Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи можна використовувати гіпсову штукатурку у ванній кімнаті

До оздоблювальних матеріалів для вологих приміщень пред'являються підвищені вимоги. У ванних і санвузлах штукатурка повинна мати підвищену стійкість до впливу вологи.

Гіпсова штукатурка у ванній кімнаті може стати економічною альтернативою звичної всім цементно-піщаної суміші, в порівнянні з якою має низку переваг:

  • простота і висока швидкість нанесення;
  • швидке висихання. Поверхня, оброблена цементно-піщаним розчином, готова до плитковим робіт тільки через 4 тижні. Гіпсова штукатурка дозволяє приступити до фінішної обробки через пару днів;
  • зниження фінансових витрат на матеріали, за рахунок зменшення товщини необхідного шару;
  • зручність використання під фарбування або обклеювання шпалерами. Цементні склади утворюють надто грубу поверхню для цих видів обробки;
  • можливість надання штукатурці цікавою фактури з подальшим фарбуванням, створення унікальних інтер'єрів в ванних кімнатах.

Але у покупців часто виникає питання: чи можна використовувати гіпсову штукатурку у ванній? Завдяки появі сучасних матеріалів, відповідь на це питання позитивний. Досягнення необхідних характеристик відбувається за рахунок поліпшення складу за допомогою добавок, що модифікують. На упаковці обов'язково має бути зазначено, що дана суміш може застосовуватися для вологих приміщень і містить гидрофобизирующие компоненти. Такі склади можуть бути поверхневого дії, що утворюють на поверхні гідроізолюючу плівку, або проникаючі.

Гідроізоляція гіпсової штукатурки у ванній здійснюється за допомогою нанесення поверх неї спеціальних складів. Вологовідштовхувальним грунтовка не дозволяє покриттю вбирати в себе воду. Інакше поверхню, насичена вологою, стає важкою і може відвалитися.

Існує варіант використання гіпсової штукатурки у ванній, як вирівнюючого шару під керамічну плитку. Для цього набувають спеціальний клей для плитки , Відповідний для гіпсового підстави. Склеювальні склади на основі цементу використовувати не можна, інакше виникає ризик того, що плитка не буде триматися міцно.

Але у покупців часто виникає питання: чи можна використовувати гіпсову штукатурку у ванній?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама