Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підсилення фундаментів методом ін'єктування (мікроцементація)

  1. Сучасні методи посилення фундаменту
  2. Метод ін'єктування бетонують сумішами
  3. Коли і як доцільно застосовувати буроін'єкційні палі
  4. Традиційні методики посилення фундаментів і їх недоліки
  5. Вартість посилення фундаментів: від чого залежить
  6. Замовити посилення фундаменту

Надійність будь-якої будівлі забезпечується надійністю підстави (фундаменту), що перешкоджає переміщень елементів будови під впливом сил, що виникають в грунтах Надійність будь-якої будівлі забезпечується надійністю підстави (фундаменту), що перешкоджає переміщень елементів будови під впливом сил, що виникають в грунтах. Однак з часом і в процесі експлуатації будівельної конструкції неминуче виникає знос її фундаменту (тріщини, корозійне руйнування арматури і т. Д.), Що призводить до зниження його технічних характеристик.

Погіршення техніко-експлуатаційних характеристик фундаментів може бути обумовлено наступними факторами:

  • просадками грунту,
  • впливом (підмиванням) грунтових вод, при підвищенні їх рівня,
  • промерзанням,
  • техногенними вібраціями (наприклад, від проїжджаючого автотранспорту або проводяться поблизу будівельних робіт),
  • сейсмічними навантаженнями,
  • порушенням герметичності (появою протікання) в інженерних системах,
  • збільшенням ваги спиратися конструкції (результат реконструкцій і перепланувань).

Сучасні методи посилення фундаменту

Найбільш ефективними способами відновлення несучої здатності фундаментних конструкцій або посилення навколишнього їх грунтової структури в даний час є:

  • ін'єктування цементосодержащіх затвердевающих розчинів (мікроцементація),
  • пристрій паль.

Дані інноваційні методики підходять для будь-якого типу фундаменту, в тому числі, стрічкового, плитного або стовпчастого, і можуть застосовуватися в процесі експлуатації, будівництва та відновлення об'єкта.

Вибір найбільш відповідної технології посилення фундаменту в кожному окремому випадку проводиться на підставі наступних факторів:

  • конструктивних особливостей об'єкта,
  • експлуатаційного режиму об'єкта,
  • типу і стану підлягають грунтових структур.

Всі ці фактори визначаються в ході експертного технічного обстеження об'єкта.

Метод ін'єктування бетонують сумішами

Застосування технології ін'єктування доцільно у випадках виявлення:

  • незначних (локальних) тріщин, пустот і пір в структурі фундаменту,
  • невеликого збільшення масивності об'єкта (по відношенню до його початкового вазі),
  • штатного зносу фундаменту протягом терміну експлуатації,
  • збільшення «плинності» навколишнього грунту.

незначних (локальних) тріщин, пустот і пір в структурі фундаменту,   невеликого збільшення масивності об'єкта (по відношенню до його початкового вазі),   штатного зносу фундаменту протягом терміну експлуатації,   збільшення «плинності» навколишнього грунту

Суть технології ін'єктування полягає в бурінні отворів (шурфів) невеликого діаметру в структурі фундаменту і заповнення їх під високим тиском цементосодержащіе розчином спеціального складу з допомогою ін'єкторів. Відстань між отворами складає 50 ÷ 100см, а їх глибина досягає половини товщини фундаменту (ці параметри залежать від ступеня пошкоджень).

Відстань між отворами складає 50 ÷ 100см, а їх глибина досягає половини товщини фундаменту (ці параметри залежать від ступеня пошкоджень)

В результаті відбувається заповнення цим розчином всіх пустот в фундаменті і просочування їм прилеглих шарів грунту. Після затвердіння розчину пошкоджені частини фундаменту знову утворюють цільну структуру, а грунт навколо нього монолітиться, забезпечуючи підвищення несучої здатності.

Коли і як доцільно застосовувати буроін'єкційні палі

Буроін'єкційні палі використовуються у випадках значних порушень технічних і експлуатаційних характеристик фундаментів. Найчастіше це виникає при:

  • відновленні об'єктів, що знаходяться в аварійному стані,
  • значне підвищення масивності об'єкта (наприклад, викликаному масштабної реконструкцією або збільшенням поверховості).

відновленні об'єктів, що знаходяться в аварійному стані,   значне підвищення масивності об'єкта (наприклад, викликаному масштабної реконструкцією або збільшенням поверховості)

Виготовлення паль вимагає формування свердловин в фундаменті. Дана операція виконується верстатами колонкового буріння. Потім внутрішній простір свердловин очищається від забруднень стисненим повітрям і заповнюється цементосодержащіе розчином. Потім в свердловину вставляється труба-кондуктор.

Після повного затвердіння розчину (займає до 2-х діб) в ньому буриться нова свердловина, довше попередньою, продувається стисненим повітрям і промивається буровим розчином. Всередину цієї свердловини поміщається цілісний або секційний (потрібно зварювання центрирующих елементів) армуючий каркас і виробляється її заповнення під високим тиском бетонної сумішшю.

Така технологія забезпечує збереження структури грунту і не вимагає проведення земляних робіт.

Традиційні методики посилення фундаментів і їх недоліки

Крім описаних нових методик існують і традиційні способи посилення фундаментних конструкцій, найпоширенішими з яких є:

  • збільшення площі горизонтального перетину фундаменту (досягається його розширенням),
  • збільшення заглиблення фундаменту,
  • монтаж додаткових опор, які перерозподіляють навантаження,
  • спорудження армобетонних пояса по периметру фундаменту.

Всі вони відрізняються від сучасних технологій складністю, трудомісткістю і значними фінансовими витратами на реалізацію.

Вартість посилення фундаментів: від чого залежить

При розрахунку вартості посилення підстави будівельного об'єкта слід враховувати масштаби пошкоджень, необхідний обсяг будматеріалів та необхідність використання спецтехніки. Наприклад, технологія ін'єктування в середньому обходиться в 4000р за 1 погонний метр фундаменту, а для формування паль необхідно витратити від 5000р за погонний метр фундаменту, оскільки в цьому випадку зростають обсяги необхідних робіт, і потрібно придбати арматуру і кондукторную трубу. Крім того, швидкість проведення ін'єктування вище, ніж формування паль.

Замовити посилення фундаменту

Компанія Реал-Комфорт пропонує виконання посилення будь-яких фундаментних конструкцій і грунтів по самим інноваційним і економічно ефективних технологій. У процесі роботи ми використовуємо тільки сучасні матеріали і високотехнологічне обладнання. Це дозволяє нам гарантувати високу якість результату проведених робіт будь-якої складності і найкоротші терміни їх завершення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама