощу (протягом першої доби після нанесення);
  • підтримувати у вологому стані (не менше 3 діб), закриваючи плівкою або періодично зволожуючи пульверизатором;
  • в жарку або вітряну погоду поверхню захищати від швидкого висихання частими зволоженнями або приховуванням, наприклад, поліетиленом, стретч-плівкою, брезентом і т.д.

При догляді слід зволожувати, не тільки нанесений матеріал, але і примикає до нього по периметру поверхню бетону на відстань не менше 50-150 мм від нанесеного матеріалу:

2.5. наступні роботи

До нанесення на забитий стик цементно-піщаного розчину, в т.ч. до оштукатурювання можна приступати через 7 діб після завершення обробки (при температурі навколишнього середовища 20 ° С).

Через 14 діб після закладення (при температурі навколишнього середовища 20 ° С) стик може експлуатуватися без обмежень, в т.ч. забарвлений і т.п.

Якщо фінішна обробка нанесеного шару матеріалу не планується, то резервуар із забитими стиками пластикових труб може бути заповнений водою через 7 діб після завершення обробки (при температурі навколишнього середовища 20 ° С).

Схема закладення стику бетону з пластикової трубою

Схема закладення стику труби з бетоном з одного боку бетонної стіни:

Схема закладення стику труби з бетоном з двох сторін бетонної стіни:

Схема закладення стику труби з бетоном з двох сторін бетонної стіни:

Як знайти дійсні технічні показники якості для матеріалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама