Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гід: 3D-друк в Самарі - Велика Село

Дивно, що нікого не дивує, коли спеціальний прилад з нічого шар за шаром відтворює тазостегновий суглоб в натуральну величину або кейс для телефону. Розповідаємо, де і навіщо використовують технологію об'ємної друку в Самарі. Авторські іграшки, брелоки, ракетні деталі, архітектурні макети і ще купу корисних речей і мотлоху.

Авторські іграшки, брелоки, ракетні деталі, архітектурні макети і ще купу корисних речей і мотлоху

студія 3Dentity з'явилася влітку цього року, але вже встигла обзавестися пристойною репутацією. В арсеналі команди - принтери вітчизняного виробництва, які друкують біорозкладаним пластиком, АБС (найбільш ходовий матеріал), гумою, а також HIPS і Laywood - удароміцними пластиками, останній з яких за технічними характеристиками відсилає до дерева.

Перший матеріал - самий екологічний (з нього навіть можна створювати дитячі іграшки), але найменш термостійкий - прямі сонячні промені можуть зіпсувати річ
Перший матеріал - самий екологічний (з нього навіть можна створювати дитячі іграшки), але найменш термостійкий - прямі сонячні промені можуть зіпсувати річ. Набагато надійніше АБС і HIPS - з них частіше замовляють різні деталі.
Нарівні з анатомічними макетами та деталями побутових приладів студія виготовляє дизайнерські візитки і сувенірні фігурки - від статуеток-космонавтів до бюстів Сталіна (!). Також команда готова взятися за виготовлення театрального реквізиту та атрибутів косплея, іграшок для домашніх тварин і аксесуарів для авто.

Чим точніше друк виробів, тим більше часу на неї йде
Чим точніше друк виробів, тим більше часу на неї йде. У 3Dentity друкують на точності 0,1 міліметрів, балансуючи на межі нормальної якості і осудною швидкості. Залежно від складності і розміру деталі, друк може займати від 10 хвилин до доби.
Обмежень по відтінкам продукту немає - фігурки готові виготовити хоч кольору стегна переляканої німфи. Максимальний розмір виробу - 26 сантиметрів в довжину на 17 сантиметрів в глибину і стільки ж у висоту. Фігура або деталь можуть бути і більше - в цьому випадку їх склеять з невеликих блоків - «шви» при такій спайці не помітні.
У планах студії - почати друкувати бюсти і фігури по парі-трійці фото - щоб створити пам'ятник самому собі, навіть не доведеться зустрічатися офлайн. Також в планах - друк з кондитерського крему і шоколаду і покупка спеціального принтера для створення ювелірних прикрас і стоматологічних протезів.

Перший в місті 3D-принтер з'явився в лабораторії адитивних технологій Самарського державного аерокосмічного університету. Місцеві інженери першими в місті придбали принтер для друку за допомогою порошку або, по-науковому, «прямого лазерного спікання металів». Деталь в цьому випадку проводиться з металевого порошку, що засипається на платформу принтера. Шар за шаром лазер, переходячи вниз, поетапно спікають деталь.

Шар за шаром лазер, переходячи вниз, поетапно спікають деталь

Принтер Objet EDEN350 в лабораторії адитивних технологій СГАУ

В першу чергу лабораторія займається розробкою моделей для медицини, авіа-, ракето-, автомобілебудування - можна створити деталь всього за одну операцію, уникаючи процесу зварювання. Камеру згоряння для ракети можна надрукувати за 16 годин, а якщо «варити», то до півроку. У СГАУ є 3D-проект тазостегнового суглоба, але титановий матеріал, за допомогою якого друкують, поки недоступний. У аерокосе у всю приймають комерційні замовлення, а ціна і терміни виготовлення повністю залежать від складності деталі. Загальноприйнята цінова політика - підрахунок ціни за грам.

Деталь прототипу малорозмірного газотурбінного двигуна

Тут також можуть виготовити модель в форматі STL, він дозволяє зберігати тривимірну модель об'єкту і використовувати її для друку - по аналогії з текстовим файлом для звичайного принтера. З цього або наданим макету оцінять приблизні терміни виробництва і кількість матеріалу. Фантазія замовників може сильно не розігруватися, тому що є обмеження: максимально дозволені розміри дозволяють роздрукувати 280 на 280 мм в довжину і ширину, і не більше 350 мм у висоту. Інженери СГАУ відразу попереджають про слабку зносостійкості і шорсткості матеріалу, який, втім, можна додатково обробити тут же.

Московське шосе, 34, тел. 267-45-83, [email protected]

ru

Каркас мобільного телефону на 3D-принтері

Компанія, заснована ще в 2009 році в Нижньому Новгороді, працює відразу в шести мегаполісах, включаючи Самару. У неї доступна форма зв'язку: можна у вільній формі відправити запит на пошту з прикріпленими моделями в форматі STL або STE. Медичні протези і обладнання теж входять в зону інтересів організації - їх вони реалізують через сторонні фірми. Виробництво сувенірів також налагоджено.

Інформацію про терміни проведення робіт і вартості в компанії порахували секретної і не видали. Якщо у вашій школі з було краще інформатики, можна описати задуманий об'єкт за допомогою креслень, ескізів або фотографій з розмірами і вагою. У компанії відразу просять вказувати матеріал, тип поверхні і спеціальні вимоги. Цю ж інфу можна озвучити по телефону або в скайпі.

Цю ж інфу можна озвучити по телефону або в скайпі

Роздрукована модель фари для автомобіля

Можна вибрати практично будь-який колір, але є обмеження по розмірах: 350мм в висоту, і 300мм на 300мм в ширину і довжину відповідно. Якщо у предмета занадто великі габарити, його друкують в декілька заходів і з'єднують за допомогою підклеювання - швів не залишається. Мінуси ті ж: створені на 3D-принтері речі через свою крихкість можна використовувати недовго, а білі предмети з часом почнуть жовтіти.

Вул. Гагаріна, 83а, тел. 206-03-54, Skype: ap19792

206-03-54, Skype: ap19792

3D-модель каркаса будівлі для моделювання та проектування

контора працює з серпня 2013 року і названа на честь засновника, випускника самарського політеху Максима Нікітіна. Асортимент нормальний: сувенірна продукція, макети до презентацій, авторські іграшки, збірні моделі техніки або прототипи архітектурних споруд. Тут можуть реалізувати концепт з опрацюванням ескізу, детальним моделюванням і докладним конструюванням продукту.

Іграшки та моделі транспорту, які дозволяє створити принтер

Трехмеркі створюють за ескізами, кресленнями або фото / відео матеріалами, оформленим у вигляді техзавдання. Також можуть проконсультувати щодо технічних аспектів. Запевняють, що всім цим займаються професійні конструктори.

Пр. Карла Маркса, 30, тел. +7 (937) 650-9694, [email protected]

ru

Значок-брелок для ключів, роздрукований на принтері

Принтер тут купили в 2013 році, на самому початку об'ємної істерії. Команда нерідко виконує складні замовлення: деталі верстатів, форми, рукоятки ключів, кубик Рубіка, і навіть працювали над прототипом корпусу відомої читачам «Великий Села» і Володимиру Путіну нескінченної флешки . Місцеві особливо гордятся15-сантиметрової моделлю Ейфелевої вежі, філігранної роботою конструкторів. Друкарі запевнили, що визначити вартість замовлення та строки його виконання з ходу не можна. Як і у всіх інших компаніях, тут так само допоможуть зі складанням 3D-моделі об'єкта.

Прототип нескінченної флешки

У пресі у 3D Print Samara можна використовувати тільки основні фарби: отримати фіолетовий, змішавши червоний і синій, які не вийде. Дрібні деталі, наприклад, пальці на людської фігурки, виходять не дуже чітко, навіть якщо STL-файл створений бездоганно. Зате обіцяють, що роблять міцні і практичні речі. Створені ними шестерінки апаратів працюють до півроку, а чохли для телефонів при акуратній експлуатації можуть прослужити кілька місяців.

Тел. 8 (917) 164-66-15, [email protected]

com

Статуетка у вигляді бюста людини, схожого на Володимира Путіна

За півтора року компанія навчилася створювати віртуальні і реальні об'єкти за допомогою 3D-сканування і 3D-друку. Кольоровий гіпс, метал і пластик - матеріали, з якими тут працюють. Здебільшого фірма співпрацює з нафтовими компаніями - робить важливі для виробництва деталі, а також зі стоматології і ювелірами. Тут використовують промислові 3D-машини, лазерно-гравірувальне і фрезерне обладнання та власне 3D-принтери, які Work Space ще й виробляє. Крута знахідка - 3D-ручка: пластмасова нитка з'являється в повітрі за помахом руки, і з неї можна зробити будь-якій силует.

3D-принтер в Work Space

Термін виробництва деталі коливається від одного дня до тижня. Грам кінцевого продукту коштує 50 рублів. Інженери допоможуть у створенні ескізу і запевняють, що фантазію можна не обмежувати. Якщо деталь дуже велика, її розбивають на так звані «вузли», які друкують окремо. Якщо все ж задумку втілити на місці не вдалося, обіцяють, що можуть відправити модель у Москву, де у компанії є свій шоу-рум і «хороші друзі» з необхідною технікою.

Вул. Революційна, 70, стр. 2, офіс 403, тел.: 8 (937) 989-19-38, 8 (927) 779-93-93, [email protected]

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама