Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

кавун

  1. калорійність кавуна
  2. Харчова цінність в 100 грамах:
  3. Небезпечні властивості кавуна

Кавун - однорічна трав'яниста рослина, з сімейства гарбузових.

Цвіте в першій половині літа, великими, жовтими, одностатевими квітками.

Плоди дозрівають в серпні-вересні. Можуть бути кулястої, овальної, сплощеної або циліндричної форми, в залежності від сорту. Забарвлення кори від білої і жовтої до темно-зеленою з малюнком у вигляді сітки, смуг, плям. М'якоть рожева, червона, малинова, рідше - біла і жовта. На смак солодкий, соковитий і ніжний

Батьківщиною кавуна вважається Південна Африка (Бразилія і Парагвай), там до сих пір його можна виявити в дикому вигляді.

В даний час кавун культивується в 96 країнах світу і має більше 1200 різновидів. Найбільше його культивують в Китаї, Узбекистані, Америці, Угорщині, Болгарії, Греції, Югославії, України та Росії.

Кращі сорти кавунів - це астраханський, або Биковський (білий), монастирський (зелений з білими смугами і з червоними або сірими насінням), Камишинський (такий же забарвлення), херсонський, Моздокскій, Урюпинський і інші.

калорійність кавуна

Калорійність кавуна в сирому вигляді - всього 25 кКал на 100 м Консервований кавун містить 37 кКал на 100 г, а в кавунових соку - 38 кКал. Дієтичний продукт, який підійде навіть людям, які страждають надмірною вагою.

Харчова цінність в 100 грамах:

Корисні властивості кавуна

Кавун на 90% складається з води і має приємну калорійність - 38 ккал / 100г. Його м'якоть містить мізерно мало білка і практично не містить жирів.

У м'якоті кавуна міститься клітковина, пектини, геміцелюлоза, вітамін В 1 , В 2 , З , РР , Фолієва кислота, провітаміну А, каротин, марганець , нікель , залізо , магній і калій , Від 5 -11% легкозасвоюваних цукрів, а так само трохи аскорбінової кислоти, каротину, зовсім небагато тіаміну, рибофлавіну і нікотинової кислоти.

М'якоть кавуна багата і органічними кислотами, добре стимулюють травні і обмінні процеси.

У насінні кавуна, крім концентрованих компонентів м'якоті, також містяться каротиноїди, токофероли, вітаміни групи В (Тіамін, рибофлавін, нікотинова кислота, фолієва кислота), широкий набір макро - і мікроелементів , в т.ч. цинк і селен, і поліненасичені жирні кислоти. Масло яке міститься в насінні багата на вітамін D .

Завдяки своїй соковитою м'якоті кавун має сечогінну властивість, його рекомендують їсти при набряках, викликаних захворюваннями серцево-судинної системи і захворюванням нирок, в т.ч. наличее каменів.

Дієтологи вважають, що в день можна споживати 2-2,5 кг кавуна. Наприклад, при нирково-кам'яної хвороби (уратних і кальціооксалатних каменях в нирках і в сечовому міхурі) ці солі випадають в осад при кислій реакції сечі, кавун ж сприяє переходу їх в більш расстворімое стан, а сечогінну дію його прискорює виведення солей з організму. В цьому випадку, дієтологи радять їсти кавун рівномірно, порціями, навіть вночі. Немає кращої їжі для хворих на склероз, подагру, гіпертонію, артрит, діабет, ніж кавун.

Клітковина кавуна має загальнозміцнюючу дію, збуджує перистальтику кишечника, сприяє виведенню з організму надлишку холестерину.

Кавуни прекрасно втамовують спрагу і сприяють виведенню з організму отруйних речовин.

існує спеціальна кавунова дієта і метод очиски нирок за допомогою кавуна.

Небезпечні властивості кавуна

Без сумніву, стиглий і солодкий кавун буде корисний практично кожному, однак у великих кількостях він протипоказаний тим, хто хворий на цукровий діабет , Тим, хто знаходиться на будь-якій стадії нирково-кам'яної хвороби, а також при важких патологіях підшлункової або передміхурової залози. Не варто вживати кавун разом з соліннями, тому що через солі в організмі затримується рідина, а це в свою чергу тягне за собою набряки.

Подібно до всіх баштанних, кавун схильний накопичувати в собі різні нітрати, такі як фосфор, калій і інші, які використовуються у вигляді добрив. Намагайтеся перед покупкою переконатися, що при вирощуванні вони не застосовувалися. Нітратні кавуни здатні викликати сильне отруєння, особливу небезпеку вони представляють для дітей. Якщо ж ви не можете перевірити чистоту продукту, що купується, то пам'ятайте, що вся користь кавуна зосереджена ближче до середини, а шкідливі речовини сконцентровані близько шкірки.

Як швидко і акуратно розрізати кавун? Дивіться на нашому відео дуже простий і незвичайний спосіб.

Дивіться також властивості інших ягід:

Як швидко і акуратно розрізати кавун?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама