Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Академія ремонту 'Адмірал' - Чи шкідливі натяжні стелі для здоров'я

На просторах Інтернету зустрічається чимало інформації щодо користі чи шкоди продуктів і предметів, використовуваних людьми в повсякденному житті: будівельних і оздоблювальних матеріалів, призначених для оформлення та ремонту приміщень

На просторах Інтернету зустрічається чимало інформації щодо користі чи шкоди продуктів і предметів, використовуваних людьми в повсякденному житті: будівельних і оздоблювальних матеріалів, призначених для оформлення та ремонту приміщень. Не оминають увагою користувачі натяжні стелі - їх вплив на здоров'я гаряче обговорюється на форумах.

Наскільки натяжні стелі шкідливі чи ні, залежить виключно від того, з якого матеріалу їх виготовляють (його хімічного складу). Це ж стосується багатьох товарів, які пропонуються населенню - питання екологічності та безпеки для здоров'я сьогодні актуальний як ніколи. Реакція організму людини на ті чи інші алергени нерідко призводить до серйозних захворювань, особливо це стосується дітей та дорослих з ослабленою імунною системою.

Що стосується виготовлення натяжних ПВХ стель, то існує їх три основних види: сатинові, глянцеві і матові, їх основна відмінність полягає в зовнішньому вигляді. PVC - так позначають хімічний склад полівінілхлориду в світі. Даний матеріал надзвичайно стійкий до температури, що не перевищує 65 градусів за Цельсієм, тому його монтаж і можливий тільки при нагріванні приміщення до 70 градусів. У побуті ПВХ-полотно стійке до дії кислот, лугів, розчинників, мінеральних масел.

Згідно з висновками фахівців, які вивчили склад полівінілхлориду, його складові не відносяться до летючим речовин, тому твердження, що "натяжні стелі шкідливі для здоров'я" безпідставно. Щоб людині було завдано шкоди, небезпечні для нього компоненти повинні проникнути в організм.
З іншого боку, у складі ПВХ є такі небезпечні речовини як толуол і фенол, і саме їх присутність найбільше хвилюють споживачів. Але все ті ж фахівці стверджують, що зміст їх в полотні для створення натяжних конструкцій набагато менше допустимих норм згідно зі світовими стандартами.

Також є думка, що натяжні стелі небезпечні для здоров'я, оскільки вони виділяють запах. Але він зберігається протягом незначного часу відразу ж після завершення монтажу конструкції. Пояснюється його наявність просто: при установці плівки її необхідно було розігріти, і тоді температура в приміщенні перевищила 65 градусів, в результаті чого у речовин, що входять до її складу, з'явилася летючість.

Слід зауважити, що часто у нового вироби, яке з'являється в квартирі або будинку, присутній сторонній запах, будь то меблі, килими, портьєри і т.д.

В Інтернеті та ЗМІ можна прочитати, що натяжні стелі шкідливість для здоров'я приносять тим, що плівка з полівінілхлориду не пропускає повітря, в результаті чого в приміщенні створюється мікропарніковий ефект. Якщо слідувати подібній логіці, відповідним і екологічним способом приведення стелі в порядок можна було б назвати вапняну побілку, але і тут не все благополучно - в ній міститься свинець (в допустимої концентрації), а також вона обсипається і тим самим утворюється пил, що небезпечно для здоров'я. Звідси висновок - кожна технологія має переваги і недоліки і з деякими з них слід змиритися як з неминучістю.
Наскільки шкідливі натяжні стелі або безпечні вони, виходячи з вищеописаної інформації, кожна людина може вирішити сам, але мова в даному випадку йшла виключно про сертифіковану продукцію, а відповідно про високоякісних ПВХ полотнах - перед оформленням замовлення обов'язково слід поцікавитися наявністю підтверджує це документації.

Невідомі також дані про те, на скільки шкідливі натяжні стелі, виконані з тканини, або вони безпечні - так як питання про це навіть не обговорюється. Оскільки виготовляють їх з поліестерової нитки, в результаті чого виходить не небезпечне для здоров'я людини трикотажне полотно. Щодо запаху від натяжної стелі - він відсутній навіть в перші години після завершення робіт зі створення конструкції. Текстильні полотна для додачі їм певних якостей обробляються поліуретаном, але в побуті використовується чимало виробів, виконаних з нього - наприклад, лінолеум.

Свого часу з появою вінілових шпалер і ПВХ-вікон також велися суперечки щодо їх безпеки для здоров'я людини. Тепер, коли стали популярні натяжні стелі - безпека для здоров'я також стала улюбленою темою преси. Але, незважаючи на безперервні суперечки, все більша кількість власників нерухомості вибирають такий вид обробки, оскільки в ньому поєднується оптимальне співвідношення між ціною і якістю.

Слід усвідомлювати, що при виборі такого оформлення приміщення, як натяжні стелі здоров'я в майбутньому буде залежати від обраного виробника продукції. Ціна питання проведення ремонту має важливе значення. Так, дешеві за вартістю китайські ПВХ-плівки містять фенол і етилацетат в кількості, дуже часто перевищує допустимі норми і мають неприпустимі з безпеки властивості ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама