Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пол у ванній кімнаті своїми руками: гідроізоляція, вибір покриття

  1. Яким повинен бути підлога у ванній?
  2. Підготовка до обробки
  3. Підготовчі роботи
  4. гідроізоляція підлоги
  5. Конструктивні зміни у ванній
  6. Стяжка підлоги
  7. Укладання підлогового покриття
  8. Яке покриття вибрати?

Ремонт ванної кімнати вважається найвідповідальнішим і складним

Ремонт ванної кімнати вважається найвідповідальнішим і складним. Тут доводиться стикатися з цілою низкою специфічних завдань, для вирішення яких потрібні певні знання: боротьба з постійною вологістю без порушення технологічних вимог, комунікації, які повинні безперебійно працювати і естетично виглядати. Щоб зробити підлогу в ванній кімнаті самостійно, необхідно детально розглянути всі етапи монтажу підлоги, щоб він був надійним і в першу чергу безпечним.

Яким повинен бути підлога у ванній?

Яким повинен бути підлога у ванній

Щоб зробити підлогу у ванній своїми руками, потрібно вивчити влаштування підлоги. Воно у всіх випадках приблизно однаково, особливо якщо мова йде про багатоквартирні будинки. У приватних будинках можуть бути свої особливості: незвичайне розташування ванній, своєрідна система комунікацій. У звичайній квартирі підлоги відрізняються тільки за зовнішнім виглядом завдяки широкому асортименту підлогових покриттів.

Пол у ванній складається з великої кількості шарів:

  1. Бетонна плита;
  2. Гідроізоляційний шар (рулонний);
  3. Цементна стяжка, товщина якої становить близько 50 мм;
  4. Гідроізоляція (окрасочная);
  5. Стяжка, яка вирівнює підлогу. підходять самонівелюються суміші ;
  6. Підлогове покриття. Воно може бути будь-яким, крім плитки також вибирають лінолеум, ламінат, дерево і наливна підлога.

Для більшого комфорту в підлогу монтується обігрівальне система. Роль теплих підлог відчутна саме у ванній. Вони перетворюються в незамінне джерело тепла, особливо якщо в якості підлогового покриття обраний холодний матеріал, такий, як кахель. Система «тепла підлога» встановлюється в момент вирівнювання. Тому перед стяжкою і настилом підлогового покриття приймається рішення про те, яка саме система теплої підлоги використовуватиметься.

Тому перед стяжкою і настилом підлогового покриття приймається рішення про те, яка саме   система теплої підлоги   використовуватиметься

Підігрів за допомогою теплих підлог буде дуже до речі, якщо ванна облицьована керамічною плиткою

Є певні вимоги до якості підлоги у ванній, якими не можна нехтувати:

  • Екологічність. Безпека для здоров'я людини і тварин;
  • Безпека при ходьбі. Пол у ванній кімнаті зазвичай дуже слизький;
  • Естетичний вигляд;
  • Міцність і довговічність;
  • Легкість у догляді;
  • гідроізоляція підлоги . Вона захищає не тільки від зайвої вологи, але і від шуму і втрати тепла.

Вона захищає не тільки від зайвої вологи, але і від шуму і втрати тепла

Виконати ці вимоги нескладно, і для досягнення цих цілей допомагають два правила: відповідне підлогове покриття, яке буде відповідати особливостям приміщення і бажанням господаря будинку, і правильне укладання підлоги.

Монтаж підлоги у ванній вимагає певних знань, акуратності виконання кожного етапу і терпіння, так як ремонт підлоги може зайняти багато часу. Матеріали повинні бути правильно підібрані і після кожного етапу настилу їм необхідно добре просохнути. В результаті повинен вийти міцний і надійний підлогу, який прослужить довгі роки.

Підготовка до обробки

Щоб встановити підлогу своїми руками, буде потрібно багато часу, особливо якщо це відбувається в перший раз і немає вправності. Потрібно бути дуже уважним і ні в якому разі не поспішати.

Технологія поетапного монтажу підлоги у ванній виділяє кілька етапів.

Підготовчі роботи

Вони можуть бути різними, в залежності від стану, в якому знаходиться підлогу у ванній. Якщо є бажання зробити все своїми руками, спочатку необхідно видалити старе підлогове покриття і здійснити вирівнює стяжку .

Якщо у ванній лежала плитка, то прибрати її можна за допомогою перфоратора. Спочатку плитка розколюється, а потім збирається і виноситься з приміщення. Майже неможливо розбити плитку і не порушити стяжку. У будь-якому випадку залишаться подряпини, западини і тріщини. Саме з цієї причини стяжку доведеться теж видалити. При новій заливці можна здійснити якісну гідроізоляцію.

Якщо в якості оздоблювального матеріалу застосовувався лінолеум, то його потрібно акуратно від'єднати за допомогою ножа і відірвати від підлоги. Можна згорнути його в рулон, щоб легше було винести з приміщення.

Видаляючи дерев'яне покриття підлоги, необхідно підпиляти деякі дошки, а потім демонтувати ті, що залишилися.

Видаляючи дерев'яне покриття підлоги, необхідно підпиляти деякі дошки, а потім демонтувати ті, що залишилися

Бетонна основа повинна бути рівною і не повинна мати дефектів

Можна довірити видалення старої підлоги фахівцям. В такому випадку підготовчі роботи зводяться до мінімуму. Бетонна підлога у ванній слід добре пропилососити, прибрати сміття і пил, а потім закладаються всі щілини клеєм для плитки, щоб вони не стали більше з роками. Щілини можуть бути як в старих будинках, так і в новобудовах. Тільки після повного висихання клею можна переходити до гідроізоляції.

гідроізоляція підлоги

Щоб посилити адгезію статі і гідроізолюючих матеріалів, необхідно скористатися грунтувальною сумішшю. Гідроізоляція може бути:

  1. рулонної;
  2. обмазувальної;
  3. наплавлюваного;
  4. фарбувальної.

Вибір тієї чи іншої гідроізоляції залежить від того, на якому етапі перебуває монтаж статі, але найнадійнішою для ванної кімнати вважається наплавляюча. Вона служить для обробки плит перекриття. Напуск на стіни повинен становити 25 см і більше. Поверх цієї гідроізоляції заливається бетонна підлога, на який теж можливо покласти наплавляється гідроізоляцію або інший матеріал.

Рулонної гідроізоляцією краще скористатися в тих місцях, де буде стояти ванна або душова кабіна.

Самим швидкої і легкої гідроізоляцією є окрасочная. Наноситься розчин валиком або пензлем, відступаючи від стіни близько 10 см. Але цей спосіб самий недовговічний. Прослужить така гідроізоляція не більше п'яти років.

Оптимальний варіант гідроізоляції підлоги у ванній - обмазочна
Оптимальний варіант гідроізоляції підлоги у ванній - обмазочна. Готується вона так: всипається суха суміш у воду в співвідношенні 1: 1 і добре змішується до отримання однорідної складу. Далі суміш наноситься на поверхню підлоги за допомогою валика, кисті або шпателя. Стики стіни і підлоги проклеюються гідроізоляційної стрічкою. Якщо трапиться потоп, конструкція стримає воду. Обмазувальна гідроізоляція наноситься в два шари. Перший шар повинен сохнути не менше п'яти годин. До наступного етапу приступають тільки після повного висихання, тобто через добу і більше.

Конструктивні зміни у ванній

При монтажі підлоги своїми руками можна кардинально змінити ванну кімнату для більшого комфорту: встановити теплі підлоги, перенести в інше місце сантехніку або обладнати стік для води. Тепла підлога може бути як електричним, так і водяним. Незважаючи на те, що приміщення досить вологе і відбувається постійний контакт з водою, електричний тепла підлога абсолютно безпечний і простий в установці. Водяна тепла підлога складніше монтувати, але він економічніше, так як джерелом тепла є гаряча вода, яка тече по трубах.

щоб обладнати стік , Підлогу потрібно зробити з невеликим ухилом. Необхідно постійно стежити за тим, щоб горлечко стоку завжди було над стяжкою. Важливо пам'ятати, що краще зробити підлогу в ванній кімнаті нижче, ніж загальний підлогу у всій квартирі, щоб уникнути повного затоплення або встановити високий поріг на вході у ванну.

Стяжка підлоги

Ідеально рівна поверхня дозволить виконати якісне укладання покриття, яке додасть підлозі хорошу ступінь зносостійкості. Цементно-піщана стяжка використовується найчастіше, особливо якщо підлога має значні дефекти.

На стінах обов'язково зазначається рівень заливки, встановлюються маяки, до верхнього краю яких заливається розчин. Суміш обов'язково рівно розподіляється, розтягується по всій поверхні. Якщо мається на увазі тепла підлога, стяжка здійснюється в два етапи: стяжка - система теплих підлог - стяжка. Шари повинні добре просохнути. Включати тепла підлога можна тільки через тиждень після заливки стяжки.

Включати тепла підлога можна тільки через тиждень після заливки стяжки

Укладання підлогового покриття

Існує великий вибір підлогових покриттів. І великої популярності набув Наливна підлога . Дуже важливо, щоб при заливці такого статі температура була від + 15 ° С до + 25 ° С, а вологість в межах 80%. Заливка відбувається смугами від протилежного кута щодо входу, а потім суміш прокочується голчастим валиком для видалення повітря. Ходити по підлозі можна буде через 6-12 годин, а остаточне висихання відбудеться тільки через три доби.

Яке покриття вибрати?

Щоб правильно вибрати підлогове покриття, потрібно врахувати бюджет, особливості приміщення і особисті переваги.

Пробкова підлога поступово стає дуже популярним завдяки цілому ряду переваг. Він екологічний, гіпоалергенний, не гниє, не вбирає воду, не сприяє розмноженню грибка. Крім того, він дуже приємний на дотик і трохи пружинить при ходьбі. Пробкова підлога абсолютно не ковзає, що дуже важливо для людей похилого віку.

Наливна підлога не такий простий в монтажі, проте має хороші гідроізолюючі властивості, крім того, дуже красиво виглядає, можна вибрати будь-який вподобаний малюнок. Чудово підходить для настилу на теплу підлогу. Мінусом є те, що приготована суміш токсична і Легкозаймистість.

Керамічна плитка залишається найпоширенішим видом підлогового покриття, не дивлячись на її крихкість і складність установки. Плитка створює естетичність і якусь традиційність.

Плитка створює естетичність і якусь традиційність

Дерев'яна підлога у ванній став великою рідкістю в наші дні, оскільки далеко не всі види деревини витримують підвищену вологість. Зазвичай використовується модрина з додатковою гідроізоляцією. Цей підлога тепла, має приємну фактуру і корисний для здоров'я.

В якості підлогового покриття можна використовувати лінолеум, який добре утримує вологу, простий у догляді, проте він швидко протирається і втрачає привабливість. Його краще використовувати як тимчасове покриття.

При настилі полови своїми руками важливо пам'ятати, що можна вибрати абсолютно будь-яке покриття, але матеріали повинні бути якісними, стяжка рівною, а монтаж повинен бути зроблений за всіма правилами на кожному етапі. Тоді підлогу в ванній кімнаті буде красивим, безпечним і прослужить довгі роки. А хороша гідроізоляція позбавить від зайвих неприємностей.

Дорогий читач, залиш свою думку про статтю в коментарях, поділися своїм досвідом і секретами ремонту та оздоблення підлоги у ванній.

Матеріали По темі:

Яким повинен бути підлога у ванній?
Яким повинен бути підлога у ванній?
Яке покриття вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама