Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фурнітура для дзеркал - вивчаємо варіанти монтажу аксесуара + відео

  1. Роль дзеркал в інтер'єрі
  2. Декоруємо дзеркало - своїми руками або на замовлення?
  3. Фурнітура для дзеркал і інші способи кріплення
  4. Рідкі цвяхи для дзеркал і інші особливості монтажу
  5. Як закріпити дзеркало на стіні - покрокова схема
  6. Крок 2: Купівля дзеркала
  7. Крок 3: Вибір способу кріплення

Щоб урізноманітнити інтер'єр, ми намагаємося використовувати якомога більше матеріалів, і закріпити їх часом не так просто, тому для багатьох потрібна спеціальна фурнітура на стіну, для дзеркала і скла також необхідні спеціальні пристосування. Всі особливості монтажу настільки крихкого елемента нашого житла ми обговоримо в цій статті.

Роль дзеркал в інтер'єрі

Взагалі, дзеркало є одним з найбільш містичних предметів інтер'єру, адже з ним пов'язано так багато різних забобонів, прикмет і історій. Причому деякі, так би мовити, обряди ми здійснюємо часто необдумано, автоматично. Наприклад, якщо нам довелося повернутися додому за чимось, то ми обов'язково заглядаємо на своє відображення. А якщо раптом дзеркало розбилося або тріснуло, то в голову лізуть всякі нехороші думки, і відразу чекаємо біди. З давніх часів в нього заборонялося виглядати вагітним і показувати дітей до року. Звичайно, сьогодні кожна дівчина в положенні прагне добре виглядати, тому їй без такого атрибута не обійтися, а ось діткам до сих пір основна маса намагається не показувати їх дзеркальне відображення. Крім того, саме його використовують в ворожіннях, змовах і інших ритуалах.

Але тим не менш дуже важко уявити будинок, в якому б не було дзеркало, причому ранок практично кожної людини починається з того, що потрібно подивитися на себе, і приблизно таким же ритуалом закінчується вечір. А що вже говорити про дам, які по сто разів на день намагаються оцінити стан своєї зачіски, макіяжу і т. Д. Загалом, незважаючи на всю загадковість і містичність, цей предмет інтер'єру твердо увійшов наше повсякденне життя.

Загалом, незважаючи на всю загадковість і містичність, цей предмет інтер'єру твердо увійшов наше повсякденне життя

Ще з ХVIII століття, яке славиться століттям розкоші, пішла мода на такий незвичайний (для тих часів) аксесуар. З його допомогою можна було зробити приміщення більш об'ємним, наповнити простором. Зустрічалися навіть такі індивідууми, які встановлювали дзеркала в саду, однак ця мода не прижилася. Сьогодні існує маса варіантів, як прикрасити кімнату з його допомогою. Останнім часом набуло популярності робити дзеркальні стелі, особливо це актуально в низьких приміщеннях.

Останнім часом набуло популярності робити дзеркальні стелі, особливо це актуально в низьких приміщеннях

Менш екстравагантним рішенням є прикрасити таким аксесуаром стіни, для цього необхідно лише визначитися, де повісити дзеркало в передпокої, спальні, вбиральні або ж вітальні. Так, вибравши найбільш підходяще місце для нього, можна не тільки насолоджуватися своїм відображенням, а й візуально зробити приміщення більш просторим, наповнити похмурі кути сонячним світлом завдяки його здатності заломлювати промені, або ж просто додати родзинку в нудний інтер'єр.

Декоруємо дзеркало - своїми руками або на замовлення?

Сьогоднішній вибір дзеркал дуже великий, і кожен може підібрати той варіант, який йому ідеально підійде. Крім того, якщо дозволяє бюджет або ж є дуже сильне бажання, то можна зробити його на замовлення, і тоді ваші апартаменти прикрашатиме точно унікальний предмет інтер'єру. Однак далеко не завжди наші бажання збігаються з можливостями, а й з такої ситуації є вихід - декоруємо дзеркало своїми руками. В цьому випадку у вас, знову-таки, з'явиться досить оригінальний атрибут, просто його вартість буде в кілька разів нижче.

Варіантів же декору можна знайти неймовірно багато. Вельми популярним є прикраса дзеркальної поверхні скляними камінцями, бісером, акриловою фарбою, декоративною плівкою . Загалом, способів безліч, найголовніше, щоб результат гармонійно вписувався в дизайн приміщення. Що ж щодо вибору форми і розміру, так уявіть, яке б вікно можна було прорубати в обраній стіні, таким і замовляйте дзеркало.

Фурнітура для дзеркал і інші способи кріплення

Існують різні способи кріплення такого аксесуара до стіни, для деяких з них необхідно знати, як просвердлити отвір в дзеркалі, інші ж припускають монтаж на клейову стрічку. Вибір повністю залежить від приміщення, в якому буде розташовуватися новий предмет інтер'єру, і, звичайно ж, його зовнішнього вигляду. Таким чином, якщо мова йде про досить легкою і негроміздкі конструкції, то цілком можна скористатися спеціальним клеєм або ж клейової стрічкою. Такий монтаж досить надійний і не вимагає якихось особливих навичок і складної роботи.

У випадку з більш масивними виробами можна використовувати спеціальні декоративні шурупи. Вони досить часто йдуть в комплекті з дзеркалами, але якщо таких немає або ж вони просто не підходять по дизайну, їх легко можна придбати в роздріб. Кількість шурупів і заглушок залежить від ваги і розмірів аксесуара, чим він більший і важчий, тим, відповідно, більше буде потрібно кріплень. Врахуйте, що при такому монтажі обов'язковим є і наявність спеціальних ущільнювачів гумок.

Якщо в дзеркалі не передбачені отвори під такі шурупи, тоді доведеться просвердлити їх самостійно, що вважається досить копіткою роботою. Також на прилавках магазинів можна знайти і кріплення для дзеркала без свердління. Така фурнітура продається різних кольорів і дизайну, так що підібрати підходящий варіант не складе труднощів. Ще можна встановити дзеркало врівень з плиткою, в цьому випадку воно буде дуже надійно закріплене. Однак подібні роботи необхідно робити тільки на етапі будівництва або ремонту, та й потім зняти або поміняти аксесуар буде досить проблематично.

Рідкі цвяхи для дзеркал і інші особливості монтажу

Роль дзеркал в житті людини дуже різноманітна, воно служить нам для оцінки зовнішності, є прикрасою приміщення і навіть використовується в магії. Останнім же питанням нехай задаються чаклуни, ну а ми розглянемо найбільш популярні способи монтажу .

Як закріпити дзеркало на стіні - покрокова схема

Крок 1: Вибір місця

Який би метод кріплення не був обраний, все починається з підбору найбільш відповідного місця. Таким чином, врахуйте, що світло повинне падати на обличчя, а не на сам предмет. Щоб воно послужило якомога довше, слід прикріпити його на максимальній відстані від джерел тепла. Ну а дзеркала у ванній кімнаті, які розташовуються над раковиною, потрібно встановлювати мінімум на 20 см вище за неї, інакше поверхня буде весь час брудна від крапель води.

Крок 2: Купівля дзеркала

Якщо бажаєте бачити своє відображення на повний зріст, то аксесуар повинен бути не менше 140 см у висоту. Купивши дзеркало висотою в 60 см, будете бачити себе по пояс. Ну а найпоширеніші екземпляри для вбиралень зазвичай близько 40 см.

Крок 3: Вибір способу кріплення

1. Рідкі цвяхи для дзеркал, монтажний клей або ж спеціальний двосторонній скотч забезпечать надійне кріплення аксесуара, при цьому не зашкодять поверхню стіни. Необхідно тільки визначитися з місцем і на тильну поверхню дзеркала нанести клей смугами шириною не більше 7 мм з кроком 5 см, для цього знадобиться монтажний пістолет. Відстань від останніх смуг до краю має становити 4 см. Докладаємо виріб до стіни і притискаємо. Після не забудьте видалити зайвий клей, який виступив з боків. Взагалі, різні засоби мають не завжди схожу технологію нанесення, тому перш, ніж приступати до роботи, обов'язково ознайомтесь з інструкцією на упаковці.

Якщо монтаж здійснюється в ванній кімнаті на керамічну плитку, то між дзеркалом і стіною слід закріпити шматок водовідштовхувального гіпсокартону.

Якщо монтаж здійснюється в ванній кімнаті на керамічну плитку, то між дзеркалом і стіною слід закріпити шматок водовідштовхувального гіпсокартону

2. Кріплення для дзеркала без свердління самого виробу, а також інша фурнітура припускають свердління стіни, тому знадобиться перфоратор. Зробивши попередню розмітку на поверхні, робимо отвір, в яке необхідно вставити дюбель. Врахуйте, що дірки в стіні повинні збігатися з кріпильними отворами на самому аксесуарі. Між дзеркалом і стіною, а також його лицьовою стороною і заглушкою обов'язково необхідно встановлювати гумові прокладки, так що перевірте, щоб вони йшли в наборі.

3. Якщо ж у самому виробі кріпильних отворів не передбачено, тоді потрібно ознайомитися з тим, як просвердлити дзеркало. Цю роботу до простих віднести не можна, однак вона цілком здійсненна, необхідно тільки діамантове свердло. Щоб не з'явилися на поверхні тріщини або інші дефекти, її постійно слід змочувати водою, щоб запобігти нагрівання. Потім відшліфувавши отвори, можна приступити безпосередньо до монтажу.

4. Ще один з популярних методів установки дзеркал - врівень з плиткою, в даному питанні дуже важливо підібрати його товщину. Вона повинна відповідати товщині кахлю. Вирівнявши шпаклівкою місце, де буде встановлено дзеркало, потрібно зайнятися бордюром, спочатку нижнім, потім верхнім, і в останню чергу боковушках. Встановлювати аксесуар можна тільки після того, як плитки бордюру будуть надійно закріплені. Далі ребристим шпателем наносимо на стіну товстий шар клею і приставляє нижній край виробу, не забуваючи вставити між ним і плиткою хрестики. Потім притискаємо решту дзеркала таким чином, щоб воно знаходилося поруч із плиткою, і тримаємо його в такому стані протягом п'ятнадцяти хвилин. Після, видаливши сліди клею, затираємо шви.


Декоруємо дзеркало - своїми руками або на замовлення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама