Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка підрозетників в гіпсокартон

Установка підрозетників в гіпсокартон є цілком простою справою. Але, якщо ви монтуєте їх вперше, то в ході роботи починають виникати різні питання. Наприклад, на якій відстані будуть знаходитися центри сусідніх підрозетників, як їх встановити на місце, коли лапки заважають, ніж висвердлити отвори і так далі. Тут я спробую відповісти на всі ці питання і описати різні хитрощі при монтажі підрозетників в гіпсокартон. Також буде багато фотографій описують кожен крок роботи.

Я зазвичай використовую подрозетники Hegel. Їх артикул КУ1201. Його навіть видно на фото. Це цілком хороші подрозетники і дуже зручні в монтажі. У них пластикові широкі лапки, які дозволяють надійно закріпити їх в гіпсокартоні.

Якщо потрібно встановити одну розетку, то це не проблема. Якщо потрібно встановити кілька розеток, то перед цим подрозетники потрібно з'єднати між собою. Для цих коробок є спеціальні з'єднувачі чорного кольору. Їх артикул ПК5201. Вони вставляються в пази з боків і, таким чином, з'єднують між собою сусідні подрозетники. Тільки не забудьте попередньо виламати отвори для перемичок, якими будуть підключатися розетки.

Тільки не забудьте попередньо виламати отвори для перемичок, якими будуть підключатися розетки

Коли ви з'єднаєте необхідну кількість розеток між собою, то вийде те, що представлено на наступному фото. У мене все блоки будуть складатися з чотирьох розеток. У вас їх кількість може бути будь-який, але до шести штук. На більшу кількість ви просто не знайдете рамку.

На більшу кількість ви просто не знайдете рамку

На першому етапі необхідно провести розмітку. Дуже зручно для цих цілей використовувати лазер, але якщо його немає то можна обійтися і простим рівнем. Відстань між центрами сусідніх підрозетників становить 71мм. Тому можна сміливо робити позначки через кожні 71мм. Це відстань для підрозетників діаметром 68мм. Вони відмінно підходять практично для всіх видів розеток.

Вони відмінно підходять практично для всіх видів розеток

Для того, щоб висвердлити отвір потрібна коронка по гіпсокартону (дереву). Для цих цілей я використовую вітчизняний набір виробництва "Практика". Його артикул 773-279. Він представлений на наступній фотографії. У ньому є коронки різних діаметрів: 20, 25, 32, 35, 40, 51, 60, 68, 70, 82, 102,127 мм. Також в наборі йде адаптер і ключ. Даний набір може стати в нагоді не тільки в висвердлюванні підрозетників, але і в інших будівельних справах.

Даний набір може стати в нагоді не тільки в висвердлюванні підрозетників, але і в інших будівельних справах

Коронка збирається дуже швидко і затискається в шуруповерт або в звичайному патроні дриля.

На позначки ставите центрирующее свердло і свердліть. Слідкуйте, щоб це свердло не йшло в сторони. Інакше можуть отвори зміститися і зібраний блок з підрозетників може просто не встати на місце або буде стояти не по урошню. У гіпсокартоні краще не помилятися і робити все акуратно, так як виправити відхилення від рівня тут буде дуже складно.

Ось висвердлені отвори. У моєму випадку задня стіна перебуває далеко від гіпсокартону і підрозетники вільно вміщаються. Буває так, що задня стіна виявляється дуже близько і тому її теж потрібно буде під свердлити трохи, але вже коронкою по цеглині ​​або бетону. Під час висвердлювання отворів будьте обережні, так як за ними повинен бути прокладений кабель. Його не можна пошкоджувати.

Потім потрібно зрізати перемички між отриманими отворами. Це можна зробити пилкою по гіпсокартону, а можна звичайним канцелярським ножем.

Після того як все готово до монтажу підрозетників в гіпсокартон потрібно ще пройтися канцелярським ножем по всьому крайках. Тобто зняти фаску. Це необхідно, щоб подрозетники сіли точно врівень з поверхнею стіни, так як у них є виступаюча кромка. Якщо не знімати фаску, то подрозетники будуть стирчати на 1 мм зі стіни. Це доставить не зручність обробникам, які будуть штукатурити стіни.

Далі нам потрібно просто вставити всі подрозетники в готові отвори. Оскільки вони призначені для кріплення в гіпсокартон, то у них з боків стирчать вуха (кріплення). Якраз вони і заважають підрозетників увійти в отвір. Для того щоб нічого не заважало необхідно пальцями натиснути на виступаючі вуха і утримувати. Так вони спружинила всередину. Це показано на наступному фото. У підсумку нічого вже не буде виступати і можна вставляти підрозетник в гіпоскартон. Як тільки ви його трохи завели можна розтискати пальці, кріплення спружинила і самі знову розчепіривши, але вже за гіпсокартоном. Вам залишається просто втопити підрозетник до самого кінця і підтягнути кріплення, щоб надійно все зафіксувати.

Але що робити коли в блоці кілька підрозетників? Пальців же тут не вистачить. У даній ситуації вставляються вони дуже просто. Дивіться наступну фотографію. Спочатку потрібно вставити в отвори тільки нижні кріплення. Потім втопити трохи весь блок, при цьому верхні кріплення повинні вийти трохи вперед.

Тепер по черзі потрібно натискати на верхні кріплення і заштовхувати їх під гіпсокартон. Як бачите все елементарно.

На останньому етапі поглиблюємо весь блок до самого кінця і підтягуємо гвинти, щоб його закріпити. Такий блок буде сидіти міцно і просто так ви його не висмикне.

На фото нижче видно як встали всі подрозетники. Їх бортики акуратно лягли в фаску і тепер нічого не виступає.

Їх бортики акуратно лягли в фаску і тепер нічого не виступає

Ось і все готово. Залишається справи за малим. Це поштукатурити стіни, поклеїти шпалери і встановити розетки .

Але що робити коли в блоці кілька підрозетників?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама