Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кольори проводів: заземлення, фаза, нуль

  1. колір заземлення
  2. Колір нуля, нейтрали
  3. колір фази
  4. Як знайти заземлення, нейтраль і фазу при відсутності позначення
  5. Літерні і цифрові маркування проводів
  6. Кольори проводів за кордоном

Для полегшення виконання монтування електропроводки, кабелі виготовляються з різнобарвною маркуванням проводів. Монтаж мережі освітлення і підведення живлення на розетки передбачає застосування кабелю з трьома проводами.

Використання даної колірної системи в рази зменшує час ремонту, підключення розеток і вимикачів . Так само дана схема мінімізує вимоги до кваліфікації монтажника. Це означає, що майже будь-яка доросла чоловік в стані сам виконати, наприклад, установку лампи.

У даній статті ми розглянемо як позначається заземлення, нуль і фаза. А так же інші колірні маркування проводів.

А так же інші колірні маркування проводів

колір заземлення

Колір проводу заземлення, «землі» - майже завжди позначений жовто-зеленим кольором, рідше зустрічаються обмотки як повністю жовтого кольору, таки і світло-зеленого. На дроті може бути присутнім маркування "РЕ". Так само можна зустріти дроти зелено-жовтого кольору з маркуванням "PEN" і з синьою опліткою на кінцях дроти в місцях кріплення - це заземлення, поєднане з нейтраллю.

У розподільному щитку (РЩ) варто підключати до шини заземлення, до корпусу і металевої дверці щитка. Що стосується розподільної коробки, то там підключення йде до заземлительного проводам від світильників і від контактів заземлення розеток. Провід «землі» не треба підключати до УЗО (пристрій захисного відключення), в зв'язку з цим УЗО встановлюють в будинках і квартирах, так як зазвичай електропроводка виконується тільки двома проводами Позначення заземлення на схемах:

Провід «землі» не треба підключати до УЗО (пристрій захисного відключення), в зв'язку з цим УЗО встановлюють в будинках і квартирах, так як зазвичай електропроводка виконується тільки двома проводами Позначення заземлення на схемах:

Звичайне заземлення (1) Чисте заземлення (2) захисне заземлення (3) заземлення до корпусу (4) заземлення для постійного струму (5)

Звичайне заземлення (1) Чисте заземлення (2) захисне заземлення (3) заземлення до корпусу (4) заземлення для постійного струму (5)

Чим відрізняється заземлення від занулення?

Колір нуля, нейтрали

Провід «нуля» - повинен бути синього кольору. У РЩ треба підключати до нульової шини, яка позначається латинською буквою N. До неї ж потрібно підключити всі дроти синього кольору. Шина приєднана до введення за допомогою лічильника або ж безпосередньо, без додаткової установки автомата. У коробці розподілу, всі дроти (за винятком дроти з вимикача) синього кольору (нейтрали) з'єднуються і не беруть участі в комутації. До розеток дроти синього кольору «нуль» підключаються до контакту, який позначається буквою N, яка маркується на зворотному боці розеток.

колір фази

Позначення дроти фази не настільки однозначно. Він може бути, або коричневим, або чорним, або червоним, або ж іншими квітами крім синього, зеленого і жовтого. У квартирному РЩ фазовий провід, що йде від споживача навантаження, з'єднується з нижнім контактом автоматичного вимикача або до УЗО. У вимикачах здійснюється комутація фазового проводу, під час вимкнення, контакт замикається і напруга подається до споживачів. У фазних розетках чорний провід потрібно підключити до контакту, який маркується літерою L.

Як підключити автомат?

Як знайти заземлення, нейтраль і фазу при відсутності позначення

Якщо відсутній кольорове маркування проводів, то можна скористатися індикаторною викруткою для визначення фази, при контакті з нею індикатор викрутки загориться, а на проводах нейтрали і заземлення - немає. Можна скористатися мультиметром для пошуку заземлення та нейтралі. Знаходимо викруткою фазу, закріплюємо один контакт мультиметра на ній і "прощупуємо" іншим контактом дроти, якщо мультиметр показав 220 вольт це - нейтраль, якщо значення нижче 220, то заземлення.

Літерні і цифрові маркування проводів

Першою буквою "А" позначається алюміній як матеріал сердечника, в разі відсутності цієї букви сердечник - мідний.

Літерами "АА" позначається багатожильний кабель з алюмінієвим сердечником і додаткової опліткою з нього ж.

"АС" позначається в разі додаткової обплетення зі свинцю.

Буква "Б" присутній у разі якщо кабель захищений від вологи і у нього є додаткова оплетка з двошарової сталі.

"БН" обплетення кабелю не підтримує горіння.

"В" ПВХ оболонка.

"Г" не має захисної оболонки.

"Г" (рядкова) голий, захищений від вологи.

"К" контрольний кабель, обмотаний дротом під верхньою оболонкою.

"Р" гумова оболонка.

"НР" не горять гумова оболонка.

Перетин проводів і допустиме навантаження

Кольори проводів за кордоном

Кольори проводів за кордоном

Кольорове маркування проводів в Україні, Росії, Білорусії, Сінгапурі, Казахстані, Китаї, Гонконгу і в країнах європейського союзу однакова: Провід заземлення - Зелено-жовтий

Провід нейтрали - блакитний

фази маркується іншими квітами

Позначення нейтрали має чорний колір в ПАР, Індії, Пакистані, Англії, проте це у випадку зі старою проводкою.

в даний час нейтраль синя.

У австралії може бути синій і чорний.

У США і Канаді позначається білим. Так само в США можна знайти сіру маркування.

Провід заземлення всюди має жовту, зелену, жовто-зелене забарвлення, так само в деяких країнах може бути без ізоляції.

Інші кольори проводів застосовуються для фаз і можуть бути різними, крім квітів означають інші дроти.

Як підключити автомат?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама