Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пароізоляція для лазні на стелю і стіни: технологія робіт по кроках, огляд продукції

  1. Різновиди і їх опис
  2. Переваги марки Ізоспан

Якщо територія заміського ділянки досить велика, традиційно власники зводять баню. Головна особливість цього приміщення - висока вологість для забезпечення потрібної атмосфери. Щоб будівля максимально відповідало своєму призначенню, необхідно точно дотримуватися технологію будівництва, застосовуючи матеріали з певними характеристиками. В першу чергу бані потрібна пароізоляція, щоб захистити утеплювач, стінові і покрівельні конструкції від постійної дії вологи.

В першу чергу бані потрібна пароізоляція, щоб захистити утеплювач, стінові і покрівельні конструкції від постійної дії вологи

Зміст:

  1. Сфера використання
  2. Види і характеристики
  3. Пароізоляція марки Ізоспан
  4. технологія монтажу

особливості застосування

Стандартна сауна складається з парилки, душовою, мийної і кімнати для відпочинку. У кожному приміщенні рівень вологості різний. Перша площа найбільше схильна до впливу води і гарячої пари, так як за специфікою розжарені камені в печі поливають окропом або трав'яними відварами. У душовій температура повітря трохи нижче, а в залі для релаксації поверхні також підпадають під вплив вологи, але в меншому ступені. Необхідність пароізоляції стелі лазні і стін полягає в наступних факторах:

1. Більшість будівель облицьовують зсередини натуральними матеріалами. Це деревина і вагонка, які виконують дизайнерські вимоги, але не відповідають будівельним. За рахунок низької теплопровідності різниця між температурою обробки і поверхні велика. Це добре для захисту від холоду, але недоліком є ​​той факт, що в зазори облицювання лазні, крізь щілини в рейках просочується гарячий потік, створюючи конденсат, це знижує характеристики дерева.

2. Температура стіни під час використання приміщення нижче точки утворення роси, тому на холодних площинах накопичується волога, поступово руйнуючи несучі з цегли або блоків і піддаючи дерево гниття.

3. Так як лазня є спорудою для короткочасного перебування, необхідності в зовнішньому утепленні немає. Пояснюється тим, що термін на нагрів поверхонь становить кілька годин. Тому більш доцільно застосовувати внутрішню захист від холоду з обов'язковою пароізоляцією для стелі та стін.

4. Як утеплювач зазвичай використовують пінопласт або мінеральну вату. Але перший варіант абсолютно не підходить для лазні, так як виділяє шкідливі речовини при нагріванні. А другий вид при великій вологості втрачає характеристики заощадження енергії. Крім цього, мокра вата довго сохне, значить, практично не пропускає повітря при цьому процесі і робить негативний вплив на всі конструкції, тому без пароізоляції не обійтися.

5. Що стосується стелі, гарячий потік завжди рухається вгору, проникаючи в дерев'яні перекриття. Конденсат осідає в гніздах закладення покрівельних балок, що призводить до загнивання. Саме шар захисної мембрани забезпечує експлуатаційні характеристики конструкцій даху лазні. У неопалюваних приміщеннях її укладають в горищному секторі. З урахуванням концентрації нагрітого повітря підбирають пароізоляцію. Найякісніші і надійні потрібні в парильні і мийної, для кімнати відпочинку підійдуть більш економічні варіанти.

Різновиди і їх опис

Для поверхонь раніше традиційно обирали природні матеріали, але з розвитком технологій господарі бань віддають перевагу більш сучасні вироби. Визначити відповідний спосіб пароізоляції стелі допоможе докладний опис різних видів і їх властивості. Крім цього, можна скористатися відгуками споживачів, щоб придбати якісну продукцію за найкращою ціною. Існує наступна класифікація:

1. Природні відходи, такі як тирса і деревна тріска зараз використовуються мало, але не можна сказати, що вони забуті повністю, так як доступна вартість все ще визначає затребуваність. На товсті дошки, прибиті до балок поверхні лазні, розстеляють картон, просочений оліфою. На нього викладають тирса, змішані з глиною і піском. Всі щілини ретельно закладають сумішшю, після цього монтують утеплювач.

2. Ще один недорогий метод пароізоляції - це поліетиленова плівка щільністю не менше 150 мкм. Крім невисокої ціни плюсом є те, що вона випускається подвійним шаром в рулонах. Якщо такий рукав розрізати на дві частини, виходить суцільне полотно завширшки понад 5 метрів, що дозволяє повністю покрити поверхню лазні. Недоліком є ​​те, що плівка боїться високої температури, деформується при нагріванні, в результаті створені щілини сприяють утворенню конденсату. Марка Ізолтекс підходить для використання під обшивкою в кімнаті відпочинку, а Армітекс застосовують для перекриттів покрівлі.

3. Більш сучасними варіантами поліетилену для пароізоляції стелі лазні є мембрани Стізол. Завдяки особливостям виготовлення має щільно розташовані осередки, просочення акриловою дисперсією, що покращує його властивості і дозволяє укладати його практично на будь-які поверхні. Поєднує в собі всі якості ізоляції, захисту від шуму і холоду.

4. Фольга з алюмінієвим напиленням не боїться високих температур, ідеально підходить для лазні. Вона не токсична, монтується внахлест з подальшою герметизацією швів за допомогою термостійкого скотча. Крім цього, пароізоляція відображає тепло всередину парилки, що дозволяє витрачати ресурси дуже економно. Найбільш відомі марки - Урса і Ютафол.

Переваги марки Ізоспан

Кожен з видів має свої особливості: можливість монтажу всередині приміщення і з боку фасаду. Окремою категорією йде відображає пароізоляція для лазень, що поєднує в собі кілька функцій. Спінений поліпропілен з поверхнею, ламіновані фольгою, витримує великий діапазон температурних коливань і високу вологість абсолютно без втрати якостей. Яскравий представник - Ізоспан, металізований шар якого здатний відображати випромінювання на 90%. Пароізоляція захищає від пари усередині кімнат, протистоїть вітру та дощу зовні. Для лазні можна купити одну з марок, кожна з яких призначена для різних будівельних процесів:

1. Ізоспан А - пароізоляція для компенсації різниці температур між опалювальним приміщенням і покрівлею. Щільність становить 100 г на 1 м2 при ширині рулону 150 см, довжині - 50 см. Відрізняється стійкістю до ультрафіолету, механічних пошкоджень, екологічний, пожежобезпечний, завдяки наявним спеціальним добавкам. У цій групі є марка АS, що складається з трьох шарів, призначена для поверхонь стін, АМ - для стелі лазні.

У цій групі є марка АS, що складається з трьох шарів, призначена для поверхонь стін, АМ - для стелі лазні

2. Пароізоляція Ізоспан В настилається на утеплювач, створюючи захист всіх елементів і конструкцій. Щільність - 72 г на 1 м2 при ширині 130 см і довжині 50 см. Застосовується в якості бар'єру для похилих покрівлях, горищних перекриттях, стінах. Не допускає виникнення корозії, подовжує термін служби всіх матеріалів.

3. Відмінною особливістю ізоляції класу С є те, що її можна укладати на дах з ухилом менше 35. Це дозволяє поверхням лазні залишатися сухими, уникаючи виникнення конденсату. Також підходить для цементних стяжок і перекриттів цокольних поверхів в будинках без постійного опалення.

4. Ізоспан D - найбільш міцна пароізоляція, виготовлена ​​на основі ламінованого поліпропілену. Універсальна мембрана підходить для будь-яких конструкцій, при облаштуванні фундаментів, бетонних підстав, перекриттів. DM проводиться з полотна з антиконденсатна покриттям, стійкий до механічних впливів. Ціна становить від 700 до 2000 рублів за рулон.

особливості укладання

Пароізоляція стін лазні і стелі повинна монтуватися за певною схемою. Залежно від властивостей і призначення матеріалу вибирають відповідний спосіб:

1. Створення надійного бар'єрного шару являє собою перший варіант. Для цього готують дошки товщиною мінімум 50 мм. Щоб дерево довго не піддавалося вогкості, його поверхню просочують оліфою. Плашками обшивають стелю лазні, після чого зверху укладають пароізоляцію. Необхідно врахувати, що матеріал поміщають ворсом всередину кімнати, щоб він добре поглинав вологу. Полотна розміщують внахлест із запасом в 100 мм за допомогою степлера. Невеликий провис не допустить пошкодження плівки в момент температурних коливань.

2. Відповідно до такій схемі використовується глина, яку попередньо розм'якшують для зручності, накидають її на мембрану і приступають до утеплення. Для більшого ефекту і надійності зверху монтують ще один шар пароізоляції.

3. У деяких випадках на полотно, що сприяє захисту від холоду, додатково насипають керамзит товщиною близько 20 см. Особливо це необхідно для облаштування шарів навколо труби, через яку виходять продукти згоряння, так як найвищий температурний коефіцієнт саме в цьому місці.

Пароізоляція стелі лазні проводиться ще по одній схемі:

1. До поверхні кріплять шпунтовану дошку, на яку встановлюють обрешітку.

2. Дерев'яні елементи просочують антисептиком і оліфою, між ними роблять обов'язковий зазор для відводу вологи.

3. На них поміщають плівку або фольгу, потім проводять засипку. У лазнях рекомендується використовувати керамзит, так як будівля вважається пожежонебезпечним. Схема захисту стін також передбачає створення каркаса з інтервалом, відповідним ширині рулону. Такий спосіб не застосовується для тонкої фольги.

4. Пиріг монтується в наступному порядку: гидрофобная плівка, утеплювач, парозахисної мембрана. Правильне облаштування передбачає обов'язкове забезпечення вентиляційної порожнини і жолоби з невеликим ухилом для відведення конденсату.

5. Шви герметизують мастикою або металізованим скотчем. Кращий варіант облицювання - липова вагонка.

Пароізоляція лазні передбачає використання різних матеріалів: від дерев'яної стружки до сучасних рулонних мембран з ламінованим покриттям. Щоб забезпечити максимальний ефект захисту будівлі від вологи, можна купити найбільш підходящий варіант, що поєднує прийнятну вартість і якість. Відповідно до огляду думок споживачів найбільш затребуваним в цьому плані є Ізоспан, який випускають з різними характеристиками, які застосовуються для будівельних робіт на всіх етапах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама