Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

бичок

  1. Зовнішній вигляд
  2. звички
  3. Цікаві факти
  4. Де побачити в Анапі

Чорноморський бичок нарівні з місцевим анчоусів - хамсою , Є одним з найпомітніших представником підводної фауни Анапи, який тісно пов'язаний з людиною. Багато ветеранів та людей похилого віку пам'ятають, як бичок рятував від голоду під час Великої Вітчизняної війни. Цей унікальний місцевий продукт сал одні з брендів чорноморських курортних міст. Сьогодні люди похилого віку складають легенди і згадують кумедні історії про лов бичка в Анапі . З розповідей наших дідів і старих рибалок ми викроїли покривало з фактів про чорноморський бичка - гідної рибці Чорного моря.

Зовнішній вигляд

Чорне і Азовське море подарувало нам більше двадцяти видів бичків. На кам'яних і піщаних мілинах біля курорту Анапа ми зустрічаємо 4 види підводного мешканця. Всі різновиди бичка дуже схожі за будовою тіла і відрізняються або кольоровою гамою, або довжиною або кількістю плавникових променів.

Найпоширеніший Анапскій вид це - бичок кругляк
Найпоширеніший Анапскій вид це - бичок кругляк. Через свого кремезного тільця і ​​широко розставленими зябровим кришок отримано таку назву. Тіло повністю покрите лускою, аж до потилиці. Голова з двома близько посадженими очима, рот середнього розміру не доходить до рівня очей. Характерна ознака кругляка це помітне чорна пляма з жовтим ареалом на задній частині першого спинного плавця. Як і у всіх видів бичків, у кругляка черевні плавники зрощені, і утворюють щось на зразок присоски, яка допомагає триматися на слизьких каменях. Колір тіла кругляка сірий або бурий з темними плямами з боків, в шлюбний період ставати темної іноді чорної. Зростання даного виду не більше 25 сантиметрів і вагою до 250 грам.

Зустрічається в Анапі і найбільший вид бичків - батіг чи мартовік
Зустрічається в Анапі і найбільший вид бичків - батіг чи мартовік. Рекордсмен за вагою може досягати до 500 грамів чистого ваги при довжині 35 сантиметрів. Цей здоровань має в своєму роді і найбільшу голову, яку роздмухує широкими зябрами, які на дні постійно розкриті. Рот великий і широкий. Забарвлення бура з темними плямами, в період нересту ближче до чорного кольору.

Протягом всіх піщаних пляжів Анапи можна зустріти бичка пісочника
Протягом всіх піщаних пляжів Анапи можна зустріти бичка пісочника. Цей різновид рибки світліша завдяки зовнішньому середовищі. У весільну час синіє. Голова не така велика, як у інших видів, тіло коротке. Виростає пісочник до 20 сантиметрів при вазі 150 грам.

Бичок головач зі своєю великою сплющеною головою, за яку отримав своє прізвисько, проживає в Чорному морі
Бичок головач зі своєю великою сплющеною головою, за яку отримав своє прізвисько, проживає в Чорному морі. Рот широкий з розставленими верхньою губою, нижня щелепа довша верхньої. Забарвлення бура або червонувата з добре помітними чорними плямами, на кінці хвоста добре помітний темний трикутник.

звички

Нерест у бичків починається в квітні, і тривати все літо. В цей час самці одягають свій темний фрак і трудяться весь відпустку. Самки бичків, вітряні пані та займаються тільки откладкой ікри, після чого залишають Україну подалі від сімейних турбот. Батько-бичок з самого початку нересту піклуватися про гнізді. Для місця дозрівання ікри підійде поглиблення в піску або в каменях, стара консервна банка або труба, все це необхідно спочатку відчистити від сміття і гострих предметів. Прийшла матуся відкладає ікру і зникає, після чого бичок приймається піклуватися про майбутнє потомство. В його обов'язки входить охорона гнізда від хижаків і побратимів, постійний доступ кисню і приплив води, який здійснюється безперервним маханням плавничков. Необхідно стежити, щоб на ікринки не попадав сміття, який слід відразу видалити, щоб не пром'яв оболонку личинки. У цей період бичок практично не харчується і сильно втрачає у вазі, але тримається молодцем.
Після тижня, а то і місяці кропіткої турботи з'являються мальки. Після пологів у бичка пропадає вся материнська турбота, він починає рясно харчуватися і навіть готовий з'їсти майбутнє потомство. Тому малька бажано триматися подалі від дорослих особин і виживати самостійно.
Основний раціон дорослого бичка складають, мілка риба, невеликі ракоподібні, донні черви. Бичок не любить напружуватися і женуться за здобиччю, його улюблені звички, це чекати, зачаївшись в засідці, або відкопати черв'ячка на дні. Навіть плавають наші герої неохоче. Пересуваються бички по дну, пропускаючи через зябра потоки води, допомагаючи собі грудними плавниками. Рухи виходять ривками і не поспішаючи.

Цікаві факти

Помічено, що бичок може довго перебувати на повітрі. Виявляється, у нашій рибки є здатність дихати шкірою. Тому багато спостерігають, що куплені на ринку бички, проявляють неабияку активність. Навіть після кількох годин проведених на повітрі, опинившись в морській воді бичок оживає і спливає на дно.
У бичків немає плавального міхура, але як же вони живуть на дні? Секрет виявився в зрощених грудних плавниках, які з часом перетворилися в якусь присосок. Цей інструмент служить хорошим зацепом, бичків можна зустріти навіть на стрімких кам'яних виступах.
Самка бичка звертає увагу не тільки на темний наряд майбутнього татуся, але і на його голос. Виявляється, в шлюбний період самці можуть видавати різні звуки, для залучення нареченої.
Популярні консерви «Бички в томаті», які так любив весь Радянський союз, робилися з нашого чорноморського бичка батога або мартовік. Розмір рибки був оптимальний під стандартну консервну банку, а смак, який запам'ятали наші батьки і діди, до сих пір є одним з яскравих спогадів минулих років.

Де побачити в Анапі

Зустріти бичка можна на будь-якому пляжі Анапи . Для спостереження за життям місцевої знаменитості, досить початкового набору водолаза - маски і ласт. Бичок дуже примітне тварина, підпускає близько і дає насолодитися моментом споглядання його повадок і навіть полювання.
Для дослідження гастрономічних якостей бичка з Анапи, необхідно відправлятися на ринки курорту. У літній період, турист без праці відшукає свою порцію сушеного, в'яленого і навіть смаженого бичка.

У бичків немає плавального міхура, але як же вони живуть на дні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама