Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги в лазні

  1. Для чого необхідно проводити гідроізоляцію підлоги
  2. Що необхідно знати при проведенні гідроізоляції підлоги
  3. Які бувають види гідроізоляції підлоги
  4. Технологічний процес гідроізоляції дерев'яної підлоги

У даній статті розглянуті варіанти ізоляції банного статі від води

У даній статті розглянуті варіанти ізоляції банного статі від води. Тепер ви дізнаєтеся які матеріали використовувати для гідроізоляції і зможете втілити наші поради самі.

Зведення лазні - це відповідальний процес, який в свою чергу складається з декількох етапів. Так, якщо коробка споруди вже побудована, зроблений дах, а також встановлена ​​двері, саме час приступити до внутрішнього облаштування приміщення. Гідроізоляція є основною і невід'ємною частиною будівельних робіт. Більш того, це ваша гарантія і застава довговічності банного приміщення. Як відомо, лазня - досить специфічне місце, саме тому вимоги до проведення гідроізоляційних робіт будуть набагато серйозніше. Як же все-таки зробити хорошу гідроізоляцію в своїй лазні?

Для чого необхідно проводити гідроізоляцію підлоги

Як правило, від якісного виконання гідроізоляції підлоги безпосередньо залежить як тривалість періоду експлуатації приміщення, так і рівень комфорту в процесі відпочинку. Відзначимо, що подбати про проведення гідроізоляції підлоги в лазні слід ще на початковому етапі будівництва. Залежно від підібраного матеріалу, які були використані для виготовлення підлоги, необхідно вибирати вид гідроізоляції. Крім цього, завчасно подбайте про водовідводах виключно з усіх приміщень лазні. В даному випадку вам допоможе обладнання зливу для води . Ця конструкція дозволить не тільки вберегти фундамент споруди від руйнівного впливу вологи, але також зможе запобігти виникненню грибка або цвілі. Зверніть увагу, що слив необхідно споруджувати в найнижчому ділянці лазні. Для цього заливається стяжка або ж прибивається дошка підлоги з невеликим нахилом. Таким чином, вода зможе без проблем стікати в необхідну їй сторону.

Зазвичай підлоги в лазні настилають з деревини різних порід або просто заливаються бетоном. Покриття з дерева настеляються як протікають і не протікають. Коли вода проходить крізь щілини настилу і йде в землю під банею, така підлога називається протікає. У непротекаемого настилі вода стікає через дренажний отвір в спеціальний водозбірник і далі по відвідної трубі йде за межі лазні. Підлоги, залиті бетоном, можна експлуатувати протягом 25 років, а дерев'яні всього близько 6 років.

Покриття з дерева відмінно зберігає тепло, його рекомендується настилати в парній і передбаннику, а покриття, залиті бетоном, зручні в парній і мийної. Для продовження експлуатаційного терміну і захисту від вологи застосовується ефективний метод, який існує на протязі декількох десятків років - гідроізоляція.

Гідроізоляція - це захист будівель, споруд та інших будівельних конструкцій від проникаючого впливу, що омиває або фільтрує води та іншої агресивної рідини. Захист покриття знижує руйнівний вплив вологи і створює йому додатковий захист. Як інформують експерти, краще попередити проникнення вологи, ніж потім усувати її наслідки. Гідроізоляційні роботи відносяться до тих робіт, які необхідно виконувати з першого разу.

Що необхідно знати при проведенні гідроізоляції підлоги

При проведенні гідроізоляції підлоги необхідно звернути увагу на використовувані матеріали в роботі. Матеріали повинні завдавати шкоди людині. Є велика кількість способів, за допомогою яких можна захистити підлогу в лазні.

Гідроізоляцію найкраще робити за допомогою сумішей, спеціально створених для цього, попередньо розрахувавши необхідну кількість матеріалу. Для розрахунку потрібно знати поверхню площі, потім це число потрібно поділити на 1,5. Так визначається, скільки потрібно матеріалу на один квадратний метр, потім потрібно розрахувати кількість суміші, краще з запасом.

До початку гідроізоляційних робіт обов'язково потрібно зробити дренажний слив, його потрібно зробити в зручному місці лазні. Захист покриття лазні буде безглуздою роботою, якщо не буде зливу, відвідного воду. Весь настил «скошують» в бік зливу за допомогою заливки цементної стяжки з подальшим вирівнюванням і ухилом. Після висихання, підлогу зволожують і грунтують спеціальної грунтовкою для знепилювання. Підготовчий етап завершено, і тепер можна переходити до нанесення гідроізоляційного шару. Розведіть суміш як зазначено в інструкції і приступайте до нанесення. Рекомендується наносити два шари з інтервалом у 8 годин для повного висихання суміші. Через добу після нанесення гідроізолятора можна буде приступати до обробці кахельною плиткою або іншими оздоблювальними матеріалами.

Відомий ще такий спосіб захисту статевого настилу від вологи, цей спосіб заснований на використанні плівкових покриттів для обклеювання з матеріалу, який не гниє. Для гідроізоляційних робіт можна застосовувати плівки з стеклорубероида, гидростеклоизола, армобітепа або з полімерних матеріалів.

Крім захисту, потрібно утеплити підлогу в лазні за допомогою прокладки з мінеральної вати, керамзиту або скловати. Теплоізоляційну прокладку розташовують між шарами.

Які бувають види гідроізоляції підлоги

Слід зазначити, що гідроізоляція підлоги буває 2-х видів: традиційна і проникаюча. Далі, слід розглянути кожен з названих видів більш докладно.

Традиційна. Традиційна гідроізоляція буває обмазувальної і приклеюється. Спочатку очищений і завчасно підготовлений підлогу необхідно покрити декількома шарами бітумної мастики. Далі, поверх неї слід укласти підібраний гідроізоляційний матеріал. Зверху всього цього, підлогу необхідно фінішною обробкою. Цей нехитрий спосіб будови дозволить забезпечити надійний захист від вологи. Проте, традиційна гідроізоляція підлоги характеризується наявністю значних недоліків:

  • Підняття рівня підлоги приблизно на 5 см, що в свою чергу стає дуже помітним за умови низьких стель в банному приміщенні;
  • Виникнення специфічного їдкого запаху бітумної мастики, який досить складно вивітрюється або навіть може вбратися в дерев'яну обшивку стін і стельового покриття.

Підняття рівня підлоги приблизно на 5 см, що в свою чергу стає дуже помітним за умови низьких стель в банному приміщенні;   Виникнення специфічного їдкого запаху бітумної мастики, який досить складно вивітрюється або навіть може вбратися в дерев'яну обшивку стін і стельового покриття

Відносно приклеиваемого гідроізоляційного матеріалу, як правило, використовується стеклорубероид, полімерні плівки або інші матеріали, які не піддаються гниттю.

Проникаюча. Даний вид гідроізоляції підлоги найчастіше використовується саме для бань, так як повністю відсутні недоліки традиційного способу.

На попередньо очищений грунтований підлогу наноситься спеціальний гідроізолірующій розчин, який здатний надійно захистити від впливу вологи після його повного висихання. На сьогоднішній день, існуючі такі види проникаючої гідроізоляції:

  • бетонують;
  • безшовна;
  • полимерцементная;
  • Цементна неорганічна;

Залежно від того, який вид буде застосовуватися, будуть відрізнятися і експлуатаційні показники. Наприклад, здійснювати бетонують гідроізоляцію для невеликого приміщення лазні є недоцільним, оскільки вона досить потужна, морозостійка і має високий рівень щільності. Оптимальним варіантом стане її використання для будівництва басейнів. У свою чергу, полімерцементні склади характеризуються екологічністю і міцність, що відмінно зможе підійти для лазні.

Технологічний процес гідроізоляції дерев'яної підлоги

Давайте розберемося, як відбувається безпосереднє пристрій гідроізоляції на прикладі дерев'яної підлоги лазні:

  1. Проведення гідроізоляції має здійснювати рука об руку з теплоізоляцією підлоги. Так, з нижньої сторони лаг слід зміцнити дерев'яні бруски 50х50 мм. Поверх цього необхідно укласти попередній підлогу;
  2. Далі, на чорнову підлогу улагоджується пара шарів толю, поліетиленової плівки;
  3. Поверх цього настилається теплоізоляційний матеріал: мінеральна вата або скловата і т.д .;
  4. Наверх теплоізоляції улагоджується гідроізоляційний матеріал. Як правило, для бань використовується євроруберойд;
  5. Після того, як гідроізоляційний шар повністю охолоне, можна сміливо приступати до настилке статевого покриття .

Як правило, для бань використовується євроруберойд;   Після того, як гідроізоляційний шар повністю охолоне, можна сміливо приступати до   настилке статевого покриття

Як може здатися, гідроізоляцію підлоги виконати нескладно, але поспішати в цій справі не можна. роботи можуть проводитися в будь-якому приміщенні і в даний час активно застосовуються в будівництві і ремонті.

Як же все-таки зробити хорошу гідроізоляцію в своїй лазні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама