Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція тунелів

  1. Матеріали для гідроізоляції тунелів
  2. Купити матеріали системи Пенетрон для гідроізоляції тунелів
  3. Тунель: нові технології гідроізоляції

> > Корпоративним кліентам >

Тунель потребує обов'язкової гідроізоляції Тунель потребує обов'язкової гідроізоляції. Гідроізоляція тунелів є дуже важливим моментів при будівництві подібних споруд, так як від її правильного виконання залежить успішність роботи тунелю. Гідроізоляція тунелів повинна бути частиною проекту при проектуванні тунелю. Велика увага, що приділяється гідроізоляції тунелів, обумовлено високою важливістю її якісного виконання.
Гідроізоляція тунелів переслідує дві взаємозалежні цілі - забезпечення довговічності і збереження від руйнування конструкції тунелю і недопущення проникнення підземних вод в його внутрішній простір.

Гідроізоляція, в першу чергу, забезпечується водонепроникність матеріалу конструкції. Додатковим засобом, що збільшує водонепроникність конструкції і навколишнього масиву, є нагнітання за оброблення тунелю піщано-цементного розчину. Розчин заповнює тріщини і порожнини в обделке і масиві грунту, перегороджуючи шлях підземним водам.
Радикальним засобом, що дозволяє забезпечити повну водонепроникність оброблення, є включення в її конструкцію замкнутих водонепроникних мембран.

Водонепроникність тунелю може забезпечуватися за допомогою різних матеріалів для гідроізоляції. Як правило, використовують кілька систем гідроізоляційних матеріалів для отримання кращого ефекту і більшої надійності.
при влаштуванні гідроізоляції тунелів також корисно влаштувати і дренажну систему, що дозволяє отримати додатковий рівень захисту тунелю, втім, як і взагалі при гідроізоляції будь-яких підземних споруд.

Обделка з монолітного бетону може бути виконана практично водонепроникною завдяки відповідному підбору складу бетону і його якісному ущільненню при укладанні. Течі зазвичай з'являються в місцях робочих швів, організованих при бетонуванні. Вони ліквідуються після нагнітання за оброблення піщано-цементного розчину через трубки, закладені в бетон при його укладанні.

Порівняно простий засіб збільшення водонепроникності бетонної оброблення тунелю - торкретування її внутрішньої поверхні двома-трьома шарами піщано-цементного розчину. Для запобігання можливості появи в торкрет-бетоні усадочних тріщин слід виготовляти його на водонепроникному безусадочном цементі. Ефективність торкретной ізоляції значно збільшується при нанесенні її по сталевій сітці, попередньо прикріпленою до обделке анкерними стрижнями. Армоване торкретной покриття забезпечує водонепроникність оброблення при гідростатичному тиску до 10 Па.

При зведенні бетонних обробок в сильно обводнених ґрунтах з великим гідростатичним тиском конструкція ізолюється суцільний водонепроникною мембраною з гнучких рулонних матеріалів, приклеєних до внутрішньої сторони оброблення. Така ізоляція, звана гнучкою або оклеечной, притискається до обделке внутрішньої залізобетонною конструкцією (сорочкою). Для гнучких ізолюючих матеріалів використовується гідроізол (азбестовий картон, просочений нафтовим окисленим бітумом), а також стеклорубероид і склобій - нові матеріали, що володіють більшою механічною міцністю, ніж гідроізол. Рулонний ізолюючий матеріал наклеюється в три-п'ять шарів. Тришарова ізоляція застосовується при гідростатичному тиску до 30 Па.

Матеріали для гідроізоляції тунелів

Щоб забезпечити водонепроникність невеликих частин підземних конструкцій з монолітного бетону, що з'єднують відповідальні елементи підземної споруди, виконані з іншого матеріалу (наприклад, з чавуну), застосовується гідроізоляція із сталевих листів товщиною 10-12 мм, зварених між собою. Листи встановлюються з внутрішньої сторони тунельної оброблення; при будівництві вони зазвичай виконують роль опалубки. Спільність роботи сталевий ізоляції з бетоном оброблення досягається завдяки анкерів, привареним до листів і заглибленим в бетонний масив.

Найвищою водонепроникністю володіють оброблення з чавунних тюбінгів. Однак і в них є місця, через які в тунель може проникати вода - це шви між тюбінгами, отвори для болтів і нагнітання за оброблення.

Шви між тюбінгами з внутрішньої сторони конструктивно розширюються, утворюючи канавку, яка заповнюється і зачеканівают замазкою з водонепроникного розширюється цементу або бистросхвативающегося складу. У найбільш відповідальних спорудах при великому гідростатичному тиску і значних коливаннях температури експлуатованої конструкції для зачеканки швів допускається застосування значно більш дорогого і тому зараз практично не застосовується матеріалу - свинцевого шнура, що складається з свинцевого трубки, заповненої крученими азбестовими нитками, просоченими бітумом. При карбуванні свинцевий шнур мнеться і щільно прилягає до стінок канавки, забезпечуючи герметичність шва.
Ізоляція болтових отворів в тюбінга виконується за допомогою сталевих сферичних шайб з асбестобітумним заповненням, яке вдавлюється в порожнину між болтом і отвором при затягуванні гайки. Останнім часом замість асбестобітумной ізоляції отворів починають застосовувати конічні пружні шайби з пластмас.
Отвір для нагнітання закривається чавунної пробкою з нарізкою, під фланець якої закладається азбестова шайба, просочена бітумом.
Гідроізоляція збірних обробок із залізобетонних блоків виконується в основному тими ж засобами, що і в чавунних оброблення, але ефективність її значно нижче, що пояснюється утворюються після складання і завантаження кільця тріщинами в тілі блоків і поблизу чеканочних канавок. Через ці тріщини в тунель проникає вода, арматура блоків піддається корозії, що тягне за собою подальше руйнування конструкції.

В гідроізоляції конструкцій з блоків особливої важливості набуває нагнітання за оброблення розчинів. Для цього застосовуються розчин бентонітової глини і різні суміші, від вдалого вибору яких залежить ефективність гідроізоляції оброблення.
Водонепроникність блоків збільшується при покритті їх шаром бітуму з зовнішньої сторони і торців.
При спорудженні тунелю в водонасичених грунтах із застосуванням збірної залізобетонної оброблення потрібно пристрій оклеечной гідроізоляції в поєднанні із залізобетонною сорочкою. Така гідроізоляція значно ускладнює конструкцію і збільшує терміни її зведення. В даний час проблема забезпечення водонепроникності залізобетонних обробок вирішується в двох напрямках: створенням водонепроникного тіла блоків і надійної гідроізоляції швів між блоками.
У різні періоди експлуатації тунелю в ньому може акумулюватися вода, незважаючи на обов'язкові заходи щодо забезпечення водонепроникності оброблення. Цю воду необхідно зібрати і видалити.
Видалення води з тунелю і скидання її за межами порталів виконується за допомогою водовідливних лотків, поздовжній ухил яких, як правило, відповідає ухилу шляху в тунелі, але не повинен бути менше 0,003. Поперечний ухил бетонного вирівнюючого шару в бік лотка - не менше 0,02. Внутрішні розміри лотків призначаються відповідно до гідравлічним розрахунком на максимально можливий приплив води, але не менше 30х30 см.

Для запобігання можливості замерзання води в лотку між ним і зовнішньої кришкою укладається утепляющая засипка. У місцевості з суворим кліматом конструкція лотка з усіх боків утеплюється блоками з матеріалу з малою теплопровідністю або листами теплоізоляції.

Купити матеріали системи Пенетрон для гідроізоляції тунелів

у Москві (495) 660 52 00 в Єкатеринбурзі (343) 217 ​​02 02

Тунель: нові технології гідроізоляції

На початку ХХ століття в країнах Центральної Європи був розроблений і впроваджений одержав потім поширення і розвиток у багатьох країнах світу новий прогресивний спосіб споруди підводних тунелів. Ця технологія отримала назву способу опускних секцій.

Залізобетонні секції тунелю довжиною 75-100 м і значною масою - до 10 000 т і більше - виготовляються насухо в док-шлюзі. Торці секцій заглушуються металевими перегородками, потім секції, володіючи плавучістю, шлюзи, транспортуються по воді до створу тунелю, баластувальні, опускаються на дно заздалегідь підготовленої траншеї і послідовно стикуються з монолітним ділянкою тунелю і один з одним, утворюючи єдину конструкцію. Потім готовий тунель замивається в траншеї грунтом.

В останні роки в зв'язку з розвитком індустрії нових синтетичних матеріалів, сухих будівельних сумішей, будівельних матеріалів, з'явилися і нові ізоляційні матеріали, матеріали для гідроізоляції бетону. Основною вимогою, що пред'являються до сучасних матеріалів для гідроізоляції будь-якого виду і призначення, є висока адгезія або пенетраціонная здатність (т. Е. Здатність гідроізоляційного матеріалу проникати в поверхневі пори і мікротріщини ізолюються матеріалу (бетону); ця група гідроізоляційних матеріалів об'єднується під брендом Пенетрон).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама