Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покрівля гаража своїми руками: фото та відео пристрої покрівлі гаража, монтаж крокв

  1. Пристрій односхилого даху гаража і крокв
  2. Будівництво даху гаража: як зробити односхилий покрівлю своїми руками
  3. Зведення двосхилим даху гаража своїми руками
  4. Монтаж крокв своїми руками і фото кроквяної системи двосхилого даху
  5. Монтаж покрівлі гаража
  6. Кроквяна система вальмового даху гаража своїми руками (з фото)

Пристрій покрівлі гаража - завершальний етап перед початком обробки споруди Пристрій покрівлі гаража - завершальний етап перед початком обробки споруди. Від правильності виконаної роботи буде залежати, наскільки добре ваш автомобіль захищений від дощу, сонця та інших зовнішніх впливів. Та й зовнішній вигляд виконаної своїми руками покрівлі гаража буде свідчити про смак і навичках господаря авто. Перед тим як зробити покрівлю гаража, потрібно визначитися, якою буде ваша дах - односхилим, двосхилим або вальмовой, і в залежності від цього дотримуватися чергову поетапність дій.

Під час перекриття даху можна застосовувати різні конструкції, а також покрівельні матеріали. Виконана своїми руками двосхилий дах гаража дає можливість раціонально використовувати простір над основним приміщенням: можна влаштувати горище, в якому будуть зберігатися різні матеріали і інструменти. В такому випадку площа горищного приміщення залежить від висоти даху в центрі. Не останню роль відіграють і розбіжності решт даху в напрямку від її центру.

Найдешевше в будівництві обійдеться односхилий дах гаража, виконана власними руками - вона ж зажадає меншої кількості будматеріалів. Щоб виконати такий дах, необхідно встановити лише плиту перекриття і залити поверх цієї плити шар гудрону. Замість нього при зведенні односкатной покрівлі для гаража можна використовувати і шифер.

Одним з найбільш дорогих видів дахів гаража є мансардний дах. Незважаючи на те що її вартість значно зростає через великі витрат під час зведення, а також з-за використання різних матеріалів, такий дах дозволяє перетворити другий поверх гаража в повноцінне приміщення. Існує ще один вид даху - двосхилий нерівномірна. Вона зводиться тоді, коли виконання односхилого даху неможливо через снігового покриву взимку, має значну товщину.

Перед виконанням даху гаража слід визначитися, якою вона буде.

Найчастіше покрівлю гаража роблять двосхилим або односхилим. Різниця між цими видами покрівлі полягає в їх конструкції, складності виконуваних робіт, кількості необхідного матеріалу і можливості обладнання горища.

Перед початком роботи обов'язково подивіться відео, як зробити покрівлю гаража своїми руками, щоб краще зрозуміти технологію процесу:

Пристрій односхилого даху гаража і крокв

Оскільки дах зводиться односхилий, її пристрій буде досить простим. Такий дах складається з поперечних балок і суцільної обрешітки, виконаної з шальовки. Даний тип даху цілком надійний, вона виконується повсюдно під час будівництва недорогих гаражів.

І для пристрою односхилим даху гаража, і для двосхилим в будь-якому випадку потрібно буде зводити кроквяну систему . З метою обладнання кроквяної системи застосовують дерев'яні дошки або бруси, які не мають сучків. Товщина останніх залежить від відстані між ногами крокв. Не останню роль відіграє і довжина останніх, а також загальна маса покрівлі.

Виконання системи крокв односхилого даху починається з монтажу мауерлата, який складається з балок, встановлених по периметру на стіни споруди. Крокви прикріплюють до цих балках, використовуючи шипи, що вставляються в гнізда. Після цього виробляють установку крайніх крокв, потім встановлюють проміжні ноги крокв, ретельно вирівнюючи їх.

Зверніть увагу на фото покрівлі гаража: для односхилого даху в якості покрівельного матеріалу підійде шифер. Цей матеріал досить дешевий, проте якщо вам дозволяють ваші кошти, можна застосувати металопрофіль, ондулін або металочерепицю.

Будівництво даху гаража: як зробити односхилий покрівлю своїми руками

Перед тим як зробити односхилий дах гаража, потрібно встановити в отвори стін балки і закласти з зверху цеглою. У тому випадку, якщо кріплення планується робити досить міцним, його виконують із застосуванням металевих скоб. Розташовуються балки на відстані приблизно 1 м один від одного. Вгорі прибивається решетування. В її якості можна використовувати шалевку або ж обрізну дошку. Прибивати її необхідно так, щоб не було великих щілин.

Після цього при зведенні односхилого даху гаража своїми руками укладається гідроізоляція, в якості якої зазвичай застосовується руберойд. Покрівельний матеріал прикріплюють в напрямку знизу вгору з перекриттям на 10-15 см.

Покрівельний матеріал прикріплюють в напрямку знизу вгору з перекриттям на 10-15 см

Як видно на фото, гараж з односхилим дахом покривається шифером, для цього використовуються спеціальні шиферні цвяхи. Щоб укладання вийшло за всіма правилами, кути шиферу підрізають.

Зведення двосхилим даху гаража своїми руками

Розглянемо весь будівельний процес зведення двосхилим даху своїми руками, до складу якого кілька етапів: виконання армованого монолітного пояса під дах, створення кроквяної системи і безпосередньо монтаж даху.

Для того щоб стіни будівлі витримали вагу двосхилим даху гаража, їх необхідно зміцнити. Для цього зводиться армований монолітний пояс. Якщо ширина стін становить 20 см, їх можна зміцнити, обшив по обидва боки пінопластом товщиною 2 см, а зверху укласти оздоблювальний матеріал. Потім по краях стін з обох сторін потрібно встановити дошки (заввишки 15 см, товщиною 2 см) паралельно один одному. Це буде опалубка. Її потрібно закріпити і встановити посередині арматурного каркаса. Під каркасом потрібно пропустити і вивести в верхній частині дріт-катанку діаметром 6 мм. Таку дріт потрібно встановити в декількох місцях. До неї потім буде кріпитися мауерлат.

Місця кріплення не повинні збігатися з місцями установки крокв, а також тут має бути достатньо місця, щоб дріт можна було закрутити ломом. Далі опалубка заливається бетоном, утворюючи армований монолітний пояс. До дроту-катанки кріпиться мауерлат. Додатково для кріплення мауерлата можна використовувати закладені в монолітний пояс шпильки з різьбленням, які потрібні для затягування мауерлата через шайбу з гайкою. Це необхідно робити лише при великих розмірах даху.

Монтаж крокв своїми руками і фото кроквяної системи двосхилого даху

З метою зведення системи крокв складається докладний проект з позначенням основних складових і зазначенням їх розмірів. Кроквяна система двосхилого даху включає мауерлат, крокви, балкові перекриття , Вітрову дошку і фронтонний звис. Ще на проектувальному етапі необхідно визначити спосіб установки крокв, їх крок, точки кріплення мауерлата з дротом і балками, довжину фронтоном і бічного схилу.

При відсутності середньої несучої стіни похилі крокви виконати не вдасться. В даному випадку краще використовувати кріплення крокв на балкові перекриття. При цьому останні будуть врізатися в мауерлат на 2-3 см і кріпитися між собою за допомогою перфорованих куточків під шуруп. Нижню частину балочного перекриття потрібно вивести по горизонтальному рівню. Кріплення крокв між собою і до балок перекриття слід виконувати за допомогою перфорованих пластин під шуруп.

Щоб підсилити конструкцію, можна використовувати затяжку. Зводиться кроквяна ферма з попереднім розрахунком конструкції, зробленим на основі перетину крокв і їх кроку.

Можна взяти за основу середнє значення цих параметрів, що застосовуються для будівництва двоскатних дахів невеликих будинків.

Бажано використовувати крокви і балки для перекриття однакового перетину - 5 × 15 см.

Зверніть увагу на фото кроквяної системи двосхилого даху: крокви з'єднуються в декількох місцях за допомогою накладок з обрізків крокв і цвяхів або шурупа для економії кріпильного матеріалу замість перфорованих пластин.

Монтаж крокв своїми руками починається з виготовлення пазів (глибиною 2-3 см) на закріплених мауерлата під балкові перекриття. Після цього встановлюються балки з обов'язковою вивірянням їх горизонтальності. Спочатку потрібно встановлювати крайні до фронтонів балки. Потім між ними натягується мотузка, яка буде служити рівнем. По ньому влаштовуються інші балки з заданим кроком крокв. Балкові перекриття кріпити до мауерлата потрібно за допомогою посиленого перфорованого куточка на шурупи під ключ.

Потім при монтажі крокв двосхилого даху встановлюється тимчасова конькова балка, що спрощує монтаж крокв (після робіт вона демонтується). Тепер встановлюється одна кроквяна нога з упором на коньковую балку. При цьому кроквяну ногу потрібно притиснути в нижній частині до балки перекриття за допомогою струбцини. Далі робиться горизонтальна позначка по крокви за допомогою балки перекриття.

У верхній частині кроквяної ноги вертикальна відмітка різу робиться строго посередині коньковой балки. Для цього можна використовувати короткий рівень довжиною 40-50 см. Таким же способом встановлюється друга кроквяна нога ит. д.

Для того щоб в місцях стику не було щілин, потрібно робити точний попередній розрахунок.

У вершині висячі крокви кріпляться між собою за допомогою цвяхів. Один з одним крокви з'єднуються перфорованими пластинами, а шурупами перетином 4 см методом накладки на місця стику кроквяних ніг. Для економії коштів тут можна використовувати звичайний листовий метал, який практично завжди є в наявності.

Отвори під шурупи в цих саморобних пластинках можна насверліл вручну. Для посилення з'єднання робиться кріплення під ключ. Таким же чином кроквяні ноги кріпляться до стельових балок. Щоб зміцнити місце кріплення, можна вбити крізь кроквяну ногу в балку цвях (25 см). Після цього монтуються крайні до фронтонів кроквяні ферми. На них натягуються контрольні мотузки, за якими в подальшому при кладці поверхні даху буде вивірятися її рівність.

В кінці роботи ще раз перевіряється вертикальність встановлених кроквяних ферм за допомогою рівня, потім вони скріплюються між собою тимчасовими рейками. Їх потрібно залишити до монтажу обрешітки.

Монтаж покрівлі гаража

З метою визначення кількості матеріалу покрівлі потрібно встановити загальну площу даху. Для цього складається план. Він допоможе швидше представити і розрахувати кількість необхідного матеріалу.

Залежно від довжини, ширини і кута нахилу даху, а також від ширини використовуваного покрівельного матеріалу для її покриття розраховується загальний обсяг матеріалу. Наприклад, якщо кут нахилу даху становить 30 °, то довжина, наприклад, дошки повинна бути близько 255 см. При цьому потрібно ще зробити невеликий напуск в 5 см. У разі необхідності дошки можна буде підпиляти під коньковой планкою.

У разі необхідності дошки можна буде підпиляти під коньковой планкою

Двосхилий дах, виконану з профільованого листа, монтують в тому випадку, якщо потрібно невелике горищні приміщення або ж площа гаража невелика.

Каркас подібної даху простий: послідовно укладаються кроквяні ноги, потім вони з'єднуються з коником у верхній точці стіни гаража. Виконується подібний монтаж покрівлі гаража досить просто і швидко: перш за все, споруджується кроквяна система з підпорами, робиться обрешітка, яка розташовується перпендикулярно залишилися елементів даху. Надійність всієї покрівлі залежить в даному випадку від міцності каркаса.

Тип монтажу покрівельного матеріалу можна вибрати на свій розсуд. Можна виконати суцільну обшивку з дощок, а можна обшити покрівлю металочерепицею або іншим матеріалом. Дах з дощок, як уже говорилося раніше, повинна зверху покриватися шаром гідроізоляції або ж оброблятися лакофарбовим складом.

Кроквяна система вальмового даху гаража своїми руками (з фото)

Чотирьохскатна вальмовая дах відрізняється своїми особливостями. Два ската, розташовані навпроти один одного, трапецієподібної форми, а інші два - трикутні. Останні називаються вальмами. Кроквяна система вальмового даху досить складна, до неї входять діагональні (накосние), центральні (рядові) і кутові (Нарожна) крокви.



Для зведення вальмового даху в першу чергу проводиться розмітка і виконуються позначки. По центру всієї конструкції розташовується коник. Наносні крокви несуть на собі основне навантаження. Їх виготовляють з дощок такої ж товщини, що і у конькового бруса.

Одним кінцем крокви гаража з вальмовой дахом прикріплюють до коньковому брусу, а інший їх кінець виявляється за межами будівлі. Центральні крокви розташовуються в напрямку від кожного кінця коника до стін. По схилах від кінців конькового бруса йдуть проміжні крокви, однак на вальми їх не повинно бути. Кріплення коротких крокв виконується з дотриманням одного і того ж кута нахилу.

На першому етапі робіт зі зведення вальмового даху своїми руками роблять установку вертикальних стійок. З їх допомогою підтримують вертикальний брус, подальше кріплення виконується за системою укосів. Далі приступають до монтажу діагональних крокв, які роблять однакової довжини. Звиси покрівлі повинні бути довжиною 60-70 см. Необхідно звернути увагу на стиковку коника, вальми і діагональних крокв.

Системою передбачається продумана установка накосних крокв, а також певна послідовність монтажу рядових крокв, під час якого необхідно дотримуватися крок в 60-65 см. Рядові крокви прикріплюють до мауерлату і коника врубкой. Стяжками і ригелями виконують додаткову фіксацію.

Крім того, слід пам'ятати про шпильках, спеціально призначених для зміцнення мауерлата. Рядові крокви необхідно розташовувати таким чином, щоб вони не торкалися цих місць і не створювали складності під час кріплення і врубки. До кожної діагональної планці з кожного боку прикріплюють нарожнікі, які пов'язують накосние крокви з мауерлат. Щодо конькового бруса рядові бруси і нарожнікі встановлюють з дотриманням кута в 90 °.

Як видно на фото, вальмовиє даху покривають будь-яким видом покрівельного матеріалу: це може бути глиняна черепиця або руберойд, що укладаються в два шари.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама