Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт кавомашини Delonghi Magnifica після грози

Препаскудний ситуація - не включається кавоварка Delonghi Magnifica. Ще б нічого - коли причина більш - менш зрозуміла - вийшов з ладу вимикач. Але гірше - коли вона перестала включатися після грози або короткого замикання в електромережі, і з її нутрощів відчувається запах горілого пластику або ізоляції.

Але якщо таке сталося - пробуємо розібратися що ж там сталося і як можна

Обестачіваем машину, витягаємо контейнер з водою і приступаємо до розбирання Обестачіваем машину, витягаємо контейнер з водою і приступаємо до розбирання.

Розбирається Delonghi Magnifica дуже просто - викручуються гвинти з задньої панелі і зрушують з мертвої зацепов хатини причому запах горілої при цьому трохи збільшується.

Після зняття кришки, на платі бачимо зазвичай таку картину з слідами Після зняття кришки, на платі бачимо зазвичай таку картину з слідами   електричного пробою, горіння і обвуглювання електричного пробою, горіння і обвуглювання.

Значить треба демонтувати плату. Що б нічого не переплутати - потрібно сфотографувати спочатку розміщення проводів і контактів і почати знімати обережно плату. З правій частині розміщені спеціальні кріпильні затискачі для Значить треба демонтувати плату укладання кабелю. Після зняття плати дивимося на зворотну сторону і пробуємо розібратися що до чого. По всій видимості там був варістор, який вигорів майже до кінця і став невпізнанним. Поруч стоїть симистор, який подає напругу на ТЕН бойлера.

Щоб переконатися в соих припущеннях - пробуємо продзвонити і знайти вхід харчування. Імовірно - це синій провід - продзвонювати його з вилкою включаючи і вимикаючи кнопку харчування.

Другий контакт харчування - чорний провід Другий контакт харчування - чорний провід. Визначається аналогічно.

Дивимося далі - контакти згорілого поки неініціалізованих елемента обвів червоним. Дивимося далі - контакти згорілого поки неініціалізованих елемента обвів червоним

Отже, як видно все відбувається так - після включення в мережу живлення приходить на плату (1) і подається на симистор (2). Керуючий електрод симистора позначений (3). Після того, як на нього подано сигнал, симистор відкривається і харчування потрапляє на нашу підгорілу клему (4), яка зміцнює до плати вхід на ТЕН.

Одночасно визначимо що ж це за елемент, встановлений паралельно сімісторов.

Одночасно визначимо що ж це за елемент, встановлений паралельно сімісторов

Швидше за все це варістор, який при перевищенні якого - то певної напруги лавиноподібно зменшує свій внутрішній опір, таким чином захищаючи симистор при значному збільшенні напруги в мережі живлення.

NB !! Одночасно при огляді плат був знайдений згорілим ще один варістор (синенький кулька) і потужний резистор 3 Вт 47 Ом.

Все це говорить про те, що був сильний сплеск в ланцюзі харчування ... ..

Резистор і другий варістор знаходяться в ланцюзі харчування БП кавомашини і по суті є захистом БП - коли з'являється різкий скачок напруги з 220 В скажімо, до 400 (типовий випадок при обгоранні нуля), весь струм йде через резистор 47 Ом і другий варістор, який різко зменшив свій опір. Як результат - резистор і варістор згоріли, а БП, сподіваюся, залишився цілим.

Наступний крок.

Випаюємо і ставимо аналогічні за номіналом варистори і резистор. Сажа змивається і забирається, зачищається з плати, що б там не було ніякої сажі, з подальшим розкриттям лаку.

Далі дзвонимо тестером ТЕН - у нього так само є захист від перевантажень - термозапобіжника - якщо вона спрацювала - то самі спіралі повинні залишитися цілими.

Що б перевірити їх потрібно зняти бойлер, попередньо від'єднавши трубки високого тиску Що б перевірити їх потрібно зняти бойлер, попередньо від'єднавши трубки високого тиску. Далі відгвинчуємо гвинт на верхній площині і отримуємо доступ до термозапобіжника, які знаходяться під 2 гвинтами і кришечкою.

Якщо вони вийшли з ладу - то прозвонка результату не дасть. У нашому випадку - їх номінал 10А, 192 градуси.

Міняємо термозапобіжника і починаємо зворотний монтаж Міняємо термозапобіжника і починаємо зворотний монтаж.

При будь-яких маніпуляціях - необхідно дотримуватися найсуворішу економію кабелю - він дорогий і розрахований буквально кожен міліметр.

Термозапобіжник в даній схемі крім перегріву контролює силу струму - якщо при спрацьовуванні варістора сила струму перевищує 10 А - то він спрацьовує.

Ну в се- після такого ремонту плата повинна запуститься.

І якщо є інші неполадки - то вони виявлені після складання і запуску.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама