Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рулонні гідроізоляційні матеріали для підлоги: види і укладання рулонної гідроізоляції

  1. Види рулонної гідроізоляції
  2. Рулонні гідроізоляційні матеріали з вільною укладанням
  3. Рулонні гідроізоляційні матеріали статі, що вимагають закріплення
  4. Укладання рулонної гідроізоляції
  5. Укладання рулонної гідроізоляції із застосуванням рулонних гідроізоляційних матеріалів Техноніколь

Для того, щоб не боятися протікання води і можливості затопити сусідів знизу, стіни і підлога у ванній повинні бути захищені від вологи гідроізоляцією. Існує кілька різновидів гідроізоляційних матеріалів, що відрізняються способом нанесення: оклеечная, обмазочна і проникаюча. Окремо можна виділити фарбувальну гідроізоляцію, але її відмінності від обмазувальної мінімальні, вона відрізняється тільки менший товщиною шару.

Розглянемо, які є види рулонної гідроізоляції і як правильно робити укладання рулонних гідроізоляційних матеріалів для підлоги на прикладі рулонної гідроізоляції підлоги «Техноніколь».

Види рулонної гідроізоляції

Всі матеріали можна розділити на дві великі групи за способом укладання: ті які не потрібно приклеювати до підлоги і ті, які потрібно приклеювати.

Рулонні гідроізоляційні матеріали з вільною укладанням

  • Один з найпростіших і бюджетних, але не відрізняються надійністю методів - укладання гідроізоляції у ванній у вигляді поліетиленової плівки під цементну стяжку. Плівка повинна бути не менше 0,2 мм в товщину. Вона обов'язково повинна покривати всю поверхню підлоги, в ідеалі її краї повинні захоплювати 10-15 см стін. Необхідно укладати кілька шарів плівки з проклеюванням швів скотчем або зі зварюванням їх за допомогою праски.
  • Плівку можна замінити сучасними багатофункціональними матеріалами від сучасних будівельних компаній, які крім захисту від води також ще захищають від ударного шуму (наприклад від пральної машини). Наприклад «Техноеласт Акустик супер» від «Техніколь» - ця рулонний гідроізоляція укладається вільно, заводячи краю на висоту фінішного покриття підлоги, зі стиками внахлест, які проклеюються бітумними стрічками.

Найпростіше при роботі з рулонної гідроізоляцією робити вільне укладання матеріалу, але надійніше буде вдатися до закріплення полотнищ.

Рулонні гідроізоляційні матеріали статі, що вимагають закріплення

Раніше в якості основи для рулонних полотнищ використовувався картон, а одержувані в і тозі толь і руберойд застосовувалися всюди - від фундаментів до покрівель. Однак термін служби подібних матеріалів зовсім невеликий.

  • Сучасні гідроізоляційні матеріали часто армовані матеріалами на зразок скловолокна, склотканини або поліестера.

Склополотно - матеріал легко рветься і зовсім не міцний, але він абсолютно не схильний до гниття. Склотканина набагато міцніше і еластичний. Найчастіше застосовуються поліестерні види гідроізоляції, оскільки цей матеріал найбільш міцний з усіх перерахованих вище. На відміну від склотканини, поліестер можна розтягнути на 30% від його довжини і він не порветься. Тому поліефірную ізоляцію часто використовують в конструкціях, схильних до деформацій.

  • Рулонні матеріали обробляються бітумом з сумішшю різних полімерів. Модифіковані матеріали можуть похвалитися відмінною еластичністю і морозостійкістю.

Подібні рулонні матеріали бувають наплавляються, тобто укладаються за допомогою пальника, або самоклеючими. Працювати з останніми набагато зручніше. Наплавляються, досить укладаються в санвузлах, так як в невеликих приміщеннях працювати з пальником досить незручно.

  • Крім бітумних рулонних видів гідроізоляції існують також продукти на основі полімерів, зазвичай представляють собою товсту полімерну плівку, забезпечену клейким і захисним шарами. Такі полотна відрізняються особливою еластичністю і гнучкістю.

Рулонні гілроізоляціонние матеріали виготовляються компаніями «Техноніколь», «Пластекс», «ізоеласт», «Завод Филикровля», «! С», «Це Екофлекс», «Рубітек», «Стеклоізол», «Стеклоеласт», «філізол» і «Техноеласт» . Також популярні такі зарубіжних компаній на кшталт німецької фірми «Schomburg», італійської «Index», американської «Firestone» і шведської «Icopal».

Один з основних недоліків цих матеріалів - великі розміри рулонів. Після їх укладання в невеликих кімнатах залишається дуже багато залишків. Тому такі матеріали дуже вигідно використовувати, якщо вони залишилися, скажімо після ремонту даху.

Укладання рулонної гідроізоляції

При роботі з рулонних матеріалів потрібна особлива увага до підготовки підстави. Головне, щоб поверхня була суха і ідеально рівна, перепади рівня повинні бути не більше 2 мм. Перед укладанням наплавляються рекомендується обробити підлогу грунтовкою на основі бітуму.

Укладання рулонної гідроізоляції із застосуванням рулонних гідроізоляційних матеріалів Техноніколь

Укладання рулонної гідроізоляції із застосуванням рулонних гідроізоляційних матеріалів Техноніколь

Подивіться покрокове відео з укладання рулонної гідроізоляції:

Один з основних недоліків рулонних матеріалів - великі розміри рулонів. Після укладання гідроізоляції в невеликих кімнатах залишається дуже багато зайвого матеріалу. Тому такі матеріали дуже вигідно використовувати, якщо вони залишилися, скажімо після ремонту даху. Для невеликих ванних бюджетні буде застосування обмазувальної гідроізоляції у вигляді в'язкої маси, яка наноситься на підлогу і стіни і утворює цілісний водонепроникний шар.

(Visited 197 times, 1 visits today)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама