Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін своїми руками

  1. Матеріали для гідроізоляції стін
  2. Способи гідроізоляції стін
  3. Гідроізоляція стін зовні
  4. Внутрішня гідроізоляція стін

Часто в будинках, особливо на перших і цокольних поверхах, можна відчути запах цвілі й вогкості. Це відбувається через порушення гідроізоляції приміщення. Кам'яна кладка легко вбирає вологу, джерелами якої є грунтові води, часті опади і загальна вологість атмосфери. Завдяки своєчасній гідроізоляції стін, будматеріали менше схильні до руйнування, сухі стіни забезпечують комфортні умови проживання.

Завдяки своєчасній гідроізоляції стін, будматеріали менше схильні до руйнування, сухі стіни забезпечують комфортні умови проживання

Матеріали для гідроізоляції стін

Існує широкий асортимент матеріалів для захисту стін від грибка, цвілі і вологи. Їх функції схожі між собою, але відрізняються вони властивостями, якістю та методом нанесення. Для гідроізоляції використовують такі матеріали:

  • розширює цемент - недавній, але популярний метод. Після нанесення суміш твердне, заповнюючи усі пори і щілини в стіні.
  • проникаючі суміші (рідке скло, бітумні мастики, гранулометричний пісок). Використовують для обробки всередині і зовні приміщень.
  • гідроізоляційна мембрана - спеціальна плівка з антиокислювальним ефектом, буває різної щільності (0,5-3мм). Такий матеріал зручно наносити на поверхню, одним рухом можна покрити значну площу стіни.

Способи гідроізоляції стін

Запобігти потраплянню вологи в стіни будівлі можна двома варіантами, але для більшої ефективності краще поєднати обидва методи.

Горизонтальна гідроізоляція. Проводиться під час будівництва будинку і полягає в наступному: захисний матеріал прокладаю між фундаментом і стінами, він розділяє ці два елементи і перешкоджає попаданню вологи всередину приміщення.

Вертикальна гідроізоляція. Поверхні покривають рулонними (руберойд, спеціальна плівка), обмазувальних (мастика, сухі суміші) або іншими матеріалами для ізоляції стін від вологи. Основа будинку захищена своєрідною плівкою з трьох сторін. Вона не дає потрапити воді всередину фундаменту і відповідно в стіни будівлі.

Гідроізоляція стін зовні

Процес нелегкий і вимагає великих фізичних навантажень, адже необхідно повністю викопати фундамент, нанести захисний матеріал і знову закопати. Роботу виконують по секціях, а не відразу по всьому периметру, щоб уникнути руйнування споруди. Ця маніпуляція проводиться в кілька етапів:

1. Ретельно очищають фундамент і стіни від сторонніх речовин.

2. Поверхні обробляють ґрунтовкою в 2-3 шари, потім наносять обмазувальну гідроізоляцію (частіше використовують бітумні мастики).

3. На шар мастики укладають рулонну гідроізоляцію в два шари (вертикально і горизонтально, внахлест із заходом 15-20см).

Важливо! Щоб надійно захистити будівлю від проникнення вологи, необхідно звернути увагу на вихід гидроизолирующего покриття стін на поверхню (ізоляція повинна знаходитися на висоті 25-30 см над рівнем грунту).

Внутрішня гідроізоляція стін

Для ізоляції стін всередині приміщення використовують сухі будівельні суміші. Це недорогі матеріали, але вони добре виконують своє призначення. При обробці таким розчином необхідно строго слідувати правилам нанесення на поверхню. Перший шар кладеться горизонтальним рухом шпателя, а другий - вертикальним. Даний матеріал не є ефективним в кутах приміщення. У цих місцях використовують суміш для гідроізоляції, яка наноситься пензликом.

Перед початком гідроізоляційних робіт своїми руками, необхідно ретельно підібрати матеріали і обробити поверхні. Щоб максимально захистити стіни від вологи і появи цвілі, виконують комплексні заходи щодо гідроізоляції. Дотримання все правил користування матеріалами забезпечить сухість і комфортне перебування в приміщенні.

джерело: Гідростоп

Дата публікації: 09.03.2016

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама