Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція балкона своїми руками.

  1. Навіщо потрібна гідроізоляція?
  2. Що може знадобитися?
  3. Гідроізоляція вертикальних перегородок
  4. гідроізоляція даху
  5. гідроізоляція підлоги

Балкон хоч і не є частиною квартири, як лоджія, тим не менш, будь-який свідомий власник додаткових квадратних метрів своєї квартири, намагається зробити своє житло максимально комфортним. Це раніше балкони використовувалися тільки для того, що б складувати там непотріб - сьогодні люди намагаються облагородити це приміщення і надати йому затишності, щоб перетворити балкон в таке місце, де можна було б повноцінно проводити час.

Навіщо потрібна гідроізоляція?

Якщо в найближчих планах у вас намічений ремонт балкона, не забудьте про те, що йому необхідна гідроізоляція. Якщо ви не приділите уваги цьому пункту, то надлишок вологи може привести до того, що ремонт, наскільки би якісним і вишуканим він не був, зійде нанівець.

Гідроізоляція балкона - це вкрай необхідний момент при ремонті або переплануванні. Варто нагадати, що в наших квартирах радянського зразка перекриття - нехай навіть вони і бетонні - не можуть довго і ефективно бути перешкодою для опадів і вітрів. В результаті часто можна почути про те, що дах починає протікати, виростає цвіль, з'являється грибок і, як наслідок - зіпсовані речі на балконі, непоказний зовнішній вигляд приміщення і небезпека для квартири. До речі, не варто забувати, що вогкість і грибок можуть поширитися і на кімнату, до якої примикає балкон. Саме тому варто задуматися про те, щоб гідроізоляція балкона зсередини була виконана якісно.

Технологія, яка використовується для захисту від вологи зовсім не складна, так як зробити гідроізоляцію балкона може навіть той, у кого будівельні знання на мінімальному рівні.

Що може знадобитися?

  1. Перфоратор.
  2. Щітка по металу.
  3. Рідина проти корозії металу.
  4. Цемент.
  5. Пісок.
  6. Фольгований пінополістирол.
  7. Гідроізоляційна суміш.
  8. Армувальна сітка.
  9. Поліуретановий герметик.
  10. Монтажна піна.
  11. Захисна суміш для бетонних перекриттів.
  12. Плити пінополістиролу.
  13. Кріпильна фкурнітура.
  14. Фольгований пароизолятор.
  15. Бруси.
  16. Саморізи.
  17. Плити OSB.

Підготовка до гідроізоляції

Гідроізоляція балкона своїми руками проводиться вже після того, як вставлені скла. В основному, проводять гідроізоляцію бетонних (в деяких випадках цегляних) вертикальних перегородок, даху і підлоги.

До речі, якісний склопакет - в ідеалі він повинен бути подвійний, також є відмінним елементом гідроізоляції. Досить буде добре загерметизувати шви, а потім підібрати потрібний карниз і правильно його встановити.

Досить буде добре загерметизувати шви, а потім підібрати потрібний карниз і правильно його встановити

Перед гідроізоляцією потрібно підготувати поверхню в такий спосіб:

  1. Демонтаж підлогового покриття. Ділянки бетону, особливо, якщо вони пухкі і мають сліди руйнування, потрібно видалити перфоратором.
  2. Зачистка бетону. Бетон слід ретельно очистити від бруду і клею - найкраще це робити щіткою по металу.
  3. Додаткові нюанси. Наприклад, якщо при демонтажі оголилася арматура, необхідно зачистити метал, а після цього нанести на нього склад проти корозії.
  4. Відновлення бетонної конструкції. Можна використовувати як звичайний розчин цементу, так і спецзасіб для швидких ремонтів.

Гідроізоляція вертикальних перегородок

Для того щоб провести гідроізоляцію вертикальних перегородок, необхідний фольгований пінополістирол, який клеїться спеціальною сумішшю (стійкою до вологи і морозу). Поверх цього покриття потрібно нанести гідроізоляційний склад. Варто відзначити, що існують обмазувальні і проникаючі склади - перші застосовують для каменю, цегли або поліуретану, а другі - для бетонних підстав. Якщо вам необхідно провести гідроізоляцію вертикальних перегородок, вам знадобиться обмазочная суміш.

Перш, ніж ви будете наносити гідроізоляційний шар, не забудьте зволожити поверхню. Пам'ятайте, що шар необхідно накладати не більше 1 мм! Приблизно через шість годин можна нанести другий шар - він перпендикулярний першому. В середньому витрата суміші близько 2 кг / кв.м.

А ось все міжплиточних шви необхідно прокласти армировочной сіткою - вибирайте таку, щоб осередки були не більше 5 мм. Сітку необхідно утапливать в Гідроізолятор. При цьому сітка повинна на 10 см заходити в обидві сторони.

При цьому сітка повинна на 10 см заходити в обидві сторони

Так виконується і гідроізоляція відкритого балкона в тому числі.

гідроізоляція даху

Цей пункт можна пропустити, якщо ви знаєте на 100%, що ваші сусіди з верхнього поверху зробили якісну гідроізоляцію. Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні такої інформації, то необхідно убезпечити себе. Тим більше це важливо, якщо ви проживаєте на останньому поверсі.

  • Спочатку уважно прочитайте дах - все місця, які ви ставите під сумнів (можливо, дах протікає), потрібно закласти поліуретановим герметиком. Якщо бетон пухкий, то його потрібно видалити. Якщо тріщини великі, то вам на допомогу прийде монтажна піна. Тільки вибирайте таку піну, яка не містить толуол - це дуже отруйна речовина. Після проведення цих робіт поверхню треба зачистити щіткою по металу, видалити пил, бруд, фарбу.

Після проведення цих робіт поверхню треба зачистити щіткою по металу, видалити пил, бруд, фарбу

  • Дах балкона - верхню плиту варто обробити складом, що захищає бетон від морозу, тріщин і вогкості. Цей склад проникає на 10 сантиметрів в бетон і робить його напрочуд міцніше і тепліше. Суміш наносять на трохи вологе стелю. Процедуру краще повторити кілька разів. В цілому, витрата складає близько кілограма на метр квадратний. Обов'язково виконуйте всі заходи безпеки - цей розчин здатний викликати подразнення слизової, тому працюйте в рукавичках і окулярах.

Обов'язково виконуйте всі заходи безпеки - цей розчин здатний викликати подразнення слизової, тому працюйте в рукавичках і окулярах

  • Поверхня, на яку була нанесена суміш, потрібно три дні берегти від спеки, холоду, пошкоджень. Проте, не можна, щоб суміш висохла дуже швидко - навпаки, її потрібно збризкувати водою. Тільки так гідроізоляція даху балкона буде якісною.
  • Останній етап - це установка пінополістиролу, листи якого кріпляться на спеціальний клей або фурнітуру. Шви закладаються монтажною піною і заклеюються скотчем.

гідроізоляція підлоги

Гідроізоляція підлоги на балконі виконується все за тією ж технологією: підготовка поверхні, кілька шарів гідроізолятора, а поверх усього цього фольгований пароизолятор. Зверху на нього встановлюються бруси, до яких кріпляться плити OSB за допомогою саморізів. А вже самий верхній шар - це покриття для підлоги.

Після всіх цих етапів гідроізоляцію балкона можна вважати виконаною.

Після всіх цих етапів гідроізоляцію балкона можна вважати виконаною

Варто відзначити, що гідроізоляція дерев'яного балкона виконується точно також, просто використовуються спеціальні розчини для дерева.

Пам'ятайте, що тільки якісні й перевірені матеріали, плюс відповідальність і сумлінність забезпечить балкону захист на весь рік.

Навіщо потрібна гідроізоляція?
Що може знадобитися?
Навіщо потрібна гідроізоляція?
Що може знадобитися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама