Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості зимової риболовлі

Зимова ловля по-своєму цікава Зимова ловля по-своєму цікава. Звичайно, важливо розуміти, що ловити рибу взимку складніше, ніж влітку. Потрібно запастися терпінням і приготуватися до всіх можливих труднощів, наприклад, переходах, а також погодних умов, які не сильно можуть радувати в процесі лову. Якщо планується вперше відправитися на зимову риболовлю, то перше чого важливо приділити увагу - це спорядження, яке складається не тільки з приманок і снастей, але і багатьох інших речей від яких буде залежати зручність під час риболовлі.
Взимку температура повітря може опускатися до -25 і більше градусів, кожен рибалка погодиться, що ловити в таких умовах, особливо якщо ще дме і вітер нереально. Як бути? Створити максимально сприятливі для лову умови можна легко, якщо купити спеціальну зимову палатку для риболовлі. Підібрати її не складе труднощів - наприклад, Рибальський інтернет-магазин Заброс , Пропонує їх в дуже багатому асортименті.
Яка риба ловиться взимку і її активність
Отже, прийшов час відповісти на питання - які плоди приносить зимова риболовля. Взимку багато видів риб перестають годуватися, вони опускаються в ями, зариваються в мул або ховаються до весни в нори та інші укриття. До таких видів можна віднести карася, пічкура, лина. Холодну воду не любить ні одина особина наших водойм за винятком тільки миня, активність якого підвищується при погіршенні погодних умов. Взимку за умови сприятливих погодних умов можна зловити: ляща, подлещика, плотву, щуку, окуня і судака. Якщо правильно підібрати місце лову, знайти зимувальної ями, то не виключена ймовірність затримання сазана, сома, коропа.
Вирушаючи на зимову риболовлю, рибалка насамперед приблизно націлюється на певний вид, який буде ловити. Виходячи з цього, налаштовуються снасті, підбираються приманки і прикормки. Відзначимо, що взимку в період глухої зими, активність будь-якої риби падає, її клювання слабке або повністю відсутній. У цей період буде добре ловиться тільки минь, на якого погані погодні умови впливають сприятливо. Ловити миня слід тільки з дна, хорошим місцем вважається ділянка на перепаді глибин поруч з кам'яною грядою. Минь відноситься до нічних хижаків, тому ловити його слід починати з приходом сутінків, в якості приманки найкраще використовувати малька. Що стосується снасті, то підійде звичайна жерлица, які використовуються при лові щуки або судака.
Найкраще вирушати на зимову риболовлю по першому і останньому льоду. У ці періоди добре ловиться плотва, підлящик, і практично будь-який хижак, який водиться в водоймі. Важливо відзначити, що вирушати на лід можна, тільки якщо його товщина більше 7 см (вона вважається безпечною), однак при такій товщині не рекомендується збиратися групами більше двох осіб, на квадратний метр. Ловити рибу по льоді дуже цікаво, оскільки вона реагує на будь-які приманки і наживки.


Особливості лову мирної риби взимку
Так, якщо планується ловити ляща або плотву, то кращої насадки, ніж мотиль годі й шукати. Дістати накую наживку нескладно, але якщо так сталося, що мотиля не виявилося або він закінчився, то можна пробувати ловити мирну рибу на опариш. Як трофей на гачку може виявитися і окунь. Цей хижак в зимовий період харчуватися може на будь-якій глибині, тому не виключені ймовірності клювань навіть за півметра від лунки.
Для зимової риболовлі рекомендовано використовувати кивковой вудки, на які намотується максимально тонка волосінь, до якої прив'язується блешня з маленьким і гострим гачком. Ловити можна активно і пасивно. В останньому випадку після опускання приманки вудка встановлюється на лапки і залишається нерухомо стояти до моменту поки не сіпнеться кивок, що є сигналом клювання. Активна ловля передбачає виконання певних дій, які надають блешні додаткову гру. Рибалка робить легкі кистьові посмикування з відривом приманки від дна на висоту до 25 см, після чого дозволяє їй опуститися у вільному падінні. Клювання може послідувати в момент підйому або на паузі, виражається зміною положення кивка.
Незалежно від того, як відбувається ловля, підсікання робити рекомендується різко, але з мінімальним зусиллям. Підсічена риба навіть велика пручається взимку слабо, але незважаючи на це форсувати події не слід. Як тільки рибу вдасться підвести до лунки, її під зябра беруть багориком, який завжди повинен знаходитися під рукою і витягують з лунки.


Як ловити взимку судака і щуку
Якщо мета зловити щуку або судака, то тут вже підбираються снасті іншої конструкції, найчастіше для лову на живця використовують жерлиці. Хороші результати вдається отримати, використовуючи балансири і зимові блешні. Снасть для зимового блеснения повинна бути жорсткою, але з м'яким кінчиком, її довжина 45-50 см.
При ловлі на живця рибалці досить просвердлити необхідну кількість лунок і встановити в них снасті, після чого починається нудне час очікування клювання. У випадку з використанням штучних приманок шансів зловити хижака більше, оскільки за період лову вдається обстежити велику територію.
Принцип активного лову судака в наступному. Робиться відразу до 15 лунок, після цього повертаємося до першої і приділяємо їй не більше 5 хвилин. Якщо клювання відсутні, переходимо до наступної. Клювання у судака частіше виражається у вигляді глухого зачепа, саме в цей момент повинна послідувати сильна підсікання. Після затримання хижака, затримуватися на результативної лунці не слід, краще продовжити пошуки активного судака на інших ланках.
Якщо враховувати всі рекомендації і поради, то зимова риболовля виявиться не тільки захоплюючим і цікавим заняттям, але і порадує хорошим уловом, серед якого може виявитися кілька пристойних трофеїв.

Як бути?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама