Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна в дерев'яному будинку: гідроізоляція, обробка та обладнання приміщення

  1. Оздоблення підлоги ванної кімнати в дерев'яному будинку
  2. Гідроізоляція ванної кімнати
  3. Стіни ванної кімнати в дерев'яному будинку
  4. Обробка ванної кімнати
  5. Керівництво по оснащенню ванної кімнати в дерев'яному будинку
  6. Електроосвітлення ванної кімнати

У нинішній час практично будь-яке приміщення всередині будинку з дерева можна переобладнати під ванну кімнату. Поряд з цим ванна в дерев'яному будинку необов'язково повинна бути в одиничному екземплярі. Якщо будинок досить великий, то можна розмістити до 2-3 ванних кімнат на кожному поверсі з використанням всіляких видів сантехніки.

Застосування спецтехнології стяжки допускає розміщення санфаянса, обробку керамікою і установку теплої підлоги у ванній кімнаті. При цьому труби можна легко заховати, чи не переробляючи приміщення і не втручаючись в конструкцію самого будинку.

Оздоблення підлоги ванної кімнати в дерев'яному будинку

Ще в момент планування дерев'яного будинку потрібно мати уявлення про макеті повністю обладнаної ванної кімнати. Таким чином, можна передбачити, в якому саме приміщенні потрібно буде створювати посилене перегороджування з дерев'яних балок.

Оздоблення підлоги проводиться за допомогою скорочення кроку балок, при цьому розширюють обсяг їх площі перетину. Крім цього, висоту балок необхідно приспустити більш ніж на 8 см. В подальшому при заливці цементної стяжки ступінь висоти підлоги досягне необхідного рівня. Варто врахувати, що на нього ще буде покладена плитка. Необхідно запам'ятати, що підлога у ванній повинен бути нижче за підлогу в інших приміщеннях хоча б на 2 см.

Пол у ванній кімнаті дерев'яного будинку може бути укладений з різних спецматериалов, таких як:

  • керамічний граніт;
  • лінолеум;
  • стійкі до вологості різновиди дерева або ламінат;
  • лакована клейова пробка;
  • керамічна плитка;
  • мозаїка.

Якщо перед вами стоїть таке завдання, як перетворення ванної кімнати в сільську баню, то необхідно буде зробити Спецобробка підлоги за допомогою спеціальних складів. Такі склади не дозволяють поширитися різних бактерій і просочувати підлоги вологою, роблячи їх стійкими до гниття.

Гідроізоляція ванної кімнати

Гідроізоляція приміщення для ванною в дерев'яному будинку здійснюється точно так же, як і в звичайних будівлях, тобто для будівель усіх типів діє єдина система облаштування та монтажу будматеріалів.

Гідроізоляція ванної кімнати здійснюється за допомогою різних плівкових будматеріалів. Найчастіше використовується пергамін і скловата.

Гідроізоляція підлоги ванної також може бути зроблена за допомогою гідроізоляційної плівки, яка наноситься в 2 шари і має висоту більше ніж 180 мм по всій площі приміщення. Щоб дерев'яна підлога довше зберігав свій первозданний вигляд, разом з ним необхідно обробляти стіни приміщення за допомогою вологостійких сумішей. Крім того, потрібно здійснити обробку будь-яких деревних поверхонь за допомогою антигрибкових засобів.

На шар гідроізоляції необхідно укласти шар цементу. Слідом за цим обробка ванної та кухонної кімнати може бути завершена.

Слідом за цим обробка ванної та кухонної кімнати може бути завершена

Стіни ванної кімнати в дерев'яному будинку

Обробляти стіни вологовідштовхувальними сумішами - це необов'язкова процедура. Вони можуть бути і просто з деревного матеріалу. При цьому важливим атрибутом буде хороша вентиляція в приміщенні. Також не варто забувати про обробку стін вологостійкість і антибактеріальними препаратами.

Стіни ванної кімнати з деревини - це один з найпопулярніших та актуальних інтер'єрів в нинішній час. Ванна під дерево виглядає дуже органічно і створює особливий затишок і теплоту в приміщенні. Підбираючи дерев'яне оздоблення, варто зупинитися на таких варіантах, як модрина, ялиця, ялина, сосна або тис. Вони досить вологостійкі і найчастіше призначаються саме для таких приміщень, як ванна або кухня.

Крім цього, приміщення під ванну в дерев'яному будинку може мати різноманітну величину, і у вас не виникне труднощів при його обладнанні сучасною технікою різного виду, наприклад, кабінкою для душа, джакузі, раковинами і т.д. При цьому ви зможете підібрати найбільш вподобаний розмір, і вас не буде обмежувати або обмежувати обсяг приміщення під ванну кімнату.

Обробка ванної кімнати

Під час побудови дерев'яних будинків застосовуються різні види обробки ванних приміщень. Вони дуже різноманітні і залежать як від смакових уподобань домовласника, так і від його матеріального достатку. Найпоширенішими видами сучасного оздоблення є арт деко , Еко-стиль, класик, кантрі, прованс і мінімалізм.

Виконати обробку ванної найбільшою мірою якості можна в тому випадку, якщо передбачити в ній такі деталі, як обладнання приміщення хорошим відведенням повітря і створення трапа для водостоку. Вентиляцію необхідно вибирати виходячи з розмірів приміщення, щоб вона могла ефективно витягати всю вологу з ванною і добре її провітрювати. Це запобіжить наявність вогкості в приміщенні, не допускаючи утворення грибка та інших шкідливих бактерій.

Трап для водостоку призначений для виключення можливості потопу в домі. При цьому дерев'яна основа підлоги не буде промокати, що дозволить зберегти їй довговічну міцність. Спорудження подібної технології не є складним процесом, досить укласти підлогу під певним нахилом, приблизно 1-2 °. Осторонь, куди робився нахил, необхідно виконати невеликий отвір і розмістити там воронку для водостоку, через яку буде зливатися збирається на підлозі вода.

Керівництво по оснащенню ванної кімнати в дерев'яному будинку

У період проектування будівлі, в першу чергу, необхідно продумати приміщення з санвузлами і врахувати кількість мешканців, які будуть постійно проживати в будинку. Сім'я з 3-4 чоловік не потребуватиме кількох ваннах. Окремого приміщення під ванну буде цілком достатньо. Вона буде централізована з санвузлом (до 3 осіб) або бути роздільної (більше 3 осіб). У деяких випадках проектують додатковий санвузол, який можна розмістити в гостьовій.

Проектуючи ванну, найчастіше позначають точки оснащення наступної сантехнікою:

  • раковина;
  • джакузі або ванна;
  • унітаз;
  • кабінка для душа;
  • біде.

Крім цього, враховується розміщення побутової техніки. Наприклад, пральної машинки.

Варто звернути увагу: небажано розміщувати кухонну і туалетну кімнату безпосередньо поблизу один від одного, туалет можна помістити ближче до спальні.

Перш ніж купувати сантехнічне обладнання, необхідно зробити виміри ванного приміщення і вирішити, які матеріали будуть використовуватися при заготівлі труб відводу від раковини і ванни. Визначтеся щодо місця розміщення каналізаційного стояка і системи вентиляції. Не забудьте врахувати проводку електрики і систему освітлення. На завершення необхідно розмітити мінімальні зазори між встановлюється технікою і стіною.

Розподіляючи сантехніку, обов'язково врахуйте наступні параметри:

  1. Ванна найчастіше розміщується однією стороною в упор до стіни. Якщо приміщення під ванну має великий розмір, то з естетичної точки зору встановити її краще прямо по центру кімнати. В цьому випадку труби необхідно підвести з-під підлоги.
  2. Підійде будь-який розмір кабінки для душу, але для збереження сучасного інтер'єру необхідно підібрати не дуже велику кабінку і розмістити її в дальньому кутку приміщення, оснастивши дверима розсувного типу.
  3. Вільний проміжок перед ванною повинен становити близько 75-80 см, найбільш прийнятним варіантом вважається 1 м. Це необхідно для виключення можливості дискомфорту під час і після прийняття ванни.
  4. Вішалки для рушника і сушарка повинні бути розміщені за півметра від кабінки для душу або ванни.
  5. Вільний проміжок перед унітазом повинен бути більше півметра, його розміщення враховується виходячи з розмірів приміщення.
  6. Оптимальним варіантом при установці раковини є висота 75-85 см від підлоги. Встановлюючи раковину для вмивання, потрібно передбачити параметри росту всіх мешканців.

Електроосвітлення ванної кімнати

У плануванні освітлення ванної враховується повсюдне і місцеве освітлення. На стелі можна розмістити єдине джерело світла. Поряд з цим в ролі місцевого освітлення буде виступати окружність дзеркал і раковини.

Зверніть увагу: в освітленні ванній застосовуються низьковольтні лампочки галогенного типу (12-15 В).

При дотриманні всіх дрібних нюансів і інструкцій спроектувати і обладнати ванну кімнату в дерев'яному будинку, орієнтуючись на особисті переваги, не складе особливих труднощів. Головне, відповідально і серйозно підійти до цього питання.

Ванна кімната в дерев'яному будинку. Відео

Затишна ванна кімната в дерев'яному будинку. фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама