Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення стелі в будинку з холодною дахом

  1. Процес утеплення стелі з боку горища

Тепле повітря завжди піднімається вгору, а холодний опускається вниз - це аксіома. Виходячи з цього, можна легко зрозуміти, що не утеплений горище стане тією дірою, через яку до 40% тепла буде благополучно випаровуватися на вулицю.

Якщо вам шкода кожен опалювальний сезон витрачати зовсім не зайві гроші на природний газ або дрова, потрібно подбати про утеплення стелі в будинку під холодною дахом вже зараз.

Холодний дах - найпростіша і поширена конструкція покрівлі в приватних будинках. Вона не передбачає наявність «пирога» з шарами гідроізоляції і утеплювача. А тому про зниження теплообміну з вулицею необхідно думати заздалегідь, ще на етапі будівництва.

Раніше для утеплення житлових приміщень з боку горища під дощату підлогу слали солому або сіно. Сьогодні ж кількість і різноманітність утеплювачів перевалила за добрий десяток.

Для цього найбільш часто застосовуються:

  • базальтова вата;
  • керамзит ( читайте про технологію );
  • скловата
  • пінопластові плити;
  • тирса;
  • ековата;
  • пінополіуретан.

При виборі матеріалу необхідно звертати увагу на:

  • показники теплопровідності;
  • характеристики вологостійкості і горючості;
  • термін експлуатації;
  • екологічність.

Також варто пам'ятати, що утеплювач для стелі під холодною дахом повинен в кінцевому вигляді мати невелику вагу, так як він укладається на конструкцію перекриття.

Розрахунок товщини утеплювального шару

Для підрахунку користуються спеціальними калькуляторами і схемами. Але можна обійтися і власними розрахунками.

Для регіонів з не сильно суворими зимами (до 20 градусів морозу) прийнятна товщина утеплювача 20 см. Для північних областей цей показник збільшується до 30 см. У розрахунок беруть кількість і товщину шарів горищного статі, який вже є або тільки планується.

/

Процес утеплення стелі з боку горища

Спершу проводку, яка йде по горищному підлозі, необхідно укласти в негорючую гофру. Потім приступають до основних робіт.

Чи потрібна гідроізоляція горищного статі під стелею з профнастилу? Так, безсумнівно. Міжбалочні простір обов'язково застеляють пароізоляцією. Стрічки укладаються внахлест на 15-20 см і проклеюються скотчем або армованої самоклеющейся стрічкою. Також гідроізоляція повинна на 15 см заходити на стіни горища.

Утеплювач для стелі в будинку з холодною дахом може бути насипним, проводитися в плитах або рулонах.

Якщо ви використовуєте плити, то кожен шар повинен укладатися з разбежкой швів, щоб уникнути появи містків холоду. Також між балками перекриття і утеплювача не повинно залишатися зазорів. Якщо плити пінопласту трохи вужче, ніж балкове простір, то що залишилися щілини закладають будівельною піною.

Якщо шар утеплювача більше, ніж товщина балок, необхідно наростити додаткову обрешітку на потрібну висоту. Після заповнення міжбалочні простору утеплювачем необхідно закрити його ще одним шаром пароізоляційної мембрани з нахлестом і проклеїти всі стики скотчем.

Поверх мембрани кроком 60 см монтують контрейкі (дошки товщиною від 25 мм). Вони виступлять основою для обшивки горищного статі, а також створять зазор для вентиляції. Пол з боку горища зашивають фанерою або дошками.

використовуйте котррейкі

Якщо ви вирішили застосувати утеплювач, який напилюється, вам знадобляться спеціальне обладнання, що потягне додаткові витрати. Ековата наноситься на шар гідроізоляції і щільно заповнює всі міжбалочні простір. Якщо ви використовуєте пінополіуретан, пароізоляція не потрібна.

Насипні утеплювачі також не вимагають особливої ​​технології. Принцип такий же, як і у випадку з базальтової ватою Техніколь.

Чим добре утеплення стелі будинку з холодною дахом з профнастилу або металочерепиці з боку горища? Це дає можливість зберегти корисний простір в житлових приміщеннях і заощадити на будівельних матеріалах. Особливо, якщо в якості утеплювача ви використовуєте солому або тирсу.

Сподіваємося, матеріал був вам корисний. Будемо вдячні, якщо поділіться ним в соціальних мережах.

Чи потрібна гідроізоляція горищного статі під стелею з профнастилу?
Чим добре утеплення стелі будинку з холодною дахом з профнастилу або металочерепиці з боку горища?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама