Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сушарка для посуду - 20 фото і гід по вибору

  1. Основні види сушарок: оцінюємо конструкцію, дизайн, зовнішній вигляд, матеріали
  2. Кухонні сушарки: матеріали
  3. Оцінюємо габарити і інші критерії вибору
  4. Якщо не сушарка, то килимок!
  5. огляд цін

Сушарка для посуду - це помічниця, яка потрібна на кухні кожен день. Вона не тільки допомагає посуді висохнути перед складуванням в шафу, а й дозволяє зберігати тарілки і кружки першої необхідності в швидкому доступі. А ще сушка для посуду може бути прикрасою кухні. У цьому матеріалі ми розповімо про те, які різновиди ви можете знайти в магазинах, а також на що звернути увагу при покупці.

Основні види сушарок: оцінюємо конструкцію, дизайн, зовнішній вигляд, матеріали

Моделі кухонних сушарок для посуду поділяються за способом установки:

  • Встановлювані на мийку. Це сушарки-трофлекси з нержавійки або пластику, які закріплюються на раковині. Такі вироби прості і легкі, вони не створюють дизайнерської навантаження на кухні і вміщають невелика кількість тарілок. Так як така сушка завжди знаходиться під рукою, на неї також зручно складати миті овочі. У магазинах ви можете знайти трофлекси у вигляді сіток, грат або перфорованих дощок.

Підказка: в деяких інтернет-магазинах (н-р, на Аліекспресс) можна знайти сушилку, що складається з металевих або силіконових стрижнів і складається в рулон (на фото нижче). На неї можна ставити не тільки миту, а й гарячий посуд.

На неї можна ставити не тільки миту, а й гарячий посуд

Рулонний сушарка для посуду

  • Вбудовувані в модулі кухонного гарнітура. Монтуються в підлогу тумби, висувні ящики або навісні шафи кухні, в тому числі в кутові. Найпростіші моделі мають два яруси для кухлів і тарілок, більш складні конструкції передбачають найрізноманітніші відділення, наприклад, для келихів. Закриті фасади захищають чисту начиння від пилу, а так як вбудовуються сушки мають піддони, в них можна складати посуд прямо з мийки. Правда це не дуже зручно і не так уже й «корисно» для каркаса шафки - аж надто велика вологість в ньому створюється. Тому основну сушилку в шафі і слід доповнювати допоміжної, що стоїть біля мийки.

Тому основну сушилку в шафі і слід доповнювати допоміжної, що стоїть біля мийки

Підказка: Майте на увазі, що не у кожної сушки є піддон для другого ярусу. Шукайте саме ту модель, в якій він буде.

  • Настільні. Встановлюються біля мийки, наприклад, на крило або стільницю. Настільні моделі бувають складними і стаціонарними, одно-, дво- або трьох-ярусними, з відділеннями для столових приладів і без них. Так як настільні сушарки для посуду завжди на виду, їх варто вибирати під стиль і колірну гамму інтер'єру кухні.

Так як настільні сушарки для посуду завжди на виду, їх варто вибирати під стиль і колірну гамму інтер'єру кухні

Підказка: Якщо над мийкою немає навісної шафи або якщо мийка розташована біля вікна, то сушилку варто підібрати з кришкою, яка захистить посуд від пилу. Таку модель ми знайшли на сайті Alibaba (на фото нижче).

  • Навісні. Закріплюються в потрібному місці на стіні, на рейлинге або всередині кухонного гарнітура. Підбираються так, щоб розміри відповідали наявним вільного простору.

Підбираються так, щоб розміри відповідали наявним вільного простору

Великий вибір настінних рейлінгових сушарок для тарілок, кухлів і столових приладів, можна знайти в Икее.

Посудосушителі будь-якого типу можуть бути одноярусними, в 2 рівня або спеціалізованими, з додатковими відсіками. Однорівневі підходять тільки для тарілок, а багатоярусні дозволяють розташовувати і чашки, і іншу начиння.

Кухонні сушарки: матеріали

Після мийки на тарілках завжди залишається багато води. Тому матеріали, з яких виготовлена ​​сушарка, повинні бути максимально вологостійкість. Найчастіше кухонні сушарки для посуду роблять:

  1. Металевими: зі сталі з хромованим або емальованим покриттям, що захищає метал від пошкоджень і корозії.
  2. Нержавіючими: цей варіант дорожче, але більш довговічний і не потребує додаткового обслуговування.

Нержавіючими: цей варіант дорожче, але більш довговічний і не потребує додаткового обслуговування

  1. Пластиковими: дуже яскраві і ефектні, але не дуже міцні і довговічні. Найчастіше із пластику роблять настільні сушарки, розраховані на невелику кількість посуду або тільки піддони.

Найчастіше із пластику роблять настільні сушарки, розраховані на невелику кількість посуду або тільки піддони

  1. Дерев'яними: деревина покривається спеціальним вологовідштовхуючим складом, але все ж її стійкість до води залишається на найвищому рівні. Проте, для затишній прованської , кантрі або еко-кухні така сушарка стане кращим варіантом.

Проте, для   затишній прованської   ,   кантрі   або   еко-кухні   така сушарка стане кращим варіантом

Піддон, який найбільше контактує з вологою, роблять найчастіше нержавіючим або пластиковим: ці матеріали гігієнічні і добре піддаються очищенню.

Оцінюємо габарити і інші критерії вибору

Більшість сушарок для тарілок мають стандартні типорозміри. Ви можете вибрати модель 40 см, 50 см, 60 см, 70 см або 80 см. Зрозуміло, чим менше сушарка, тим менше в неї поміститься тарілок. Так, в сушилку розміром 40 см поміститься не більше 12 тарілок, а в модель 60 см - близько 18 шт.

  • Вбудовувані сушки найчастіше вибирають шириною 60 см, оскільки глибина кухонних модулів становить якраз близько 60 см. Втім і для настільних моделей цей розмір буде оптимальний.
  • Якщо ви віддаєте перевагу багаторівневу конструкцію, то простежте, щоб між полицею для тарілок і чашок було більше 30 см, щоб на нижньому ярусі було достатньо місць для складування високої посуду.

Якщо ви віддаєте перевагу багаторівневу конструкцію, то простежте, щоб між полицею для тарілок і чашок було більше 30 см, щоб на нижньому ярусі було достатньо місць для складування високої посуду

Враховуйте, що піддон повинен бути знімним або висувним. Моделі довжиною понад 60 см іноді роблять з декількома піддонами, які легко витягувати і мити.

Не забувайте, що практичні вбудовуються сушарки можна використовувати як в навісних шафах над мийкою, так і в висувних нижніх ящиках. Але перевантажувати конструкцію в будь-якому разі не можна, незалежно від місця її розташування.

Якщо не сушарка, то килимок!

Замість громіздкої настільної сушарки, ви можете використовувати компактний килимок для сушки посуду. Його розміри можуть бути або 30 × 40 см, або 50 × 60 см.

Використовувати килимок для сушки посуду дуже зручно: розстелив біля раковини, поставив посуд після миття, дочекався, поки вона стече, і прибрав на полицю.

Використовувати килимок для сушки посуду дуже зручно: розстелив біля раковини, поставив посуд після миття, дочекався, поки вона стече, і прибрав на полицю

Існує два типи таких килимків:

  • Вироби з гуми, пластику або силікону, з ребристою або рельєфною поверхнею. В цьому випадку вода, що стікає з тарілок після мийки, залишається в поглибленнях. Потім досить злити воду і просушити килимок.
  • Тканинні килимки з мікрофібри, що вбирає вологу. Вбираючий килимок служить відмінним захистом для стільниці. До речі, мікрофібра дуже практична: вона м'яка і легка, відмінно стирається і відрізняється довговічністю.

огляд цін

Скільки коштує сушарка для кухні? Тут все залежить від обраної вами моделі. Якщо вам сподобається яскравий килимок з мікрофібри, то його можна придбати за 240-350 рублів. Силіконові килимки трохи дорожче - до 500 р.

А ось сушарки можуть коштувати і 3000-5000 р. Розберемося з цінами докладніше. Наприклад, один з бюджетних варіантів - це однорівнева сушарка 60 см, вбудована в шафу. Коштує вона 850 рублів і виготовлена ​​з емальованого алюмінію. Такий же варіант з нержавіючої сталі обійдеться в 2300-2400 рублів за один рівень. Вартість дворівневої конструкції з бічними сегментами для верхнього шафи - близько 3800 рублів. Приблизно стільки ж коштують і кутові хромовані сушарки для посуду.

Настільні моделі з пластику або фарбованого металу обійдуться в 1000 рублів і більше. Тут багато що залежить від стійкості і місткість конструкції. Грає роль і дизайн: якщо сушарка прикрашена додатковими дизайнерськими елементами, накладками, то її вартість збільшується на 40-65%.

Тепер ви точно зможете вибрати для своєї кухні відповідну сушилку!

(Оцініть матеріал! Вже проголосувало: 21 середня оцінка: 4,81 з 5)
(Оцініть матеріал Завантаження ... Підтримайте проект - поділіться матеріалом зі своїми друзями в соціальних мережах: Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама