Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Затирка для плитки

  1. Призначення і види затерли
  2. цементні
  3. переваги:
  4. недоліки
  5. епоксидні
  6. переваги
  7. недоліки
  8. фуранового
  9. Як вибрати кращу суміш для закладення швів кахельної плитки?
  10. поізводітеля
  11. Рекомендації по вибору кольору
  12. Технологія виконання робіт
  13. Закладення швів гумовим шпателем
  14. Заповнення швів теркою
  15. Правильна затирка швів плитки

При укладанні кахельної плитки, керамограніта, штучного і натурального каменю на підлогу або стіни, настає момент герметизації швів між окремими елементами оздоблення При укладанні кахельної плитки, керамограніта, штучного і натурального каменю на підлогу або стіни, настає момент герметизації швів між окремими елементами оздоблення. Навіть сама ідеальна обробка кахлем буде виглядати незакінченою, якщо не закрити добре плиткові шви. Для цього застосовують спеціальні затірки (фуги). Вони не тільки заповнюють шви, але і служать елементом дизайну, підкреслюючи кожен елемент або створюючи єдине полотно.

Для кахельної плитки найчастіше застосовують затірки на цементній основі з добавками полімерів і фарбувальних пігментів.

Призначення і види затерли

Склади для закладення швів виконують такі функції:

  • перешкоджають попаданню між плитками пилу, вологи, сміття, комах;
  • надають покриттю гарний закінчений вигляд;
  • вносять додаткову нотку в загальну тональність дизайну приміщень;
  • збільшують довговічність облицьованої поверхні;
  • маскують дефекти укладання і підсилюють естетичне враження від виду облицьованої поверхні.

Із застосуванням затірки, кахель виглядає більш акуратно

За природою основного сполучного компонента затірки можна розділити на три типи:

  1. Суміші на основі цементу з використанням тільки портландцементу або з додаванням піску різної фракції.
  2. Двокомпонентні на основі епоксидної смоли.
  3. Однокомпонентні суміші на основі фуранові смоли.

Важливо! Для затірки іноді рекомендують і застосовують силіконовий або акриловий герметик . Замінювати їм фугу не слід. Герметик використовують в місцях стиків кахельної плитки з іншими матеріалами (ванною, раковиною, унітазом). Використання герметика для закладення швів недоцільно.

цементні

Розшивочних суміші на основі цементу дрібного помелу містять пластифікатори, пігменти та інші добавки, що додають їм однорідність, еластичність, легкість заповнення пустот і повільність висихання.

переваги:

  • легкість, простота і зручність у використанні;
  • універсальне призначення;
  • велика різноманітність кольорів;
  • висока міцність;
  • доступність за ціною.

легкість, простота і зручність у використанні;   універсальне призначення;   велика різноманітність кольорів;   висока міцність;   доступність за ціною

недоліки

  • нестійкість до забруднень;
  • руйнуються під впливом засобів побутової хімії.

Такі суміші застосовують:

  • для швів шириною до 5мм (вузьких),
  • для закладення швів розміром більше 5 мм (широких).

Суміші для вузьких швів на основі портландцементу дрібної фракції продають у вигляді сухого сипучого порошку, який зачиняють водою або рідким латексом (на водній основі) в певній пропорції до сметанообразного стану. Виходить матеріал, схожий на шпаклівку, яким легко заповнити щілини навіть починаючому плиточник. Відмінний результат буде гарантований.

Для широких швів (розміром більше 5 мм) використовують цементні суміші, додатково містять пісок. Ступінь однорідності такої суміші залежить від того, який пісок використовують дрібнозернистий або крупнозернистий. Чим ширше шов, тим більше крупнозернистий пісок повинна містити суміш. Як правило, таку суміш випускають білого або сірого кольору в залежності від кольору входять до неї компонентів.

Нанесення затірки на цементній основі

Розшивки на цементній основі застосовують для будь-якої плитки. Вони продаються готовими для використання (в пластикових герметично закритих відрах) або у вигляді сухих сумішей збалансованого складу, фасованих в паперові пакети.

Готові суміші використовують відразу після придбання і попереднього перемішування. Такі суміші зручно використовувати, якщо потрібно закладати шви на великій площі, тому що суміш у відкритому вигляді швидко твердне, її потрібно виробити всю за один раз.

З сухих сумішей розчини можна приготувати в будь-якому потрібній кількості в будь-який час, тому їх застосовують при обробці будь-якої площі.

епоксидні

Деякі умови експлуатації не дуже підходять для цементних затерли. Затирання на основі епоксидної смоли доцільно використовувати для заповнення швів:

  • при облицюванні басейнів, саун і лазень;
  • приміщень хімічних лабораторій;
  • укладанні кахлю на стільницях і кухонних фартухах;
  • в інших місцях, де на плитку постійно впливає вода, засоби побутової хімії, кислоти і луги.

Епоксидна затирка складається з двох компонентів: затверджувача і основи (епоксидної смоли). В смолу додають фарбувальні пігменти, а також наповнювачі (кварцовий пісок), що надають швам твердість і міцність. Вони ефективно захищають плитку від вологи і впливу хімічних речовин.

Вони ефективно захищають плитку від вологи і впливу хімічних речовин

Шви між плиткою можна закладати епоксидної затіркою

переваги

Епоксидні склади мають наступні переваги:

  • не схильні до дії сонячних променів;
  • володіють достатньою еластичністю;
  • дуже міцні до механічних впливів;
  • не вицвітають;
  • стійкі до утворенню цвілі , Розмноженню грибків, до забруднень;
  • не утворюють плям;
  • стійкі до дії хімічних препаратів і побутових миючих засобів;
  • водонепроникні;
  • дуже декоративні, відрізняються різноманіттям кольорів і відтінків, починаючи від прозорого до чорного;
  • довговічність, зберігають первозданний вигляд не менше 50 років.

недоліки

Недоліком епоксидної расшивочной суміші є її дорожнеча і складність роботи з нею.

Робоча суміш продається в двох ємностях. Обидва компоненти потрібно перемішати повністю або в зазначеній в інструкції пропорції, точно зважуючи кожен з них. Для роботи на невеликій площі рекомендується зважувати компоненти на електронних вагах з точністю до грама.

Епоксидна затирка - досить дорогий матеріал

В результаті змішування компонентів виходить в'язка еластична маса, працювати з якою слід швидко, тому суміш доводиться готувати часто невеликими порціями. Робота втомлива, але результат виходить незмінно відмінним. Досвідчені плиточники вважають епоксидну затірку найкращою з усіх.

Різновидом такої розшивки є модифікована портландцементом суміш. По виду вона нагадує звичайну, але більш ефективна і близька за якістю до епоксидної.

фуранового

Суміші на основі фуранові смоли не вимагають використання води. Вони дуже стійкі до будь-яких впливів, включаючи хімічно агресивні речовини, сильні окислювачі, і застосовуються там, де інші склади руйнуються і неефективні.

Робота з фуранові затіркою досить складна, що можна віднести до її недоліків. Перед початком роботи плитку покривають воском, який після закінчення робіт видаляють, нагріваючи гарячою парою. Іншим недоліком її є виключно чорний колір, тому застосовується вона переважно для промислових приміщень.

У фуранового суміш, також як і в епоксидну смолу, додають наповнювачі та добавки: портландцемент, латекс. За якістю це найкращий склад, але його використовують найчастіше для виробничих і промислових цілей.

Як вибрати кращу суміш для закладення швів кахельної плитки?

У магазинах пропонується велика різноманітність цементних затерли вітчизняних і зарубіжних виробників. Рекомендується купувати суміші, враховуючи розміри швів і умови експлуатації обробки.

поізводітеля

Порада: расшивочной суміш на основі цементу доцільно купувати того ж виробника, що і клей для кахлю. Це гарантує високу якість і довгий термін служби покриття.

Це гарантує високу якість і довгий термін служби покриття

Наносити затірку слід акуратно

Найбільшим способом користуються такі марки:

  • «Церезіт» (Cerezit). Бренд зі столітньою історією. Заводи з виробництва сумішей на цементній основі працюють на території Росії.
  • «Атлас». Фуги на основі цементу і на основі епоксидних смол від цієї компанії давно використовується на вітчизняному ринку.
  • «Мапей» (Mapei). Італійська марка, відрізняється високою якістю, склади застосовуються в басейнах, лазнях, саунах, ванних кімнатах.
  • «Сопро» (Sopro). Виробництво матеріалів в Німеччині здійснюється понад 150 років. Відрізняються високою якістю.
  • Vetonit (склади на основі цементу) .Известно і популярна марка.
  • Unis (цементна основа). Клеї і розшивочних суміші цього виробника популярні у професійних укладальників.
  • Knauf цементні затирання.
  • Litochrome епоксидні двокомпонентні склади і суміші на основі цементу.

Рекомендації по вибору кольору

В магазинах величезний вибір затерли різних кольорів і відтінків, а також з добавками золотистих, сріблястих, перламутрових частинок. Отримати оригінальний неповторний відтінок можна самостійно, додавши барвник або гуаш до складу білої затирочной суміші.

Епоксидна затирка продається певного, кольору, який отримують шляхом змішування смоли з пофарбованим кварцовим піском. Склад може бути абсолютно прозорим, що особливо цінується в виготовленні панно зі скляної мозаїки. У нього додають компоненти імітують бронзу, срібло, золото, перламутр.

Колірна гамма затерли для швів плитки досить велика

Кілька рекомендацій по вибору кольору матеріалу:

  • Щоб виділити кожну плитку, як окремий елемент, використовуйте фугу набагато світліше або набагато темніше, ніж колір основного покриття. Самостійними елементами будуть виглядати плитки і шви між ними, якщо використовувати склад контрастного кольору, наприклад, чорна плитка і червоні шви або навпаки.
  • Щоб покриття виглядало цілісним, а також не були видні дефекти укладання (різна товщина швів), слід використовувати фугу того ж кольору і відтінку, що і плитка.
  • Білі затирання швидко брудняться і втрачають свій первозданний вигляд.
  • Покриття з мозаїчної плитки прекрасно виглядають з прозорими швами.
  • Оригінально буде виглядати плитка зі швами, заповненими перламутровою або з ефектом світіння затіркою.
  • Для плитки для підлоги рекомендується фуга в колір плитки, більш темного тону або сірого (цементного) кольору

Технологія виконання робіт

Перед початком закладення швів потрібно почекати після укладання плиток 2-4 дня, щоб клей повністю висох. З поверхні плиток і зі швів видаляють залишки клею, прибирають хрестики, сміття. Шви рекомендується трохи зволожити мокрою кистю.

  • Строго за інструкцією готують розчин, дають йому відстоятися близько 15 хвилин і ще раз перемішують.
  • Закладають шви за допомогою затирочної терки або гумового шпателя.

Закладення швів гумовим шпателем

  • Спеціальним гумовим шпателем поступово заповнюють простір між плитками сумішшю. За один раз можна обробити плитки на площі близько 1 м2. Спочатку заповнюють шви зверху вниз, а потім зліва направо. Чим щільніше заповнені проміжки, тим міцніше плитки будуть утримуватися.

Закладення швів гумовим шпателем

Заповнення швів теркою

  • На затиральну тертку наносять розчин, розподіляють рівним шаром по поверхні.
  • Тертку встановлюють під кутом 45 ° до облицьованої поверхні, притискають її і ведуть по діагоналі повільно, щоб шви заповнювалися. Для більш якісної роботи терку з розчином проводять повторно, обережно видаляючи надлишки суміші.

Плитки відразу ж зачищають від зайвого розчину. Чим раніше це зробити, тим легше вони очищаються. Так поступово заповнюють шви і очищають плитки від расшивочной суміші на всій площі покритої кахлем поверхні.

Епоксидну затірку легше змивати теплою водою з додаванням невеликої кількості миючого засобу. Для видалення засохлої суміші є спеціальні хімічні розчинники.

Правильна затирка швів плитки

Статті по темі:

Як вибрати кращу суміш для закладення швів кахельної плитки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама