Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вага дошки: відео-інструкція по монтажу своїми руками, особливо обрізних виробів, скільки важить куб, ціна, фото

  1. Підрахунок потреби в пиломатеріалах
  2. Що впливає на вагу пиломатеріалів
  3. Приклади підрахунку потреби в пиломатеріалах
  4. Скільки бруса потрібно для будівництва будинку
  5. Розрахунок пиломатеріалів для перекриття
  6. Скільки потрібно дошки для підлоги
  7. На завершення

Всі фото зі статті

Підрахунок необхідного для будівництва кількості пиломатеріалів доводиться вести в кубометрах, це набагато зручніше, ніж розраховувати потребу в кількості брусів і дощок в штуках. Крім підрахунку потреби в пиломатеріалах в кубах, потрібно також уміти вираховувати масу кубометра і кількість дощок / брусів / брусків в кубометрі.

Крім підрахунку потреби в пиломатеріалах в кубах, потрібно також уміти вираховувати масу кубометра і кількість дощок / брусів / брусків в кубометрі

склад пиломатеріалів

Підрахунок потреби в пиломатеріалах

Без дерева не обходиться жодне будівництво, навіть якщо сам будинок цегляний або з бетонних блоків, в ньому цілком можуть влаштовуватися дерев'яні перекриття, так і обробка також може бути дерев'яною. На етапі проектування складаються кошториси, в яких вказується потрібну кількість дощок, брусів, брусків і т.д., крім цього визначається і його вага, вага куба обрізної дошки потрібно знати хоча б для того, щоб підібрати транспорт з потрібною вантажопідйомністю.

Потреба в будматеріалах визначається вручну, а підрахунок кількості дощок або брусів в кубі виконується одним з наступних способів;

  • - обчислюється обсяг однієї дошки / бруса і потім розраховується число дощок / брусів в кубі;
  • - в них уже розраховано кількість матеріалу в кубі в залежності від перетину;

Скільки дошки в кубометрі

  • , А калькулятор ваги дошки дозволить відразу і вага розрахувати.

Найпростіший онлайн-калькулятор

Масу кубометра можна розрахувати і вручну, але для цього вже потрібно знати реальну вологість пиломатеріалів, а також породу дерева . Пиломатеріали можуть проходити етап сушіння перед відправкою покупцю, так що вологість зазвичай знаходиться в межах 10-20%, але брус, наприклад, може поставлятися і природної вологості, в такому випадку різниця в масі непросушених і просушеного матеріалу буде помітною.

Для порівняння - вага 1 куба дошки з сосни природної вологості становить приблизно 800-820 кг, але якщо вологість знизиться до 70%, то вага зменшиться на 90-100 кг. А висушений до 10% -ної вологості куб сосни буде важити вже 470 кг.

А висушений до 10% -ної вологості куб сосни буде важити вже 470 кг

Залежність ваги деревини від вологості

Порода дерева також грає роль, якщо вибрати ялицю сибірську, то вага висушеного 1м3 складе всього 350 кг, а куб граба навіть при вологості 10% буде важити майже вдвічі більше - приблизно 650-670 кг. Так що питання, скільки важить 1 куб обрізної дошки, завжди потрібно вирішувати з урахуванням вологості та типу деревини.

Зверніть увагу!
З огляду на те, що навіть район виростання дерева впливає на його щільність, значення в довідковій літературі можуть сильно відрізнятися.
Можна посилатися на усереднену таблицю, складену Комітетом стандартів і заходів РФ.

Знаючи реальну щільність деревини, можна обчислити і її справжню масу. Розрахунок ведеться за формулою m = V ∙ ρ = скільки важить куб дощок. Проблема залишається все тією ж - дізнатися реальну, а не усереднену щільність, цей параметр також залежить від вологості, місця зростання дерева і т.д.

Що впливає на вагу пиломатеріалів

Вага пиломатеріалів може піднести неприємний сюрприз при організації перевезень. Наприклад, необхідно перевезти близько 70 м3 дощок / бруса / кругляка з дуба при вологості 15%, в якості орієнтира був обраний вага 1м3 720 кг.

Якщо вологість відрізняється від зазначеної постачальником, та й щільність виявилася трохи вище, то замість ваги всієї партії в 70 ∙ 720 = 50,4 т реальну вагу може виявитися більше тонн на 5-7. А це може створити проблеми з перевізником, вартість перевезення цілком обгрунтовано виросте. Так що це питання не потрібно недооцінювати.

Можна виділити декілька чинників, що впливають на масу кубометра пиломатеріалів:

  • час заготівлі - справа в тому, що взимку циркуляція соку практично відсутній, так що і щільність дерева нижче, ніж влітку. Різниця досягає 10-20% при заготівлі в кінці січня-лютому;
  • що стосується того, скільки важить куб обрізної дошки в порівнянні з вагою куба бруса, то виявляється, що брус важить менше. Пов'язано це з тим, що в ньому присутня центральна частина стовбура, а деревина в ній менш щільна. У дошці ж більша частина припадає на крайову частину стовбура з щільною деревиною;
  • іноді реалізується «подсоченний» ліс (з нього в минулому збирали смолу). Його маса може бути на 40-50% нижче, ніж у звичайного;

На фото - подсоченний ліс

  • сучки мають більшою щільністю, ніж звичайна деревина, так що сучкуватий ліс важить більше, ніж той, де сучки практично відсутні;
  • пиломатеріали з прикореневої частини стовбура до сушки важать більше;
  • якщо дерева ростуть в низині біля водойми, то вони мають більш високий рівень вологості, так що вага одного куба дошки з такого дерева до сушки буде більше середньостатистичного.

Приклади підрахунку потреби в пиломатеріалах

Підрахунок необхідної кількості дощок / бруса / оздоблювальних матеріалів краще розглянути на конкретному прикладі. Порядок розрахунку буде дещо відрізнятися для кожного з типу матеріалів.

Скільки бруса потрібно для будівництва будинку

В цьому випадку інструкція з розрахунку досить проста, потрібно:

  • підрахувати обсяг стін (периметр будинку множиться на товщину стіни і її висоту);

Зверніть увагу!
Часто фронтони також виготовляються з дерев'яного бруса , Це потрібно врахувати в розрахунках.
Якщо дах двосхилий, то форма фронтону трикутна, а його товщина дорівнює товщині стіни.

Якщо дах двосхилий, то форма фронтону трикутна, а його товщина дорівнює товщині стіни

Фронтон може бути виготовлений з бруса

  • також з бруса можуть виготовлятися внутрішні перегородки, та й в якості балок перекриттів він може використовуватися, так що отриманий результат збільшується відсотків на 15-20;
  • далі потрібно визначити число брусів в кубі і сумарна маса для організації перевезень.

Для прикладу розрахуємо своїми руками потреба в брусі для будинку 6х10 м, буде використовуватися брус перерізом 20х20 см, фронтони будуть виготовлятися з нього ж, висота стелі дорівнює 3,0 м, висота горищного приміщення - 2,0 м.

Розрахунок ведеться в такому порядку:

  • розраховуємо обсяг стін V = 2 * (6 + 10) * 0,2 * 3,0 = 19,2 м3;
  • обсяг фронтонів Vф = 2 * (2,0 * 6,0 * 1/2) * 0,2 = 2,4 м3;
  • разом знадобиться як мінімум 21,6 м3 бруса. Але, з огляду на те, що потрібно створити невеликий запас, а також частина бруса піде на перекриття і внутрішні перегородки, остаточно можна прийняти 28-30 м3.

Розрахунок пиломатеріалів для перекриття

При будівництві дошка використовується і для пристрою кроквяної системи, і для монтажу міжповерхових перекриттів, і для настилу підлоги. Все це необхідно враховувати під час складанні кошторису і розрахунку потреби в будматеріалах, а вага куба дошки стане в нагоді при визначенні власної ваги перекриття.

Все це необхідно враховувати під час складанні кошторису і розрахунку потреби в будматеріалах, а вага куба дошки стане в нагоді при визначенні власної ваги перекриття

Ребристі перекриття досить жорсткі

При влаштуванні ребристого перекриття доведеться вручну розрахувати кількість ребер і вже потім перевести отримане значення в куби деревини.

Розглянемо порядок розрахунку на прикладі кімнати 4х5 м (ребра будуть орієнтовані уздовж більш короткої сторони), розрахунок ведеться в такому порядку:

  • спершу підраховуємо число ребер, нехай крок між ними дорівнює 50 см, в такому випадку число ребер дорівнює 4 / 0,5 + 1 = 9 шт .;
  • габарити однієї соснової дошки приймемо 5х15 см - з запасом для забезпечення жорсткості і зменшення прогинів. Довжина дорівнює 4,0 + 2 ∙ 0,15 = 4,3 м;
  • обсяг однієї штуки дорівнює 4,3х0,05х0,15 = 0,03225 м3, загальний обсяг для перекриття на кімнату дорівнює 9х 0,03225 = 0,29 м3.
  • якщо вага 1 м3 обрізної дошки із сосни (камерної сушки) становить приблизно 470-490 кг, то в нашому випадку маса всіх дощок буде дорівнює 136,3 кг.

Скільки потрібно дошки для підлоги

У брусовому будинку або в зрубі часто підлоги роблять дощатими, обходячись без паркету, ламінату і тим більше лінолеуму. У випадку з дощатими підлогами досить просто обчислити площу приміщення і, маючи на завтовшки, визначити необхідний обсяг, а питання, скільки важить куб дошки, розглядався раніше.

Зверніть увагу!
Не завжди кімната має прямокутну або квадратну форму.
У разі якщо приміщення має складні обриси, його просто розбивають на окремі фрагменти і загальну площу розраховують як суму площ цих фрагментів.

Приклад розбиття кімнати складної форми на прості фрагменти

Для кімнати, розглянутої в попередньому випадку розрахунок гранично простий:

  • спершу вважаємо площа кімнати S = ​​4х5 = 20,0 м2;
  • товщину полам приймемо рівної 4 см (з кроком між ребрами перекриття в 50 см цього достатньо);
  • на підлогу в цій кімнаті піде 20х0,04 = 0,8 м3 пиломатеріалів. Причому бажано придбати шпунтовану дошку, яка відрізняється від звичайної обрізної наявністю гребенів і пазів на бічних частинах, це робить з'єднання більш надійним;

шпунтована дошка

  • скільки важить 1 м3 обрізної дошки нам відомо (близько 470 кг), так що вважаємо масу статі 470х0,8 = 376 кг.

Якщо підлога вирішено робити паркетним, то доведеться порахувати, скільки пачок паркетної дошки знадобиться, в цьому випадку кубометри для підрахунку не використовуються.

Порядок дій при розрахунку такої:

  • розраховується площа приміщення (з округленням у більшу сторону, якщо виходить дробове число);
  • далі підбирається потрібний тип паркету, на пачці обов'язково вказується сумарна площа пачки;
  • підраховується, скільки пачок потрібно, результат округляється завжди в більшу сторону. Якщо, наприклад, розрахунок показав, що потрібно 7,05 пачок, то остаточно приймати коштує 8 пачок.

Вся інформація вказується на пачці

Що стосується того, де дізнатися вагу 1 м2 паркетної дошки, то порахувати цей показник можна самостійно. Вологість в пачці не змінюється, так що, знаючи породу дерева і товщину паркету можна обчислити і вага квадратного метра.

На завершення

Визначення такого параметра як вага пиломатеріалів критично важливо при організації будівництва. Пиломатеріали мало придбати, потрібно ще доставити їх на місце будівництва, вага вантажу критично важливий при підборі вантажного транспорту. Запропонована інформація допоможе правильно визначати потребу в пиломатеріалах і розраховувати їх реальну вагу.

На відео в цій статті показано процес настилу підлоги з шпунтованої дошки.

У коментарях до цієї статті ви завжди можете уточнити ваші питання стосовно підбору пиломатеріалів для будівництва.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама