Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення фундаменту екструдованим пінополістиролом

  1. Загальна характеристика та види пінополістиролу
  2. У чому плюси і мінуси технології утеплення конструкцій пінополістиролом?
  3. Як правильно здійснювати роботи з утеплення фундаменту?
  4. Додаткові відомості, необхідні для розрахунку товщини і кількості матеріалу

Пінополістирол - будівельний матеріал, широко застосовуваний в різних областях будівництва. Проста технологія утеплення і міцності, роблять його одним з кращих матеріалів для теплоізоляції.

Загальна характеристика та види пінополістиролу

Теплозберігаючі показники пінополістирольних плит приблизно в 3 рази вище, ніж у деревини і керамзиту і в 17 - у цегли. Завдяки своїй низькій теплопровідності він використовується в якості ефективного утеплювача. За допомогою цього матеріалу можна досягти значного скорочення витрат на опалення. Так, наприклад, його високими енергозберігаючими властивостями обумовлено утеплення фундаменту пінополістиролом.

Виробники випускають кілька видів цього матеріалу. Один з них - безпресовим пінополістирол. Перше виробництво і розробка цієї продукції належить корпорації BASF. Зовні цей матеріал легко відрізнити від своїх аналогів. На зламі видно його структура: пористі стиролові кульки (5-15 мм), сплавлені між собою. Найбільш затребуваною і популярною є марка ПСБ-С. До недоліків беспрессового пінополістиролу можна віднести невисоку міцність на стиск і високий коефіцієнт об'ємного водопоглинання.

Пінополістирол - будівельний матеріал, широко застосовуваний в різних областях будівництва

Плити пінополістиролу для утеплення фундаменту

Для виробництва іншого виду - пресового пінополістиролу - в якості сировини використовуються газоутворювач і латексні марки полівінілхлориду. Він характеризується замкнуто-комірчастою структурою, наявністю хороших діелектричних показників, тепло- і звукоізоляційних властивостей. Цим матеріалом ізолюють спеціальну тару, холодильники і термоси, кузови транспортних засобів і вагонів. Знаходить також застосування в суднобудівній, радіо- та електронної промисловості. Володіє хорошими водовідштовхувальними властивостями, стійкістю до грибків і бактерій.

Основне призначення екструдованого пінополістиролу (ЕПП) - теплоізоляція будівельних конструкцій. Матеріал являє собою пластик, що має рівномірну структуру, що складається з дрібних (0,1-0,2 мм) закритих осередків. Технологія отримання ЕПП складається з декількох етапів. Спочатку отримують з гранул полістиролу суміш, спінену легким фреоном і двоокисом вуглецю під високим тиском. Однорідну масу потім видавлюють з екструдера. Після просушування і охолодження матеріал нарізають на плити.

Процес екструзії супроводжується утворенням множинних, дрібних замкнутих осередків. Цей пластик характеризується практично нульовим водопоглинанням і наявністю високих теплоізоляційних і міцності. Матеріал широко представлений на ринку різними торговими марками. У числі найбільш відомих зарубіжних та вітчизняних виробників ЕПП компанії: BASF, Dow Chemical, Пеноплекс, ТехноНіколь. Крім названих, існують також два види пінополістиролу: автоклавний і автоклавно-екструзійний. Ці матеріали поки що не знайшли у нас широкого застосування в якості утеплювачів.

У чому плюси і мінуси технології утеплення конструкцій пінополістиролом?

Схема утеплення фундаменту полістиролом (ЕППС)

Найбільшою популярністю в будівництві користуються беспресованние та екструзійні модифікації. Особливо широке поширення набуло утеплення фундаменту пінополістиролом. Які переваги і недоліки цієї технології?

переваги:

  • досить низька вартість в порівнянні з аналогами;
  • наявність хороших волого, звуко- і теплоізоляційних властивостей;
  • можливість експлуатації в широкому діапазоні температур;
  • доступність і простота її реалізації.

недоліки:

  • низька теплостійкість. Матеріал при температурах вище 80 ° C розм'якшується і втрачає свої властивості;
  • якщо нагріти його до 160 ° C починається процес окисної і термічної деструкції і виділяє стирол, шкідливий для здоров'я;
  • руйнується під дією сонячного світла;
  • володіє великою питомою теплотою згоряння і токсичністю при горінні.

Як правильно здійснювати роботи з утеплення фундаменту?

Утеплення фундаменту пінополістиролом можна здійснити в певній послідовності. Розглянемо основні етапи та технологічні прийоми виконання необхідних робіт.

  1. Підготовка фундаменту і вибір матеріалу. На цьому етапі необхідно повністю відкопати і очистити фундамент від всіх сторонніх тіл (пилу, сміття, грунту, плям, іржі, гідроізоляції). Утеплюють фундамент екструдованим пінополістиролом не тільки зовні, але і зсередини. Однак, зовнішнє утеплення найбільш ефективне, оскільки при цьому сам фундамент включається в теплоізоліруемую зону. Вибір матеріалу слід здійснювати з урахуванням щільності та розрахункової товщини утеплювача. Розрахунок товщини утеплювача можна виробляти трьома способами: аналітично за допомогою нескладної формули, розрахункових таблиць або спеціальних онлайн калькуляторів.

    Вид утепленого фундаменту екструдованим пінополістиролом

  2. Гідроізоляція фундаменту і кріплення утеплювача. Єдине обмеження по гідроізоляції - не можна використовувати бітумну мастику на органічних розчинниках. Розчинники руйнують і призводять до втрати властивостей екструдованого пінополістиролу. Рекомендується полімерна або водна основа. Плити кріпляться на поверхню фундаменту контактним клеєм для пінополістиролу. Щілини, що залишилися після наклейки, слід запінити монтажною піною.
  3. Захист утеплювача. Через низьку механічної міцності плит їх цілісність забезпечують за допомогою армуючої сітки. Сітку необхідної ширини кріплять дюбель-цвяхами по всьому периметру будинку. Зверху накладають штукатурку, розбавлену гідроізоляційними компонентами, щоб захистити утеплювач від намокання. Якщо рівень грунтових вод високий, то необхідно виконати дренаж. Його можна зробити з перфорованої труби, покладеної на спеціальній подушці з щебеню і піску. Необхідно також утеплити цокольну частину фундаменту.
  4. Ефективним прийомом поліпшення температурних показників і запобігання фундаменту від руйнування є утеплення грунту. Воно здійснюється за допомогою вимощення (шириною не більше 1 м) екструдованим пінополістиролом. Плити укладають в опалубку, вимощення армується прутами і заливається бетоном. При цьому заливку необхідно зробити з невеликим ухилом назовні, щоб на отмостке не застоювалася вода. Після цього можна зайнятися обробкою фундаменту.

    Цоколь і вимощення також повинні бути утеплені

Оздоблення не тільки надає закінченість екстер'єру, але служить також захистом від зовнішніх впливів. Нагадаємо кілька порад по обробці фундаменту:

  • обробку краще здійснювати за допомогою граніту або мармуру;
  • для важких каменів необхідне застосування додаткових кріпильних елементів;
  • легкі породи каменів потребують обробки гідрофобними складами;
  • облицювання проводиться з рогу будинку, напрямок проведення робіт - справа наліво.

Додаткові відомості, необхідні для розрахунку товщини і кількості матеріалу

Формула для розрахунку товщини: H = (R - h / K1) K2, де:

R - опір теплопередачі (приймає різні значення, в середньому по Росії 3,5 м2К / Вт);

h - товщина фундаменту;

K1 - коефіцієнт теплопровідності матеріалу фундаменту (Вт / мК);

K2 - коефіцієнт теплопровідності утеплювача (вказано на упаковці).

Кількість необхідного утеплювача можна розрахувати шляхом простих арифметичних дій в наступній послідовності:

- визначаємо загальну площу зовнішньої поверхні фундаменту;

- ділимо отриману цифру на площу одне листа пінополістиролу.

Дивіться як відео як теплоизолировать вже готовий фундамент:

Прочитайте ще:

Як правильно здійснювати роботи з утеплення фундаменту?
У чому плюси і мінуси технології утеплення конструкцій пінополістиролом?
Які переваги і недоліки цієї технології?
Як правильно здійснювати роботи з утеплення фундаменту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама