Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Автоматичний вимикач освітлення

Автоматичний вимикач освітлення - це відмінний винахід для всіх, хто забуває вимикати світло Автоматичний вимикач освітлення - це відмінний винахід для всіх, хто забуває вимикати світло. Воно допомагає заощадити електроенергію, що вельми актуально в наші дні у зв'язку з турботою про збереження ресурсів. Крім того, автовимикачі підвищують комфорт і безпеку, покращуючи видимість, коли це необхідно.

Умовно можна розділити автовимикачі на два типи: для внутрішнього і для зовнішнього освітлення. У першому випадку прилад призначений саме для відключення світлового приладу. Наприклад, Ви виходите з передпокою, і лампочка гасне. У другому випадку прилад, навпаки, вмикає світло, коли об'єкт виявляється в радіусі дії. Тобто Ви підходите або під'їжджаєте до будинку і світло перед входом загоряється сам. Через деякий час після того, як об'єкт видаляється з радіусу дії приладу, світло згасає. Варто відзначити, що зовнішній електричне світло включається тільки при недостатності сонячного.

Крім того, у продажу є автоматичний вимикач освітлення не тільки з датчиком руху, але і з датчиком звуку, який включає світильник при бавовні або інших шумах в межах досяжності.

Монтаж автоматичного вимикача не складе труднощів. Щоб поміняти стандартний вимикач на автоматичний, немає необхідності міняти схему розводки, що позбавляє від зайвих витрат і економить час.

Більшість моделей таких пристроїв розраховані на експлуатацію в побутової електромережі 220 В (без перетворювачів). Зверніть увагу на обмеження по потужності ламп (зазвичай до 60 Вт включно - це потужність самої звичайної лампочки розжарювання).

На автоматичні вимикачі ціна вище, ніж на звичайні, але в перспективі вони економлять для своїх власників досить великі суми. До того ж, вони набагато зручніше звичайних і мають побічну функцію, працюючи свого роду сигналізацією. Тепер Ви завжди будете в курсі, що до Вашого дому хтось підійшов в сутінках, побачивши, що загорівся світло з вікна, який здатний злякати зловмисника.

Купити автоматичний вимикач має сенс всім домовласникам, а жителі багатоквартирних будинків можуть встановити подібний прилад в під'їзді, на майданчику біля ліфта, тамбурі. Автовимикачі має універсальний, непомітний дизайн, тому підійде до будь-якій обстановці. Вмикач-вимикач з датчиком звуку, що реагує на хлопок - це ще і прекрасне придбання для спальної кімнати. Тепер включити-вимкнути верхнє світло можна, не встаючи з ліжка. Це буде справжнім подарунком для всіх, хто погано орієнтується в темряві, і дозволить заощадити на додаткових джерелах світла типу каганців і бра.

Для монтажу автовимикачі рекомендується запросити професійного електрика - це дозволить уникнути випадкового ураження струмом, а також гарантує справність і довговічність роботи приладу. Купити автоматичний вимикач можна як в пластиковому корпусі, так і у вигляді набору з схеми, конденсаторів і др.деталей, які можна спаяти самостійно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама