Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Професіографічної підхід до вивчення професійної діяльності: поняття професіограми, підходи до розробки, характеристика основних елементів - трудограмми і псіхограмми.

КАТЕГОРІЇ:

Автомобілі Астрономія Біологія Географія Будинок і сад Інші мови інше Інформатика Історія Культура література логіка Математика Медицина металургія механіка Освіта Охорона праці Педагогіка політика право Психологія релігія риторика Соціологія Спорт Будівництво технологія туризм фізика Філософія фінанси хімія Креслення Екологія Економіка електроніка


Професіограма -Науково-обгрунтовані норми і вимоги професії до видів профес.дея-сти і якостей особистості фахівця, які дозволяють йому виконувати вимоги роботи отримувати необхідний для про-ва продукт і створюють умови для розвитку особистості працівника.

4 підходи професіограми: 1комплексний .включает мета і предмет діяль-ності, ср-ва умови і організацію праці, вплив на працівника і користь для працівника. 2аналітіческій. вкл.опісаніе об'єктивних характеристик проф.дея-сти, опис психологічної діяль-ності і опис діяльно важливих якостей. 3псіхологіческі-оріетірованний. вкл.опісаніе внутрішньої і зовнішньої картини труда.внешняя-фото робочого дня, хронометраж, опис робочого місця, типових ошібок.внутренняя-реакція ч-ка, його спрямованість, здібності, його досвід, темперамент і характер, психічні стани і психічні процеси. 4задачно-особистісний. описуються осн.решаемие завдання, які вказуються з професійними і особистості качествамі.Основние елементи професіограми: Трудограмма -є опис праці в професії. Її основними компонентами є: опис призначення професії, її ролі в суспільстві; поширеність професії; опис предмета праці в даній професії; перелік необхідних професійних знань; опис діяльності, дій, прийомів, умінь, способів роботи, технологій і техніки, вживаної для успішного досягнення результату ; опис засобів праці, тобто сторін навколишньої дійсності, які людина використовує для впливу на предмет своєї праці; опис умов праці; організацію і кооперацію праці, що включає опис форм спільної і групової діяльності, що переважають в даній професії; характеристику продукту праці (або його результату); перелік можливих рівнів професіоналізму і кваліфікаційних розрядів в даній професії, категорій та їх оплати, права та обов'язки представника даної професії; характеристику позитивного впливу даної професії на людину, що включає перш за все опис можливостей особистісного зростання фахівця в даній професії; характеристику негативних сторін професії, як психологічних (професійна деформація особистості, можливі моральні втрати, стресові ситуації), так і фізичні (пов'язані з умовами роботи).

Психограмма, вкл: Характеристики мотиваційної, вольової, емоційної сфери фахівця - мотиви, домагання, емоції, радість; Характеристики операциональной сфери фахівця - знання, дії, здібності, саморозвиток, протипоказання, лінії професійного зростання.

Дата додавання: 2015-01-19; переглядів: 24; Порушення авторських прав

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама