Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя: як зробити своїми руками

  1. Для чого потрібні дренаж та водовідведення
  2. Матеріали для гідроізоляції
  3. Гідроізоляція цоколя своїми руками
  4. Гідроізоляція між стрічкою фундаменту і цоколем
  5. Бічна гідроізоляція цоколя
  6. висновок

Щоб самостійно зробити гідроізоляцію цоколя з цегли або бетону необхідно придбати найбільш підходящий вологостійкий матеріал. Крім того, слід якимось способом забезпечити відповідні умови на ділянці (в першу чергу це стосується здимаються з великим вмістом вологи). Так що такі дії часом мають на увазі цілий комплекс робіт, включаючи створення інженерних споруд ( дренаж , Водовідведення).

Для чого потрібні дренаж та водовідведення

Щоб самостійно зробити гідроізоляцію цоколя з цегли або бетону необхідно придбати найбільш підходящий вологостійкий матеріал

Зливова каналізація та дренаж на присадибній ділянці приватного будинку

Вода має велику теплопровідність - при 0 ° C вона становить 0,569 Вт / (м • K), а при 10 ° C вже 0,588 Вт / (м • K), тобто, чим вище температура, тим більше H2O пропускає через себе температурних потоків . Звичайно, при зниженні температури ці показники падають, але, тим не менш, вологий грунт навіть в сильні морози буде провідником холоду до фундаменту, звідки він переходить на цоколь, а потім на стіни, підлогу і приміщення. Отже, якщо хоча б частково відвести грунтові води від фундаменту, коефіцієнт попадання холодних потоків на цоколь різко знизиться, а будь-яка відсічна гідроізоляція довершить розпочате.

Чомусь багато хто вважає, що гідроізоляція призначена виключно для захисту від вологи і було б логічно зробити такий висновок, грунтуючись тільки на визначенні. Але, з огляду на високу теплопровідність води, ви самі бачите, що це далеко не так і остаточною метою тут є не тільки захист від вогкості, а й утеплення приміщення . Саме з цієї причини будівельники віддають перевагу утеплителям, які стійкі до вологи і мають мінімальним коефіцієнтом водопоглинання.

Матеріали для гідроізоляції

Для захисту від вогкості і утеплення будинків використовують різні гідроізоляційні матеріали - вони можуть бути рулонними і листовими, обмазувальних і сухими, просочувальними і ін'єкційними. Всі вони служать одній меті, але відрізняються по ефективності і вартості, так що вибір залежить не тільки від технічних характеристик, а й від стану сімейного бюджету.

Всі вони служать одній меті, але відрізняються по ефективності і вартості, так що вибір залежить не тільки від технічних характеристик, а й від стану сімейного бюджету

Фольгоізол (фольгоперкамін) рулонний

Рулонні матеріали:

  • покрівельний руберойд . Якщо говорити і популярності, то це найпоширеніший матеріал для гідроізоляції, причому не тільки серед рулонних, а й серед інших варіантів. Завдяки захисній посипання на поверхні значно збільшується експлуатаційний ресурс, хоча його складно назвати тривалим, але в даному випадку він буде закритий іншими будматеріалами, тому такі фактори, як різкі температурні перепади і вітер для нього не страшні. З цієї ж причини можна також не звертати увагу на його займистість. Для виготовлення використовуються картон, бітум і посипання.
  • Фольгоізол (ФГ) або фольгопергамін. Обидві назви мають однакове значення - це шаруватий рулонний матеріал, зроблений з рифленої алюмінієвої фольги, наклеєною на бітумно-гумовий шар, а в якості прокладки виступає поліетиленова плівка або парафінований папір. Незважаючи на те що ФГ спочатку призначався для трубопроводів, його широко використовують в будівництві для покрівель, фундаментів і цоколів. Природні температурні умови не мають обмежень, так як така гідроізоляція розрахована на температуру від -60 ° C до + 170 ° C.
  • Євроруберойд Бітумакс. Таке полотно складається з НЕ перегниває підстави покритого з двох сторін бітумно-полімерними в'яжучими компонентами. Крім того, на лицьовій стороні може бути або грубозерниста посипка, або полімерна плівка. Якщо перший варіант хороший для зовнішнього застосування (зазвичай його стелять під покрівельний матеріал), то другий варіант відмінно підходить для отсечной горизонтальної гідроізоляції цоколя.

Будівельний бітум БН 90/10

Обмазувальні матеріали:

  • Бітум будівельний. Може бути різних марок, наприклад, БН 90/10 або БН 90/50, але більше відомий широкому колу населення, як смола, що, втім, теж відповідає дійсності, так як латинське «bitumen» в перекладі означає «гірська смола». Це тверда суміш різних гетероорганических з'єднань і вуглеводнів, яка плавиться при температурі 96 ° C. У застиглому стані бітум досить-таки еластичний, але при морозі втрачає цю властивість і стає крихким, тому технологія гідроізоляції в будівельних роботах не допускає його застосування на рухомих з'єднаннях. Для відсічення в основному застосовується, як грунтовка, на яку стелять рулонний або листовий матеріал.
  • Бітумна холодна мастика. Для прикладу можна розглянути AquaMast Техноніколь, яку застосовують як для покрівель, так і для фундаментів. Продається в відрах, в готовому до застосування вигляді, складається з бітуму, розчинника, наповнювача і різних технологічних добавок. З холодними сумішами дуже зручно працювати, так як їх не доводиться розігрівати для плавлення, як смолу, про яку говорилося вище.
  • Бітумний праймер. Не варто плутати його з бітумною мастикою, так як праймер, це по суті, та ж грунтовка, хоча володіє не тільки адгезію, але і чудовим водовідштовхувальним властивістю. Крім того, праймери можуть служити, як антикорозійні покриття, що в деяких випадках дуже добре для будівництва. Тобто, цоколь іноді будують з цегли, окремо від стрічки фундаменту, але при цьому з стрічки відводять вертикальні заставні (арматура) для перев'язки з кладкою, яку не завадить обробити таким складом. Праймер можна використовувати не тільки як ґрунтовку, а й як відсічну гідроізоляцію.

Ін'єкційна гідроізоляція дуже зручна

Ін'єкційна і гідрофобна (просочувальна) гідроізоляція:

  • Для ін'єкційної гідроізоляції фундаментів, цоколів і несучих стін використовуються однокомпонентні і двокомпонентні (звичайні і розширюються) поліуретанові смоли, а також трикомпонентні акрилатні смоли. Серед них такі марки, як 1-комп. CarboStop, 2-комп. CarboCrackSeal NV і CarboCrackSeal H, розширюються 2-комп. CarboPUR WF і CarboPUR F, 3-комп. CarboCryl Hv і CarboCryl Wv і інші. Такі матеріали мають перевагу в тому, що їх можна використовувати не просто після будівництва будівлі, а після його облицювання . Тобто, склад вводиться в потрібне місце ін'єктором (пакером), для якого свердлячи отвори перфоратором. Але для такої роботи потрібно спеціальне обладнання (насос).

Ін'єкційна гідроізоляція - що це таке

Примітка. Перераховані вище матеріали, це всього лише мала частина всіх складів і полотен, що продаються на будівельному ринку. При покупці варто звертати увагу на інструкцію із застосування, яку виробник зазвичай друкує на етикетці упаковки або ємності. Там повинно бути вказано, що продукцію використовують для фундаментів, що вам, власне і потрібно.

Гідроізоляція цоколя своїми руками

Ситуації можуть бути різними і гідроізоляція цоколя може укладатися зсередини і зовні будівлі, а також, як ін'єкція або підкладка поверх стрічки фундаменту, але в будь-якому випадку її можна назвати отсечной, так як вона перегороджує шлях волозі.

Гідроізоляція між стрічкою фундаменту і цоколем

Гідроізоляцію між стрічкою і цоколем роблять в процесі будівництва

У більшості випадків для надбудованого цоколя на стрічковому, свайно-стрічковому (з нижнім ростверком) або плитному фундаменті укладають відсічну гідроізоляцію прокладки типу, наприклад, як на фотографії вгорі. Справа в тому що монолітне або збірне бетонну основу натягує вологу з ґрунту, яка там є в будь-якому випадку - це ґрунтові води і всмоктуються в верхній шар атмосферні опади. Звичайно, було б непогано захистити ту частину фундаменту, яка знаходиться в землі, але це не завжди себе виправдовує. Якщо стрічку заливають в траншею, то укладати під стінки той же руберойд дуже незручно, до того ж його доведеться пробивати якимись кілочками для розрівнювання і вертикальної фіксації. Звичайно, якщо під заливку або складання фундаменту риють котлован, то ситуація змінюється, так як ізоляційний матеріал можна буде зафіксувати безпосередньо на стрічці.

Якщо цоколь зроблений, як продовження стрічки фундаменту, то зі зрозумілих причин наземну і підземну частини розділити отсечкой неможливо і тоді її укладають зверху, захищаючи несучі стіни і перегородки. Але в тому випадку, коли цоколь є надбудовою з цегли або каменю (граніту), відсічення стелять як під ним, так і над ним. Можливо, комусь для гранітної кладки нижній шар захисту здасться зайвим, мовляв, грані не натягує воду.

Так, це так і є - гігроскопічність у нього практично дорівнює нулю, але кладку збирають за допомогою цементного розчину і волога буде потрапляти в шви, надаючи на них руйнівний вплив, а крім того, мокрий цементний камінь буде служити містками холоду

Якщо для цієї мети використовується руберойд, то на увазі його низькою механічної міцності стелять два шари, або під нього намазують смолу, мастику або праймер, хоча і тут два шари не будуть зайвими. Звичайно, в разі використання євроруберойду або Фольгопергамін досить тільки одного шару, але обмазувальні склади не будуть зайвими і тут.

Бічна гідроізоляція цоколя

Гідроізоляція цокольного поверху перед монтажем утеплювача

Як вже було відмічено, в тих випадках, коли стрічковий фундамент монтують в котловані, з'являється можливість його бічній ізоляції, причому це можна поєднувати з утепленням. Найбільш актуальні такі дії для цокольних поверхів, які використовуються не як комори, а як майстерень або навіть житлових приміщень. У більшості випадків, звичайно, стрічку намазують розтопленої смолою і на неї відразу, поки вона не висохла, наклеюють утеплювач - пінопласт або екструдований пінополістирол. До того ж пінопласт має практично нульове водопоглинання, отже, сам по собі є гідроізоляцією. У випадку з екструзією все йде дуже схоже -його водопоглинання всього 0,2-0,4% за 10 діб при повному зануренні у воду, але це найкращий утеплювач з усіх матеріалів, які використовуються в будівництві. Всі стики після установки листів задувають монтажною піною, щоб туди не потрапляла волога.

Примітка. Якщо це не підземна частина стрічки, а цоколь, то поверх гідроізоляції і утеплювача монтують обробку (декоративну цеглу, керамічну або клінкерну плитку, природний або штучний камінь).


Як зробити гідроізоляцію цоколя

висновок

Ви, мабуть, переконалися в тому, що гідроізоляція цоколя стрічкового або іншого фундаменту не така вже й складне завдання і такі роботи можна виконати самостійно, без залучення фахівців. У цьому матеріалі відсутній опис ін'єкційного способу, але в силу того, що там необхідно спеціальне устаткування, я обмежився лише відеороликом, щоб дати загальне поняття. Також тут немає деталей пристрою зливової каналізації і дренажу, але це теми для однієї або навіть двох окремих статей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама