Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція - види гідроізоляції, як використовувати гідроізоляційні матеріали

  1. гідроізоляція фундаменту
  2. Область застосування
  3. види гідроізоляції

гідроізоляція - це кошти або комплекс засобів, спрямовані на попередження витоку рідин і на захист від їх впливу різних будівель і конструкцій.

Правильна і своєчасна захист приміщення від води в рази поліпшить його міцність і експлуатаційні характеристики. Під "водою" маються на увазі не тільки звичні опади у вигляді дощу і снігу, а й стічні води і рідини, що мають вкрай агресивний хімічний склад.
Цегла і бетон мають властивість поглинати воду, а зайва волога, накопичуючись, може не тільки спровокувати грибок і зайву вологість в приміщенні, але і привести з часом до руйнування фундаменту.
Для простоти і зручності вибору існує стандартна класифікація гідроізоляції, яка виглядає наступним чином:

  • по виду матеріалу, взятого за основу, гідроізоляція може бути металевою, мінеральної, пластмасовою або асфальтової;
  • за характером здійснення робіт - монтируемой, ін'єкційної, литий, засипної, штукатурної, просочувальною, оклеечной або фарбувальної;
  • по безпосередньому застосуванню та індивідуальним особливостям гідроізоляція може бути комплексна, шнопочная, поверхнева і ущільнююча.

Дана класифікація є універсальною і міжнародної.

правильне використання гідроізоляційних матеріалів безпосередньо залежить від того, в якому приміщенні буде проводитися робота і від того, який вид гідроізоляції ви будете застосовувати.

При проведенні робіт дуже важливо слідувати інструкціям виробника і правильно підготувати робочу поверхню - тільки в цьому випадку матеріали прослужать заявлений виробником термін і вбережуть будівлю від пошкоджень, а вас від зайвих клопотів.

гідроізоляція фундаменту

Гідроізоляція фундаменту - найважливіший етап роботи ще в період будівництва приміщення. Причиною цього є велика вологість грунту. Примітно, що сама вода бетону ніяк не шкодить - навпаки, від взаємодії з нею він стає тільки міцніше. Однак бетон, крім усього іншого, має таку властивість, як капілярність - іншими словами, він, як губка, просто вбирає в себе воду, яка згодом може дістатися до стін і спровокувати розвиток грибка і цвілі.

Залізобетонні фундаменти, які широко поширені в даний час, від контактів з водою піддаються корозії, і, як наслідок, збільшення обсягу та підвищення внутрішнього тиску, що руйнує конструкцію зсередини
Залізобетонні фундаменти, які широко поширені в даний час, від контактів з водою піддаються корозії, і, як наслідок, збільшення обсягу та підвищення внутрішнього тиску, що руйнує конструкцію зсередини.

Область застосування

Область застосування гідроізоляції досить обширна: зайва вологість негативно впливає на самопочуття людей і стан приміщення, тому до робіт із захисту від вологи треба підійти з усією відповідальністю.
Ванні кімнати, санвузли та кухні відносяться до приміщень з підвищеною вологістю, а тому вимагають проведення гідроізоляційних робіт. Для роботи в таких кімнатах зазвичай застосовують затірки, гідроізоляційну мастику і сухі суміші .

Балкони, як правило, сильніше інших приміщень в будинку страждають від погодних умов. Волога може завдати істотної шкоди конструкції балкона, що значно збільшує ризик нещасного випадку, тому балкони також потребують проведення гідроізоляційних робіт.
Басейни, лазні і сауни теж відносяться до приміщень, в яких використовують г ідроізоляціонние матеріали . Надмірна вологість може погіршити їх характеристики і зробити приємне проведення часу неможливим, не кажучи вже про таких неприємні речі, як грибок і пліснява, що представляють безпосередню небезпеку для людини.

Призначення гідроізоляції в гаражах і підвалах - звести до мінімуму ризик руйнування фундаменту стічними і грунтовими водами, а також убезпечити вміст приміщення.
Цоколі, веранди і парапети піддаються постійному впливу опадів у вигляді дощу і снігу, а тому теж потребують гідроізоляції.

види гідроізоляції

Новачки можуть кілька розгубитися від різноманіття представлених на ринку матеріалів, тому нижче наведені найпоширеніші види гідроізоляції, а також їх характеристики:

  • гідроізоляційна стрічка - це еластичний матеріал високої міцності, який використовується для герметизації швів, стиків, тріщин і з'єднань; до основних переваг даного матеріалу відносять довговічність і щільне прилягання до поверхонь з нерівним рельєфом;
  • гідроізоляційні суміші - вважаються дуже перспективним і надійним матеріалом; завдяки різноманітності хімічного складу, область застосування таких сумішей дуже обширна, а експлуатація проста до неможливості: досить розбавити суху суміш водою відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці - рекомендацій виробника потрібно точно слідувати, в іншому випадку ефект може виявитися не таким, як очікувалося;
  • ін'єкційна гідроізоляція - проводиться за допомогою заповнення швів і тріщин в'язким і міцним наповнювачем; особливо ефективними в даному випадку є фурановиє і карбамідні смоли, що застосовуються і для профілактики вже встановленого гідроізоляційного матеріалу;
  • обмазочная гідроізоляція - один з найдавніших способів гідроізоляції, використовувався ще в Стародавньому Єгипті; полягає цей спосіб в безпосередній обмазці проблемних місць, не залежно від їх матеріалу і вихідного стану, що робить процес гідроізоляції простим і доступним;
  • проникаюча гідроізоляція являє собою суху суміш, яку потрібно розбавити водою; на відміну від обмазувальної гідроізоляції, яка проникає, як уже можна припустити з назви, не тільки утворює захисну плівку, але і проникає на 30-40 см углиб покриття, забезпечуючи довговічну і надійну захист
  • рулонний гідроізоляція - для установки рулонної гідроізоляції робоча поверхня повинна бути рівною, дрібні виступи і тріщинки не рахуються; такий тип гідроізоляції, як правило, застосовують найчастіше на дахах - матеріал укладається безпосередньо під покрівлю і забезпечує надійний захист будівлі.

гідроізоляція - процедура настільки ж поширена, скільки і необхідна. На сьогоднішній день відомо величезна кількість гідроізоляційних матеріалів і рішень, а нюанси роботи та відгуки про той чи інший матеріал легко можна знайти в інтернеті. Головне - пам'ятати: чим більш відповідально ви поставитеся до будівництва і захисту приміщення на ранніх етапах, тим менше клопоту воно принесе вам в період експлуатації.


Назад в статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама