Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Таблиця ваги листового металу: як розрахувати питому вагу алюмінію

  1. методи визначення
  2. Розрахунок за допомогою таблиць
  3. самостійні обчислення
  4. Використання онлайн-калькуляторів

Вага є важливою і невід'ємною характеристикою будь-якого металевого виробу Вага є важливою і невід'ємною характеристикою будь-якого металевого виробу. При продажу або купівлі для його визначення найчастіше використовується зважування, але в побуті, обліку та багатьох інших випадках визначити масу таким способом не завжди можливо. Вся справа в тому, що листи мають велику площу, тому потрібні ваги знайти непросто. Наприклад, для більшості металевих листів, стандартними є розміри 1,5х6 м. Щоб це дізнатися застосовується таблиця ваги листового металу або розрахунок проводиться у разі формулам.

методи визначення

Методи визначення маси можна умовно розділити по способам розрахунку:

  1. За питомою вагою листового металу з таблиць в гості або спеціалізованих довідниках.
  2. Самостійний розрахунок питомої маси 1 м² металевого листа.
  3. Онлайн-калькулятори на спеціалізованих сайтах. Вони ще називаються методами визначення теоретичної ваги.

Абсолютно точну вагу визначити неможливо, тому що будь-який металевий прокат виробляється з певними допусками. Граничні відхилення по кожному виробу можна знайти в гості або ТУ виробника. Ще одним моментом, який може вплинути на визначення теоретичної маси, є питома вага 1 м³ металу, який використовується для розрахунків.

Наприклад, стоїть завдання розрахувати скільки важить лист алюмінію Наприклад, стоїть завдання розрахувати скільки важить лист алюмінію. Для цього потрібно використовувати таблицю питомої ваги алюмінію листового. У ній зазначено, що він дорівнює 2850 кг в 1 куб. м. Це щільність найпоширеніших алюмінієвих сплавів В95, В95-2, В95-1, але марок алюмінію дуже багато, і їх щільність також трохи відрізняється. Дізнатися, скільки важить алюміній або будь-який інший метал (мається на увазі питома) в конкретному виробі, можна з сертифіката якості заводу-виготовлювача. Різниця між теоретичною і реальною масою настільки незначна, що їй можна з легкістю знехтувати.

Розрахунок за допомогою таблиць

Цей метод визначення теоретичної ваги набув широкого поширення Цей метод визначення теоретичної ваги набув широкого поширення. При його застосуванні потрібно мінімум обчислень, що зводить до мінімуму можливість виникнення помилки при математичних розрахунках. У таблицях крім даних про вагу 1 м² металевих листів є відомості про вагу 1 пог. м для найпоширеніших типорозмірів металопрокату.

Щоб порахувати вага металевого листа, необхідно взяти з таблиці значення ваги 1 м² листа потрібної товщини і марки стали і помножити його на ширину і довжину (m = PxLxH). Якщо лист стандартного типорозміру, можна взяти з таблиці значення маси 1 пог. м відповідної товщини, ширини і марки стали, помножити його на довжину (m = PxL). Для деяких марок сталі немає або важко знайти табличні значення ваги 1 м² листа, але обов'язково є перекладної коефіцієнт.

Коефіцієнт є числом, на яке необхідно помножити базову величину щільності, щоб отримати значення для певної стали або сплаву. Базова величина щільності стали дорівнює 7850 кг на 1 м³. Наприклад, є бронзовий аркуш марки ОЦС 5-5-5 шириною 1 м, довжиною 2 м і товщиною 2 мм. Перекладної коефіцієнт для бронзи ОЦС 5-5-5 дорівнює 1,12. Товщину в мм переводимо в метри (2 мм = 0,002 м). Таким чином, маса листа дорівнює 7850 х 1,12 х 1 х 2 х 0,002 = 35,168 кг.

самостійні обчислення

Коли під рукою немає ГОСТІВСЬКА або спеціалізованих довідників, можна самостійно обчислити питому масу 1 м² листа. Це легше, ніж здається на перший погляд. Якщо розрахувати масу 10 алюмінієвих листів завдовжки 2 м, шириною 1,5 і товщиною 3 мм. Алгоритм дій такий:

  1. Взяти з довідників значення щільності шуканого матеріалу або перекладної коефіцієнт. Для алюмінію щільність 2850 кг / м³. (Якщо брати перекладної коефіцієнт, виходить таке ж значення 7850х0,363 = 2850 кг / м³).
  2. Вважається питома маса 1 м² листа: 2850х1х1х0,003 = 8,55 кг.
  3. Визначаться площа одного листа за формулою S = LxH, де L - довжина, Н - ширина. S = 2х1,5 = 3 м².
  4. Вираховується маса 1 листа 3х8,55 = 26,65 кг.

Вага 10 листів: 26,65х10 = 265,5 кг. Можна порахувати масу без проміжного обчислення питомої ваги 1 м² листа, але порахувавши один раз, спосіб можна використовувати так само, як і табличне значення.

Використання онлайн-калькуляторів

Коли під рукою є доступ до інтернету, розрахувати масу будь-якого металопрокату можна за лічені секунди. Досить смартфона з виходом в інтернет або наявністю спеціальної програми. Алгоритм розрахунку з використанням таких калькуляторів гранично простий. В першу чергу вибирається тип металопрокату і марка стали, з якої він зроблений. Заповнюються всі необхідні поля для розрахунку (товщина, довжина, ширина) і натискається кнопка для твору розрахунку. Головне при такому методі - правильно вказати всі дані в необхідних одиницях виміру.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама