Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підготовка підлоги під ламінат своїми руками

  1. вступ
  2. Підготовка підлоги під ламінат - етапи робіт
  3. Демонтаж старого покриття
  4. Вирівнювання бетонної підлоги під ламінат
  5. Ремонт стяжки старої підлоги
  6. Гідроізоляція, пароізоляція під ламінат
  7. Укладання підкладки під ламінат
  8. Інші статті розділу: Підготовка підлоги

class = "eliadunit">

вступ

Підготовка підлоги під ламінат цілком можлива своїми руками, якщо ви маєте невеликий досвід будівельних робіт. Найскладніший етап підготовки це вирівнювання підстави. Причому, якщо підстава підлоги досить рівне і відповідає нормі для укладання ламінату, то підготовка статі зовсім спрощується. Більше того, якщо підлога рівний і на ньому вже покладений лінолеум або інше вінілове покриття, рекомендується їх не знімати.

Підготовка підлоги під ламінат - етапи робіт

Виділимо наступні основні етапи підготовки підлоги під ламінат.

  • Демонтаж старого покриття, за винятком лінолеуму покладеного клейовим способом на рівну підлогу;
  • Очищення основи підлоги;
  • Промір нерівностей підлоги на просвіт і ухил;
  • Вирівнювання бетонної підлоги або стяжки наливним підлогою;
  • Настил підкладки для ламінату.

Демонтаж старого покриття, за винятком лінолеуму покладеного клейовим способом на рівну підлогу;   Очищення основи підлоги;   Промір нерівностей підлоги на просвіт і ухил;   Вирівнювання бетонної підлоги або стяжки наливним підлогою;   Настил підкладки для ламінату

Демонтаж старого покриття

  • Перед укладанням ламінату забираються всі старі покриття підлоги, за винятком лінолеуму і то, якщо підлога рівний і промір статі дає нормативні значення ухилу і нерівностей.
  • Основа підлоги для якісної укладання ламінату повинно мати перепад не більше 3 мм на погонний метр підлоги і нерівність при перевірці на просвіт не більше 1 мм на 1 погонний метр.

Основа підлоги для якісної укладання ламінату повинно мати перепад не більше 3 мм на погонний метр підлоги і нерівність при перевірці на просвіт не більше 1 мм на 1 погонний метр

  • Якщо старий підлога зроблена з дерева, то він не повинен прогинатися і скрипіти. У разі великих нерівностях дерев'яної підлоги на просвіт необхідно провести його стружку або циклювання.

Вирівнювання бетонної підлоги під ламінат

Бетонна основа або нерівна стяжка підлоги вирівнюється наливним підлогою або ровнітель. Сохне наливна підлога 4-5 днів. Укладання ламінату проводиться після повного висихання наливної підлоги.

class = "eliadunit">

Напівсуха стяжка під ламінат вимагає шліфування. Зазвичай, напівсуха стяжка досить рівна і не потребує додаткового вирівнювання.

Ремонт стяжки старої підлоги

Якщо при демонтажі сталося відшарування старого цементного покриття або розкрилися дефекти стяжки потрібно провести вогнищевий ремонт стяжки. Тріщини, вибоїни і розшарування стяжки розшиваються і закладаються свіжим цементним розчином.

Гідроізоляція, пароізоляція під ламінат

гідроізоляція підлоги в тому розумінні, як для гідроізоляція в ванній, під ламінат не потрібно. Однак якщо ламінат укладається на першому поверсі, в конструкції підлоги під ламінат , Слід передбачити шар поліетилену товщиною 100 мікрон з перетином в 20-25 см і проклеюванням шову не паперовим скотчем.

Укладання підкладки під ламінат

Підкладка укладається на підлогу безпосередньо перед укладанням ламінату. Всі види підкладки (пробка, спінений поліетилен) укладаються встик з проклеюванням швів будівельним скотчем. Рулонний підкладка укладається з напуском на стіни на 8-10 см. Після укладання напуски зрізаються.

Після закінчення підготовки підлоги під ламінат, виробляємо укладання ламінату .

Інші статті розділу: Підготовка підлоги

Популярні статті

Підписка на нові статті

class = "eliadunit">

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама