Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційні матеріали: види і класифікація

  1. Вимоги до матеріалів
  2. види вологозахисту
  3. Рулонні обклеювальна матеріали
  4. фарбувальні матеріали
  5. Рідка і ін'єкційна гідроізоляція

Як випливає з назви, гідроізоляція- це захист від проникнення води

Кожному, хто планує будівництво будинку, необхідно якомога більше дізнатися про гідроізоляцію. Її основне функціональне призначення - захист від шкідливого впливу вологи на будівлю в цілому і кожен будівельний елемент окремо. Правильна обробка допоможе в значній мірі підвищити показники надійності і міцності, продовжити термін експлуатації будівлі, а для цього необхідно грамотно підібрати гідроізоляційні матеріали. Якісна і комплексна гідроізоляція однаково важлива як для фундаменту будинку, так і для підлоги, покрівлі, перекриттів і стін будівлі. Існують різні типи і види матеріалів для створення бездоганної вологозахисту, які мають характерні властивості і специфіку використання. Вибираючи гідроізоляційний матеріал для тих чи інших будівельних елементів, необхідно робити упор на якість і відповідність стандартам ГОСТ, це допоможе створити довговічну і міцну вологозахист.

Вимоги до матеріалів

Представлені на ринку сучасні гідроізоляційні матеріали вимагають до себе особливої ​​уваги в процесі вибору.

Представлені на ринку сучасні   гідроізоляційні матеріали   вимагають до себе особливої ​​уваги в процесі вибору

Унифлекс призначений для пристрою покрівельного килима будівель і споруд, гідроізоляції будівельних конструкцій у всіх кліматичних районах

За специфікою використання вони поділяються на різні види, але вимоги до вибору однакові для всіх:

  1. Атмосферостійкість. Вологозахист повинна мати здатність запобігти псуванню і характеристик протягом максимально тривалого періоду часу.
  2. Водонепроникність і водостійкість. Найбільш важливий показник для такого типу матеріалів - це здатність не пропускати і не вбирати воду, а також не піддаватися впливу вологи.
  3. Хімічна стійкість. Такий параметр важливий для того, щоб уникнути в процесі експлуатації будівлі хімічного впливу і, в результаті, руйнування цілісності структури.
  4. Стійкість до температурних перепадів. Такі властивості допомагають зберегти свої початкові показники при певній температурі і її перепадах.
  5. Біологічна стійкість. Характеристика, що дозволяє запобігти проникненню і вплив бактерій або грибкових мікроорганізмів на цілісність структури матеріалу.

Важливо! Особливу увагу необхідно приділити гідроізоляції підлоги і фундаменту, так як це і є основа міцності будови, стійкості і надійності конструкції.

Особливу увагу необхідно приділити гідроізоляції підлоги і фундаменту, так як це і є основа міцності будови, стійкості і надійності конструкції

гідроізоляція фундаменту

Крім основних критеріїв, якими слід керуватися, вибираючи матеріали для гідроізоляції, існують додаткові властивості. Вони залежать від специфіки нанесення вологозахисту і будівельних елементів, для яких вони призначені. Для кожного елемента конструкції, підлоги, стін, покрівлі або фундаменту є свої правила вибору, так як природні фактори, що впливають на них, різні. Не слід забувати також і про те, що матеріали повинні відповідати вимогам ГОСТ.

види вологозахисту

В основі будь-якої спеціалізованої вологозахисту фундаменту або стін лежить специфіка нанесення. Саме вона обумовлює поділ на види таких матеріалів:

  • окрашивающие склади, які наносяться пензлем, валиком або за допомогою розпилювача;
  • рулонні матеріали для гідроізоляції (листи або мембранні полотна, які при налипання на поверхню формують міцний гідрофобний бар'єр);
  • штукатурні суміші, замазки або шпаклівки, які легко наносяться за допомогою шпателя і формують влагобарьер;
  • рідкі матеріали для вологозахисту, які наносяться способом заливки;
  • обмазувальні гідроізоляційні матеріали - гелієві склади, пастоподібні суміші, які при нанесенні на поверхню утворюють міцну влагозащитную плівку.

Порада! Вибираючи вологозахист, необхідно виходити не тільки з критеріїв якості, показників ГОСТ, але і актуальності матеріалів для того чи іншого елемента будівлі.

Вибираючи вологозахист, необхідно виходити не тільки з критеріїв якості, показників ГОСТ, але і актуальності матеріалів для того чи іншого елемента будівлі

Рулонний гідроізоляція

Вибір виду гідроізоляційних матеріалів залежить від безлічі факторів:

  • ступінь необхідної сухості в приміщенні;
  • показник гідростатичного напору;
  • ступінь впливу агресивного середовища (хімічної, механічної, температурної);
  • умови сейсмічності регіону;
  • цінова доступність.

Для стін, фундаменту, перекриттів і покрівлі існує своя специфіка, яка залежить не тільки від технологій використання, але також від хімічних та фізичних складових.

Для стін, фундаменту, перекриттів і покрівлі існує своя специфіка, яка залежить не тільки від технологій використання, але також від хімічних та фізичних складових

Рідка гідроізоляція стіни зовні будівлі

Рулонні обклеювальна матеріали

Найпоширеніший тип гідроізоляції з часів початку минулого століття - це рулонні матеріали.

Найпоширеніший тип гідроізоляції з часів початку минулого століття - це рулонні матеріали

Рулонний оклеечная гідроізоляція бетонної підлоги

Класична основа для такого полотна - склотканина, для просочення якої використовуються бітумні склади з додаванням базальтової крихти. Більш нові матеріали, які представляють сучасне покоління вологозахисту, являють собою не полотно, а багатошарові мембрани.

Гідроізоляція рулонними матеріалами

Сьогодні рулонні гідроізоляційні матеріали не втратили своєї актуальності для вологозахисту фундаментів, дахів та підлоги будівлі, незважаючи на те, що невпинно народжуються нові технології. Всі технічні властивості обумовлюють класифікацію рулонної гідроізоляції на види, які мають свої особливості і відповідність стандарту ГОСТ. Класифікація відбувається по:

  • структурі полотна;
  • увазі основи;
  • видом основного компонента гідроізоляції;
  • увазі захисного шару і так далі.

Порада! Вибираючи рулонні гідроізоляційні матеріали, важливо звертати не тільки на властивості, клас повинен відповідати ГОСТ 30547-97.

Вибираючи рулонні гідроізоляційні матеріали, важливо звертати не тільки на властивості, клас повинен відповідати ГОСТ 30547-97

Рулонний гідроізоляція

Перш ніж купити будь-який з матеріалів, необхідно перевірити наявність маркування ГОСТ. Відповідність утеплювача стандартам ГОСТ означає якість, а значить ви отримаєте довговічну і міцну гідроізоляцію будівлі.

Гідроізоляція покрівлі рулонами

Є кілька способів укладання рулонного вологозахисту:

  1. Найпростіший настил на гідроізоліруемой поверхню під будь-якої іншої матеріал з подальшим скріпленням.
  2. Обклеювання поверхні за допомогою нагрівання. Такий спосіб дозволяє створити більш міцну і довговічну вологозахист в результаті відмінної адгезії з поверхнею. Є нюанс: такий метод пожежонебезпечний. Тому слід приділити особливу увагу дотриманню норм пожежної безпеки.
  3. Обклеювання за допомогою спеціальних складів. Щоб надійно скріпити рулонні матеріали з гідроізоліруемой поверхнею, використовуються спеціальні мастики або клей. Переваги обклеювальної гідроізоляції наступні:
  • перешкоджає появі тріщин в поверхні підлоги або стін;
  • підходить для нанесення на нові мінеральні матеріали;
  • створення більш щільного шару гідроізоляції (більше 5 мм);
  • рулонні матеріали прості в нанесенні на поверхню;
  • широкий діапазон цін.

Рулонний гідроізоляція за допомогою нагрівання

На зміну найпростішого руберойду або стеклорубероида прийшли нові, більш сучасні представники обклеювальних матеріалів. До них відноситься самоклеючі фольгоізол, металлоізол, ТехноНІКОЛЬ та інші. Особливим видом представлена ​​мембранна ізоляція, яка характеризується округлими шипами по всій поверхні. Такі рулонні матеріали зручні в монтажі. Їх індивідуальні властивості оптимальні для створення гідроізоляції підлоги.

Рулонний гідроізоляція підлоги

фарбувальні матеріали

Існують різні види сумішей. Вони наносяться на оброблювану поверхню за допомогою кисті або валика, іноді використовується спеціальний пульверизатор для розпилення складів. В результаті нанесення вологозахисту утворюється щільна тонка гидрофобная плівка.

В результаті нанесення вологозахисту утворюється щільна тонка гидрофобная плівка

гідроізоляція пульверизатором

Основна особливість полягає в тому, що плівка йде на кілька міліметрів в глибину структури матеріалу. Такий ефект досягається шляхом додавання до складу сумішей вапна, тальку або азбесту.

Фарбувальна гідроізоляція покрівлі за допомогою валика

Добавки дозволяють надійно закрити пори гідроізоліруемой поверхні. Подібна технологія є класикою гідроізоляції і має свої переваги, головними з яких є простота нанесення і дешевизна матеріалів. Крім того, такі бітумні, полімерні, смоляні або мінеральні суміші виробляються відповідно до норм ГОСТ, що значно підвищує показник експлуатаційної надійності. Принцип нанесення фарбувальної вологозахисту наступний:

  1. Насамперед необхідно виконати ретельну зачистку поверхні, видаливши залишки старих покриттів.
  2. Далі необхідно закрити глибокі тріщини (більше 0,3 мм в ширину).
  3. Потім поверхня грунтується в пропорції 1: 3 або 1: 4 фарбувальними складами.
  4. Після виконується нанесення першого шару вологозахисту. Перший шар - самий щільний, глибина його не менше 2-х міліметрів.
  5. Після того, як перший шар, як то кажуть, "схопився", наноситься другий шар. Глибина його в два рази менше, ніж перше фарбування. Інтервал, який необхідно витримати між нанесеннями шарів гідроізоляції, становить не менше 16 годин. Часовий проміжок залежить від специфіки складу.

Важливо! При використанні матеріалів забарвлень для вологозахисту покрівлі, стін або фундаменту є правило: суміші наносяться в розігрітому вигляді.

При використанні матеріалів забарвлень для вологозахисту покрівлі, стін або фундаменту є правило: суміші наносяться в розігрітому вигляді

Фарбувальна гідроізоляція стін зовні будівлі

Лаки або фарби на основі полімерів досить злегка підігріти, а ось бітумні склади слід нагрівати перед нанесенням до 170 градусів. Основні види фарбувальних матеріалів для гідроізоляції підлоги або стін, це:

  • бітумні суміші;
  • каучукові або силіконові гелі;
  • бітумні або акрилові суспензії;
  • епоксидні склади;
  • гідроізоляційні лаки.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги лаками

До слова сказати, мінімальним набором гідроізоляційних властивостей володіють звичайні олійні фарби або стандартні лаки. Але для створення надійної і довговічною вологозахисту статі або фундаменту будівлі рекомендується використовувати профільні гідроізоляційні суміші.

Гідроізоляція підлоги ванної кімнати

Рідка і ін'єкційна гідроізоляція

Сучасні рідкі матеріали для створення відмінною вологозахисту фундаменту - найбільш оптимальний варіант за всіма показниками. Найбільш нові і ефективні склади - це:

  • рідка гума;
  • рідке скло;
  • піщано-цементні склади.

поліуретанова покрівля

Переваг у таких матеріалів для вологозахисту фундаменту або підлог в приміщеннях з підвищеною вологістю чимало. Основні з них - це простота технології нанесення і 100% результативність матеріалів. Навіть тому, хто не має практичного досвіду в облаштуванні гідроізоляції підлоги або фундаменту, буде не складно виконати роботу самостійно, не вдаючись до допомоги професіоналів. До такого типу матеріалів відносяться спеціалізовані фарби, просочення, грунтовки, мастики і їм подібні.

Наливна гідроізоляція для підлоги

Особливий представник класу рідкої гідроізоляції - Пенетрон. Специфіка полягає в тому, що при нанесенні він глибоко проникає в структуру підстави (на 10-15 см), забезпечуючи закупорку всіх тріщин в бетоні. При висиханні на поверхні утворюється захисна полотно, що складається з дрібних кристалів, які відштовхують воду і не дають їй проникнути в структуру будівельного елементу.

Головне достоїнство в тому, що рідкий Пенетрон здатний "дихати", тобто, забезпечувати вільну циркуляцію повітря, але не пропускати при цьому вологу.

Головне достоїнство в тому, що рідкий Пенетрон здатний дихати, тобто, забезпечувати вільну циркуляцію повітря, але не пропускати при цьому вологу

Проникаюча гідроізоляція «Пенетрон»

Такий рідкий волого-блокатор ідеально підійде для створення бездоганної гідроізоляції підлоги в житловому приміщенні. Крім Пенетрон, часто використовується рідка гума, склад якої повинен відповідати нормам ГОСТ. Такий матеріал найчастіше використовується для вологозахисту фундаменту, він здатний забезпечити високу якість гідроізоляції, простий в нанесенні.

Проникаюча гідроізоляція «Пенетрон»

https://www.youtube.com/watch?v=4QyMnfVsOFQ Найбільш нові і сучасні матеріали, що забезпечують якісну і довговічну гідроізоляцію фундаменту будівлі - ін'єкційні.

ін'єкційна гідроізоляція

Принцип дії полягає в унікальній хімічній реакції спеціальних компонентів складу з водою. Основа такого матеріалу - поліуретанові однокомпонентні розчини з низьким ступенем в'язкості. В результаті контакту компонентів суміші з молекулами води відбувається збільшення обсягу розчину, його розширення і зростання внутрішнього тиску.

Всередині бетонної конструкції відбувається витіснення води, а потім щільне заповнення ін'єкційним складом. Швидкість створення гідроізоляційного шару сенсаційна - від 2 до 20 хвилин.

Швидкість створення гідроізоляційного шару сенсаційна - від 2 до 20 хвилин

Схема гідроізоляції ін'єкційним методом

Незважаючи на те, що такий інноваційний метод досить результативним, є і мінуси. До них відноситься висока вартість і необхідність для проведення робіт спеціалізованого обладнання.

Ін'єктування цегляної кладки

Щоб вибрані матеріали для створення вологозахисту прослужили максимально довго, необхідно володіти повною інформацією: знати які існують види, розуміти специфіку відмінностей і алгоритм застосування. При виборі слід уважно вивчати склад, враховувати всі особливості і властивості того чи іншого "представника" вологозахисту. Сама робота не викличе особливих питань навіть у початківців будівельників, а якісні матеріали, що відповідають нормам ГОСТ, забезпечать бездоганну гідроізоляцію. Ін'єкційна гідроізоляція https://www.youtube.com/watch?v=yYoFeiCIWfQ

Com/watch?
Com/watch?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама