Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідке скло для гідроізоляції бетону - сфера застосування, особливості, етапи виконання робіт

  1. Особливості застосування рідкого скла для гідроізоляції
  2. Сфера використання
  3. плюси
  4. мінуси
  5. підготовка розчину
  6. Виконання робіт
  7. вартість
  8. Поради від будівельників

Рідке скло - це один з найсучасніших будівельних матеріалів, який застосовується в багатьох сферах будівництва та виробництва, в тому числі і при проведенні гідроізоляції споруд і конструкцій.

Рідке скло - це один з найсучасніших будівельних матеріалів, який застосовується в багатьох сферах будівництва та виробництва, в тому числі і при проведенні гідроізоляції споруд і конструкцій

Особливості застосування рідкого скла для гідроізоляції

Відмінною особливістю цього матеріалу є те, що він відмінно вбирається в пористу поверхню на глибину до 1-2 мм., Що дозволяє створювати міцну поверхню, стійку до впливу агресивного середовища. Так само цей хімічний склад легкий в нанесенні і не вимагає особливих навичок.

Сфера використання

Сфера використання

Рідке скло, що застосовується в будівництві, ділиться на кілька видів, залежно від призначення і хімічного складу:

  1. Рідке скло, зроблено на основі натрію з використанням отвердителей, найчастіше використовується при виробництві вогнетривких просочень для дерева та інших матеріалів, антисептиків, гідроізоляційних складів.
  2. Калиевое скло, має більш стійку до різних хімічних розчинників і кислот структуру і тому використовується при виготовленні фарб.

Рідке скло застосовується при гідроізоляції фундаментів будівель, залізобетонних перекриттів і в інших місцях, де потрібен захист поверхні від впливу вологи.

Завдяки своєму хімічному складу воно проникає в фарбується бетонну основу, утворюючи захисний шар, який має водовідштовхувальний ефект. Для досягнення кращого результат, можливе нанесення складу в кілька шарів.

плюси

У порівнянні з іншими захисними засобами, рідке скло має ряд переваг:

  1. Низька вартість матеріалу, простота в нанесенні. Його можна наносити на поверхню простий пензлем або валиком, дотримуючись технологію.
  2. Хороше зчеплення з мінеральним матеріалом (бетоном, штукатуркою, цеглою), що дозволяє досягти більш надійного захисного покриття.
  3. Помірний витрата матеріалу при проведенні робіт.

мінуси

Основним недоліком такого матеріалу є його швидка кристалізація, в зв'язку, з чим роботи потрібно грамотно спланувати, щоб скло не встигло затвердіти до нанесення його на поверхню, що захищається.

підготовка розчину

Для конкретного завдання існує свій спосіб приготування складу, що включає в себе рідке скло. Наприклад, при його застосуванні в проведенні підготовчих робіт до гідроізоляції в якості першого, що просочує шару, склад можна наносити без розведення шляхом фарбування поверхні механічним або ручним способом.

А для проведення повноцінної гідроізоляції бетонної поверхні необхідно виготовити спеціальний розчин, який включає в себе саме скло, цементну суміш або розчин з водою.

Так само допустимо використовувати скло без додавання цементу, просто розбавивши його з водою співвідношенням 1: 2, де доводиться 1 літр скла на 2 літри води. Готувати розчин варто не великими порціями, так як цей матеріал має властивість швидко кристалізуватися і стає твердим.

Виконання робіт

Роботи з гідроізоляції із застосуванням рідкого скла проводяться відповідно до технології в кілька етапів:

  1. Оброблювана поверхня повинна бути очищена від грунту, пилу та інших забруднень, ретельно висушена і оброблена ґрунтовкою. Якщо основа металеве, то воно не повинно мати іржі і корозії. На бетонній поверхні необхідно усунути всі глибокі тріщини і закрити шви розчинів.
  2. Готуємо розчин для нанесення, в залежності від необхідної завдання і всмоктуючої здатності підстави.
  3. Обробляємо поверхню шляхом нанесення складу в чистому вигляді за допомогою пензля і валика або, при застосуванні складного, цементного розчину, використовується шпатель. Якщо ізоляція здійснюється в кілька шарів, то не варто чекати повного висихання і кристалізації складу на поверхні. Для нанесення другого і наступних шарів, необхідно витримати 5-10 хвилин для того, щоб відбулася первинне тужавіння попереднього шару.
  4. Після повного висихання гідроізоляції утворюється тверда поверхня, яка запобігає вплив води, пара або будь-яких забруднень. Нанесений склад повністю заповнює всі мікротріщини бетону або іншого матеріалу і практично не вбирає воду. Термін дію такої поверхні не обмежений, скло не розпадається в процесі експлуатації, але вразливе до сильного механічного впливу.

вартість

Вартість матеріалу по Росії практично не змінюється і коливається від 20 до 50 рублів за один літр, залежно від регіону і виробника продукції Вартість матеріалу по Росії практично не змінюється і коливається від 20 до 50 рублів за один літр, залежно від регіону і виробника продукції

Щоб розрахувати вартість матеріалу на певну площу, потрібно мати на увазі, що приблизний витрата на один квадратний метр становить 150-300 грам готового розчину.

Виходячи з цього, перед покупкою необхідно розрахувати площа покриття і кількість шарів. Наприклад, для гідроізоляції бетонної підлоги площею 50 квадратних метрів в два шари знадобиться, приблизно, 15 літрів готового складу, з них 10 літрів води і 5 літрів рідкого скла.

Поради від будівельників

Перш ніж вибрати в якості гідроізоляційного матеріалу рідке скло, потрібно правильно розрахувати можливості цього складу, його призначення та функції. Виконувати роботи варто чистим, синтетичним інструментом і не нехтувати технікою безпеки.

Важливо пам'ятати, що після висихання всіх нанесених шарів захисту видалити рідке скло з поверхні дуже важко. Якщо склад наноситься на дерев'яну основу, то її варто попередньо ошкурить і знежирити, щоб уникнути занадто великого вбирання рідини.

Також не рідко будівельники використовують рідке скло в якості клейової основи для виконання гідроізоляції Склотканинні матеріалом. У цьому випадку концентрація скла в розчині трохи більше ніж у звичайній рідини.

Хоча рідке скло є порівняно новим будівельним матеріалом, воно завоювало велику популярність серед фахівців. Завдяки своїм властивостям і функціональними показниками його часто застосовують в гідроізоляційних роботах, як в малоповерховому будівництві, так і при зведенні великих об'єктів.

Особливості застосування рідкого скла для гідроізоляції

Оцінка 5 1 голосiв

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама