Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція септика з бетонних кілець: види і техніка

  1. Для чого потрібна гідроізоляція?
  2. Необхідні матеріали та інструменти
  3. існуючі різновиди
  4. проникаюча
  5. Бітумна
  6. полимерцементная
  7. штукатурна
  8. пластикова
  9. герметизація швів
  10. Проведення робіт
  11. Очищення поверхні септика
  12. Грунтовка
  13. нанесення мастики
  14. сушка
  15. догляд
  16. висновок

Для ефективної роботи системи очищення септиків з бетонних кілець використовують гідроізоляцію. Септик (відстійник) являє собою частину очисної споруди, застосовується на етапі проектувальних і будівельних робіт по локальній системі очищення. Призначення септика - збирати і очищати побутові стічні води від приватних будинків і малоповерхових будівель.

септиків з бетонних кілець

Очисні роботи бетонного септика проводять за різними технологіями. Застосовується гідроізоляція септика з бетонних кілець при відсутності центральної каналізаційної системи, тому що часто виникає необхідність використання механізмів відстійників для очищення вод.

Для чого потрібна гідроізоляція?

В процесі утворення вологи на поверхні і в середині бетонної конструкції відбуваються такі явища:

  • в результаті проникнення вологи на бетонні кільця відбувається процес вилуговування вапна водою на поверхню виробу, як підсумок з'являються нарости;
  • руйнування бетону відбувається через реакцію вуглекислоти, що знаходиться в ґрунтових водах, з Са (ОН) г;
  • порушення міцності бетону відбувається через біологічної корозії, яка виникає за рахунок попадання разом з вологою грибкових мікроорганізмів, рослин і інших елементів мікрофлори;
  • нашкодити бетонному споруді і утворити деформації може залишилася волога в порах матеріалу, яка при мінусових температурах замерзає і розширюється в обсязі, що здатне розірвати спорудження;
  • при взаємодії води з металом арматури, яка знаходиться всередині конструкції, утворюється корозія, що тягне за собою втрату міцності і утворення дефектів;
  • в процесі руйнувань конструкції і освіти каналів, грунтові води проникають всередину колодязя, що утворює неприємний запах і зараження грунту, а також неможливість відстійника виконувати свої функції.

Таким чином, гідроізоляція септика необхідна для захисту бетонної споруди від руйнувань і захисту грунту від проникнення стічних вод.

Повернутися до списку

Необхідні матеріали та інструменти

Схема гідроізоляції однокамерного септика.

Для захисту бетонних виробів використовують такі матеріали:

  • полімерна суміш;
  • руберойд в рулоні;
  • всілякі мастики;
  • гідроізоляція спеціальна з проникненням;
  • силікон, за допомогою якого здійснюється герметизація стиків ;
  • ін'єкційні гідроізоляції.

Для гідроізоляції відстійника на бетонному кільці використовують такі інструменти:

  • електрична дриль з міксером;
  • ємності, в яких буде готуватися розчин;
  • щітка з металевим ворсом;
  • валик;
  • кисті;
  • шпатель для вирівнювання поверхні;
  • респіратор для власної безпеки при роботі з мастикою;
  • рукавички для рук;
  • роба.
Повернутися до списку

існуючі різновиди

Гідроізоляцію відстійника розрізняють:

  • проникаюча;
  • полимерцементная;
  • бітумна;
  • штукатурна;
  • пластикова;
  • герметизація швів.

Надійність і тривалість терміну експлуатації всіх засобів гідроізоляції різна. Наприклад, мастика ефективніше і володіє більшою надійністю, ніж бітумна захист, при якій поверхня підвладна розтріскування.

Повернутися до списку

проникаюча

Для досягнення тривалого захисного ефекту для колодязя застосовують проникаючу ізоляцію. Однак процедура ця не з дешевих, а виконати її можуть тільки професіонали. Процес проникаючої захисту полягає в двосторонньої обробці колодязя, тоді компоненти гідроізоляції убезпечать бетон по всій товщині.

За допомогою проникаючої захисту обробляють шви, для цього застосовують спеціальні розчини, які при взаємодії з бетонними кільцями утворюють ізоляційний шар. Для досягнення максимального ефекту від ізоляції швів важливо вжити додаткових заходів, які допоможуть запобігти зсув кілець.

Насамперед при монтажі кілець на цементний розчин обробляють шви і ущільнюють кільця. Далі наносять шар ізоляції з проникненням, дотримуючись інструкції виробника, якщо не дотримуватися зазначені в ній вимоги, вийде неякісна гідроізоляція або буде потрібно повторна обробка.

Повернутися до списку

Бітумна

Гідроізоляція септика з бетонних кілець бітумною мастикою.

Для захисту септиків від вологи застосовують бітумні ізоляції. Гарячий бітум має невеликий термін експлуатації і піддається відшаровування і розтріскування. Бітумна захист відстійника підвладна впливу морозів і відтавань. Для збільшення стійкості до морозів і зменшення деформації поверхонь з бетону використовують бітумні мастики. Вони містять в своєму складі добавки, що збільшують термін служби матеріалу. покривають бетонне кільце мастиками, застосовуючи холодний спосіб, який впливає на складність і тривалість робіт, що проводяться.

Повернутися до списку

полимерцементная

Недорогий варіант гідроізоляції септика - це полимерцементная захист, яка забезпечить бетонним кільцям бар'єр від проникнення вологи. Тривалість дії цього способу довше, ніж термін експлуатації бітумної. Полимерцементная ізоляція легка в монтажі і наноситься пензлем у два шари. Наноситься другий шар, ще на невисохлий перший. Шви герметизують за допомогою силіконового герметика.

Повернутися до списку

штукатурна

Ізоляція матеріалу від проникнення вод штукатурних способом забезпечує рівний і щільний захисний шар по всій площі. Оздоблення таким способом має на увазі нанесення цементу стисненим повітрям під високим тиском.

Штукатурна гідроізоляція має такі недоліки:

  • для її здійснення потрібно спеціальний пристрій;
  • необхідно дотримання температурного режиму;
  • тривалість проведення робіт, так як укладання шарів відбувається тільки на застиглий попередній;
  • вимагає постійного зволоження в жарку пору року.
Повернутися до списку

пластикова

Ізоляція матеріалів від проникнення води із застосуванням спеціальної вставки називається пластикової. Такий спосіб вимагає посиленої фіксації конструкції за допомогою жорстких балок. Порожнечі, що утворилися між кільцями і пластиковою вставкою засипають цементним складом, така конструкція прослужить в середньому 30 років.

Повернутися до списку

герметизація швів

Гідроізоляція швів колодязя з бетонних кілець.

Перед початком робіт по ізоляції відстійника потрібно обробити шви і забезпечити їх непроникність для рідини. Для уникнення протікання в процесі зсуву кілець, герметизують бетонний відстійник різними методами:

  • встановлюють прокладку, що амортизує між кільцями, для заповнення пустот і тріщин;
  • в місцях стику прокладають прокладку з каучуку з гранулами з бентоніту, що забезпечить пластичну фіксацію;
  • застосовують полімерцементний шар з мотузяною прокладкою. Фіксують мотузки густим шаром консистенції цементу з клеєм;
  • кріплення кілець скобами, з використанням призначених для цього замків.
Повернутися до списку

Проведення робіт

Починають роботи по ізоляції бетонних відстійників з очищення поверхні конструкції. Далі гарантують поверхню засобом з бітуму і приступають до робіт з мастикою. У деяких випадках проводять гідроізоляцію септика штукатуркою під тиском.

Повернутися до списку

Очищення поверхні септика

Новоутворена пил і бруд здатні погіршити якість зчеплення шару ізоляції з бетоном, тому перед початком основних робіт потрібно очистити бетонну поверхню від пилу і бруду. Важливо закласти можливі тріщини та інші дефекти, тільки потім приступати до гідроізоляційних робіт. Замазують відколи герметиками або шпаклівкою.

Повернутися до списку

Грунтовка

Далі гарантують поверхню відстійника бітумним складом, наносячи шар праймера пензлем або валиком. Покривають засіб в два шари, але тільки після висихання попереднього. Приступати до наступних етапів потрібно через добу, тільки тоді бітум проникне в бетонний розчин. Праймер перед використанням збовтують і розбавляють рідиною в необхідних пропорціях. Наступний шар наносять після схоплювання попереднього.

Повернутися до списку

нанесення мастики

Після застигання праймера починають укладати мастику Після застигання праймера починають укладати мастику. Нанесення здійснюється холодним методом за допомогою кисті. Відро з мастикою відкривають безпосередньо перед застосуванням і перемішують до однорідної консистенції електричним дрилем з міксером. При необхідності мастику розбавляють спеціальними розчинниками. Далі покривають поверхню відстійника мастикою за допомогою будівельної кисті. Важливо рівномірно покривати поверхню при цьому добре розмазувати матеріал.

Якщо після висихання першого шару мастики помітні розриви на поверхні, наносять ще один шар, застосовуючи аналогічну технологію. Час висихання досягає трьох днів.

Повернутися до списку

сушка

Висихання здійснюється протягом декількох днів на відкритому повітрі. Гідроізоляційний шар є готовим після повного висихання покриття.

Повернутися до списку

догляд

Забезпечують надійність колодязів, застосовуючи пластикові циліндри, які запобігають забрудненню грунтів стічними водами. Можна придбати циліндри вже готові, розміри їх стандартні. При необхідності циліндри підрізають до необхідного розміру.

В кінці холодів здійснюють перевірку роботи септика, так як в період відтавання замерзлої грунту відбувається зміщення бетонних кілець, що порушує гідроізоляцію. Тоді як можна швидше приступають до відновлювальних робіт, щоб не спричинити подальше зміщення кілець колодязя, що здатне забруднити грунту.

Повернутися до списку

висновок

Обійтися без гідроізоляції септиків з бетонних кілець неможливо. застосовуючи захисний шар для бетонної поверхні , Збільшується тривалість терміну служби конструкції і зменшується можливість утворень забруднень грунту стічними водами.

Для чого потрібна гідроізоляція?
Для чого потрібна гідроізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама