Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ВСТАНОВЛЕННЯ зрубу. Установка зрубу лазні і зрубу будинку на вашій ділянці.

На довговічність дерев'яного будинку або лазні, а так само на збереження його зовнішнього вигляду, впливає не тільки якість лісу і правильність його обробки, а й правильна і якісна установка зрубу. Тільки правильно встановлений зруб буде довго радувати своїм зовнішнім виглядом. Є певні норми і правила по установці зрубу, яких потрібно строго дотримуватися.

1. Гідроізоляція фундаменту зрубу. Перше, що необхідно зробити - це гідроізоляцію фундаменту. Фундамент має властивість вбирати грунтові води, які можуть привести до загнивання нижнього вінця зрубу. Виконується гідроізоляція з руберойду, розстелянні його в два шари по поверхні фундаменту. Рекомендується виконати і додаткову обмазувальну гідроізоляцію, покриваючи поверхню фундаменту спеціальною мастикою на бітумної основі, на яку розстеляється руберойд у два шари. Бажано обробити мастикою нижню і внутрішню частину першого вінця зрубу для захисту його від підвальної вогкості. Таким чином зруб буде надовго захищений від загнивання.

2. Підлоги в зрубі. При настилі статі, при установці зрубу, не рекомендується прибивати дошки до лагам. Під час усадки зрубу лаги підлоги від висихання може перекручувати, що може привести до деформації прибитої дошки підлоги. А при природній сушці дошка підлоги звужується, що призводить до утворення щілин і, якщо підлога прибитий то це буде дуже складно усунути. Дошка підлоги нарізається потрібного розміру, укладається на лаги, а прибивається лише перша і остання дошки. Такий спосіб дозволяє під час обробки зрубу перетягнути підлоги (прибрати щілини від усушки) і зробити чорнову підлогу з утепленням без шкоди для дошки.

3. Міжвінцевий утеплювач. Найкращим щілинних утеплювачем є - мох. Для укладання між колодами мох обов'язково повинен бути вологим. Вологий мох дуже добре ущільнюється, що сприяє рівномірної усадки зрубу і щільного заповнення пазів. Мох є природним антисептиком, що запобігає загнивання колод зрубу. Для конопатки зрубу застосовується пакля, але при установці зрубу використовуйте тільки мох.

4. Стеля зрубу. При установці зрубу не рекомендується виготовляти стелю, так як зруб дасть усадку, що може згубно на нього вплинути.

5. Фронтони. Фронтони зрубу потрібно обов'язково зашивати пі установці. Це запобігатиме потраплянню в зруб вологи задуває вітром, яка викликає появу грибка і цвілі.

6. Покрівля зрубу. Пристрій покрівлі при установці зрубу обов'язково. Усадка зрубу не впливає на покрівлю, тому Ви можете накривати зруб при установці будь-яким покрівельним матеріалом. Якщо при установці Ви ще не вирішили з матеріалом покрівлі, необхідно зробити тимчасову покрівлю з руберойду.

7. Вікна і двері. Ні в якому разі не прорізайте отвори під вікна і двері, інакше усадка може статися нерівномірно. У місцях майбутніх дверей можна вирізати отвір шириною 50 см. І висотою 4-5 колод, необхідний для проходу при збірці зрубу. Не радимо Вам при замовленні зрубу замовляти вікна і двері, в майбутньому при обробці плани можуть змінитися і ці вікна і двері не підійдуть вам.

8. Усадка зрубу. Перед обробкою, зруб повинен пройти усадку від 6 місяців до 1 року (рекомендується). При усадки зруб може осісти до 10 см., Тому ні в якому разі не можна робити обробку відразу після установки.

9. Оздоблення зрубу під ключ.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама