Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Така різна плитка

Іноді буває, що самі на перший погляд звичайні речі можуть стати згодом незамінною складовою частиною шедевра. В даному випадку мова про глину.

Взагалі глину можна назвати прародителькою багатьох чудових речей. Наприклад, облицювальної кераміки. Це не щось конкретне, а, скоріше, об'єднавчий. Зокрема, під цими словами мається на увазі безліч плиткових матеріалів, якими забезпечуються кухні. Вони діляться на три види (в основному): керамічна плитка, керамограніт і клінкерна плитка (або просто клінкер). Оформлені ними кухні на замовлення виглядають приголомшливо! Але що ж краще вибрати? Однозначно відповісти на це питання складно, так як у кожного з видів є свої власні переваги.

Мабуть, найчастіше робочі зони кухонь оформляють за допомогою керамічної плитки Мабуть, найчастіше робочі зони кухонь оформляють за допомогою керамічної плитки. Причини її популярності закладені в характеристиках матеріалу. Він довговічний, практичний і гігієнічний. Згадаймо: раніше найчастіше таку плитку можна було бачити тільки у ванній кімнаті, іноді - в передпокої. Однак за останні двадцять років цей матеріал став універсальним, «обріс» додатковими плюсами. І тепер з ним гарні всі кухні під замовлення в розстрочку, а також - вітальні, спальні кімнати, дитячі «хороми». Звичайно ж, вона стала ширше використовуватися в кухонних приміщеннях. До речі, для кухонь плиток на ринку - повним повно! Є як стандартні, з мінімальним набором колірної гами і всяких «красивостей», так і з елементами декору, які надають приміщенню ще більше естетичності, шарму.

До речі, будь-яка керамічна плитка ділиться на класи, що відображають її властивості. Якщо у вас в голові «маячать» варіанти кухні під замовлення, а ви не знаєте, яку плитку покласти на підлогу, зверніть увагу на її ж з класом не менше PEI III.

Розміри плитки для облицювання - найрізноманітніші. Можна використовувати масштабну кераміку, а можна і більше дрібну в розмірах, з фотодруком і без неї.

Заслуговує на увагу і керамограніт. Він стійкий до вологи, довговічний. Як і керамічну плитку, його зазвичай вибирають по декоративності. Зараз частіше використовується глазурований варіант з вкраплених штучним авантюрином. Зустрічаються в Гомелі і такі кухні, де на керамограните є імітація всіляких природних творінь.

Але хто найбільше не боїться води, так це клінкерна плитка Але хто найбільше не боїться води, так це клінкерна плитка. Як і жирових крапель. Якщо вони потрапляють на клінкер, то він як і раніше залишається не слизькою. З нею кухонний фартух не боїться такої неприємності, як цвіль або грибок. За нею доглядати дуже просто. Про додаткові плюси цієї плитки ви можете дізнатися, якщо захочете замовити кухню в нашому салоні.

Але що ж краще вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама