Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Для чого потрібні снігозатримувачі для даху з металочерепиці

  1. Широкий вибір
  2. Особливості монтажу снегозадержателей для даху з металочерепиці

Що дає установка снегозадержателей на даху Що дає установка снегозадержателей на даху. Як свідчить герой одного з радянських фільмів: «Сніг башка попаде - зовсім мертвий будеш». На перший погляд це звучить як жарт. Але реальність доводить протилежне. Травми від падіння снігу з дахів зустрічаються дуже часто. Ще жахливіше виглядають наслідки обриву бурульок, які, так чи інакше, виникають під час відлиг.

Знизити ймовірність негативних наслідків можна шляхом установки снегозадержателей на даху. Завдяки їм, можна запобігти некерований сходження снігової маси. Крім нанесення шкоди людині, сніжна маса може пошкодити навіть дахове покриття, тому при наявності рясних опадів взимку це питання стоїть на першому плані.

Варто подбати і про водостоках , Які першими потрапляють під вплив талого снігу. На них утворюються бурульки, які з кожним днем ​​стають все більше і більше. Під їхньою вагою водостік може обірватися або деформуватися, а його ремонт обійдеться в кругленьку суму. Це ж стосується і кондиціонерів, тому варто всерйоз задуматися про установку снегозадержателей на дах.

Широкий вибір

Найбільш популярним покрівельним покриттям є металочерепиця . Цілком логічно, що кріплення для снегозадержателей виготовляється з урахуванням особливостей монтажу на цей матеріал. Для початку ми розглянемо види, а потім і процес установки снегозадержателей на дах з металочерепиці.

Трубчасті. З першого погляду вони нагадують карнизи. Являють собою два ряди металевих труб, які кріпляться на обрешітці або кроквах. Така конструкція дозволяє утримувати досить великий обсяг снігового покриву. Збільшити навантаження можна шляхом зменшення кроку кріплень. В цілому, зі своїм завданням справляються на відмінно. Підходять для запобігання сходу снігу з покрівлі з великим ухилом (до 60 град.). Застосовується на дахах з різним покрівельним покриттям.

Гратчасті. Вони мають кронштейни, між якими розташовуються гратчасті секції у вигляді рами з труб або куточка. На них знаходяться вертикальні поперечки. Подовжити або вкоротити конструкцію можна шляхом монтажу додаткових секцій. Зі збільшенням розміру решітки збільшується обсяг утримуваного снігу. Підходить для довгих скатів з великим уклоном.Устанавліваются на дахах з різним покрівельним покриттям.

Гаки-снегостопори не підходять для використання в якості снегозадержателей на даху з металочерепиці, тому що призначені для використання на м'яких покриттях. Монтаж гаків проізводітсянепосредственно під час укладання покрівельного покриття, тому що в нього вставляються гаки, значна частина кронштейна яких виявляється під покрівлею. За вже покладеної покрівлі зробити це неможливо. Гачки можна розташовувати в один ряд, або в шаховому порядку, а відстань між снегоупори необхідно розраховувати по снігового навантаження.
Пластінчатиеснегозадержателі, зокрема кутові, характеризуються низькою якістю, тому не підходять для тривалого використання і при великих обсягах снега.Чаще їх встановлюють на покрівлі з профнастилу і металочерепиці з кутом нахилу не більше 30 град.

Особливості монтажу снегозадержателей для даху з металочерепиці

Виконати монтаж снегозадержателей для даху з металочерепиці не так вже й складно. Зробити це можна навіть самостійно, потрібно лише дотримуватися певну послідовність дій і техніку безпеки при роботі на даху.

Детальна схема монтажу трубчастих снегозадержателей представлена на малюнку. Установка проводиться по периметру покрівлі, безперервними лініями. При прогнозах виникнення об'ємних сніжних покрововна схилах довше 5,5 м можна збільшити кількість рядів снегозадержателейдо двох-трьох (встановлюються на відстані 2-3 метри один від одного). Монтаж гратчастого типу конструкції проводиться аналогічно трубчатим.Іногда в снігових регіонах при великих обсягах опадів комбінують гратчасті і трубчасті бар'єри на одній покрівлі.

Як і у випадку з трубчастими снігозатримувачами, з пластинчастим видом конструкцій можна працювати по готовій покрівлі. Найчастіше підбирають конструкції, виготовлені з того ж матеріалу, що і покрівля, того ж цвета.Сам монтаж досить простий. У комплекті знаходиться пластина і куточок з міцного металу - це опорний елемент. Фіксація пластинчастого елемента проводиться в кожну хвилю, а уголкового - через хвилю по нижньому краю, і в кожну по верхньому. На цьому установка снегозадержателей на дах завершена.

Існує зовсім вже бюджетний варіант, який передбачає кріплення на дах звичайного металевого куточка. Такий елемент відрізняється підвищеною міцністю, але не має абсолютно ніяких декоративних якостей. Його можна порадити лише в крайніх випадках. Якщо ж ви хочете зробити дах надовго, то вибирайте прийнятний для себе варіант, який не потребує доопрацювань в майбутньому.

Важливим моментом при установці захисту від снігу на дах є те, що конструкцію можна ставити біля карнизного свеса. Нижній рядснегозадержателей кріпиться на відстані 50-80 см від краю покрівлі (карнизного свеса), кріплення здійснюється над несучими стінами. Трубчасті і гратчасті види варто використовувати, якщо у вашому регіоні рясні опади взимку, пластинчасті ж, навпаки, рекомендується встановлювати для легкої зими на покрівлі з невеликим ухилом. Установка над мансардними вікнами передбачає додаткове посилення обрешітки. Зверніть також увагу, що опори снегозадержателей можуть відрізнятися в залежності від покрівельного покриття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама