Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вихід м'яса свинини від живої ваги таблиця, забійна вага свині

  1. Середня вага тварини на забій
  2. Вихід м'яса свинини від живої ваги
  3. Вага тушки, напівтушки і різних частин тваринного
  4. категорії свинини
  5. Дозрівання м'яса свинини після забою
  6. Вихід м'яса свині

У статті ми розберемо, який вихід м'яса у свиней, і як цей показник залежить від їх живої ваги

У статті ми розберемо, який вихід м'яса у свиней, і як цей показник залежить від їх живої ваги. Процентний вміст в туше кісток, нутрощів, сала і чистого м'яса безпосередньо пов'язане з породою порося і його віком. На кількість одержуваного продукту впливає і підлогу особини. Забійний вага дуже важливий для розрахунку прибутку ферми. Отримана інформація дозволить вам зробити оцінку рентабельності господарства і визначити норми харчування тваринного.

Середня вага тварини на забій

Маса вирощеного тваринного знаходиться в прямій залежності від обраної різновиди і правильного режиму харчування. Одними з найбільш важких вважаються тварини породи велика біла. Наприклад, вага свиноматок досягає 320-340 кг. Їм не поступаються кабани, даючи показники в 320-350 кг. Нормальний середня вага свині - 210-260 кг.

Збільшення ваги поросяти найбільше залежить від організації грамотного годування. В середньому в 3-4 місяці представники будь-якої породи досягають 55-65 кг, а при харчуванні досхочу тварина в 3 місяці досягне 100 кг.

Маса в'єтнамських вислобрюхих свиней може становити 150 кг. Але зазвичай їх забивають рано в 6-7 місяців при вазі в 70-80 кг.

Скільки важить свиня в середньому, визначити не важко. Можна скористатися вагами або іншими способами, про які ми говорили в статті «Вимірювання ваги свині по таблиці».

Вихід м'яса свинини від живої ваги

Вище йшлося про живій масі, забійна вага - це інше поняття. Тут мається на увазі вихід чистого продукту після оброблення тварини. У ці показники не входять внутрішні органи, шкура та ноги (нижня частина). Відповідно цифра завжди менше. Зупинимося докладніше на цьому та інших поняттях.

Свині є одними з найвигідніших тварин щодо отримання м'ясного продукту. При обробленні поросяти виходить найменша кількість відходів. Отже, під забійним вагою розуміється туша зі знятою шкурою, відокремленої головою, нижніми частинами кінцівок, а також віддаленими внутрішніми органами.

Отже, під забійним вагою розуміється туша зі знятою шкурою, відокремленої головою, нижніми частинами кінцівок, а також віддаленими внутрішніми органами

Обвалка ж передбачає відділення кісток від м'язових тканин. Забійним виходом вважається процентне відношення маси, яка вийшла після забою туші, до живої.

Чистого м'яса після здійснення забою тварини вагою 100 кг виходить від 63 до 72 кг. При цьому на сало доводиться 14-24 кг. Норми виходу при обвалювання показують, що кількість продукту в процентному відношенні складає 63-72%. Все це - середньостатистичні показники.

У тому випадку, якщо свинка багато рухається, то сальна прошарок буде невеликий, а при пасивному способі життя тваринного чистої свинини буде менше, - все харчування йде на накопичення сала.

Скільки м'яса та інших продуктів в процентному відношенні вийде при забої особини масою 100 кг, показано в таблиці виходу м'яса (свинини) від живої ваги:

Майте на увазі, що в таблиці наведені середньостатистичні дані. Цифри можуть змінюватися в залежності від породи свиней, їх віку, індивідуальних особливостей.

Вага тушки, напівтушки і різних частин тваринного

Жива маса тварини - це вага перед забоєм. Після забою, оброблення та обробки вона ділиться на частини. Найчастіше туша свині вагою в 110 кг має 74 кг м'ясного продукту, 22 кг сала, а також 11 кг кісток і близько 3 кг різних відходів.

Маса напівтуші після відділення кісток і сала в середньому становить 35-40 кг. У свині м'ясної породи кількість шпику буде дорівнювати 13%, а у особи з високим коефіцієнтом жирності - 25%. На кістки знаходиться близько 12% всієї ваги напівтуші. Втрати під час розбирання приблизно рівні 1%.

Незалежно від породи молодих особин, вихід свинини в порівнянні з кількістю одержуваного сала, більше, ніж у дорослих тварин, які знаходяться на відгодівлі.

Голова тварини в 120 кг важить близько 10 кг, а задня нога приблизно 8-9 кг. Середня вага місячного поросяти становить 7-9 кг. У 5 місяців він досягає 85-90 кг. Вихід чистого м'яса з даної особини знаходиться в межах 40 кг без кісток і субпродуктів.

категорії свинини

Свинину після бійні застосовують як столовий продукту і для виготовлення ковбас, консервів і різних копченостей. Відбір продуктів йде, згідно категорії м'яса, яке в залежності від використовуваної термообробки буває остигле, охолоджене і морозиво.

На відміну від яловичини свинина є щільним, м'яким і ніжним м'ясом, яке при різному віці особин має різний колір - від світло-рожевого (у молодих) до червоного (у більш зрілих).

На відміну від яловичини свинина є щільним, м'яким і ніжним м'ясом, яке при різному віці особин має різний колір - від світло-рожевого (у молодих) до червоного (у більш зрілих)

Класифікація свинини залежить від ступеня вгодованості тварини. Одержуваний продукт ділять на:

  • тушу поросяти;
  • жирний;
  • беконний;
  • м'ясної;
  • промисловий.

Перша категорія відноситься до поросятам-молочників місячного віку при масі туші від 5 до 9 кілограм. Інші стверджують про мету вирощування тварин.

Дозрівання м'яса свинини після забою

Після забою особини в м'ясі відбуваються різні процеси, що визначають його якісні характеристики. Розрізняють посмертне задубіння і розм'якшення (дозрівання м'яса).

Після кількох днів перебування в холодильнику при температурі 5-10 градусів вище нуля свинина стане ароматною. Продукт знаходить відмінні смакові характеристики, з нього виходить сік - показник того, що м'ясо дозріває.

Характерною ознакою вважається виникнення на туше «сухої кірки», пружності і специфічного запаху. Щоб визначити ступінь дозрівання свинини, застосовують гістологічні та хімічні дослідження.

Тривале зберігання даного продукту без заморозки призводить до зміни його консистенції, відтінку, виділенню рідкого соку і появи затхлого запаху. В результаті цього розвивається гнильна мікрофлора, і свинина починає миттєво псуватися.

В результаті цього розвивається гнильна мікрофлора, і свинина починає миттєво псуватися

Вихід м'яса свині

На величину забійного виходу впливають безліч причин. Одними з найголовніших чинників є статура тваринного і м'ясні властивості вирощуваної породи. У свиней компактних розмірів часто виходить більший відсоток виходу м'яса в порівнянні з довгими і високорослими особинами.

Підвищена вгодованість тварини, призначеного на забій, позитивно впливає на кількість продукту. Його величина зростає при одному і тому ж вазі субпродуктів і кісток.

У міру набору маси тваринам зростає і забійний вихід, тому як кількість субпродуктів після настання певного віку особливо не збільшується. Вплив статі тварини також важливо: наприклад, у кастрованого кнура на 1,5% менше м'яса, ніж у свині з таким же передзабійного вагою.

Забійна маса буде вище у особин, яких годували спеціальним комбікормом або іншими компонентами з корисними елементами.

Якщо матеріал був вам корисний, поставте, будь ласка, лайк.

Поділитися власними думками в коментарях нижче.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама