Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що таке гербіциди? Для чого вони потрібні і як ними правильно користуватися?

  1. Як же діють ці гербіциди?
  2. Наносять чи гербіциди шкоду людині?

Дуже часто ще недавно красивий і доглянутий газон перетворюється в жертву бур'янів. Саме в такий момент перед кожним садівником стає питання: як правильно боротися з бур'янами, щоб не нашкодити своїй ділянці?

Гербіциди - це хімічний речовини, які застосовують для боротьби із зайвою рослинністю (зокрема з бур'янами на газонах). Вони зупиняють зростання зайвих рослин і перешкоджають їхньому росту, а також економлять час садівникові, який можна витратити з користю.

Такі речовини прийнято ділити на абсолютні і селективні (вибирають). Перші ще прийнято називати гербіцидами суцільної дії. Вони застосовуються найчастіше в промисловому будівництві, наприклад, коли потрібно очистити зону вирубки лісів від рослинності, усунути різного роду рослинність на аеродромах, під лініями електропередач або іншими не менш важливими об'єктами. Другі ж найчастіше застосовуються в садівництві. Причому їх використовують як фермери, так і садівники.

Як же діють ці гербіциди?

Садівникові досить усього лише обприскати свій проблемну ділянку таким розчином і про проблеми з бур'янами або порослю можна забути. Гербіциди спочатку осідають на листках, потім речовина проникає в корінь рослини, а потім вбиває цей корінь повністю. Такий вид гербіцидів називається внутрішньої дії. Але є ще і зовнішнього. Вони знищують тільки наземну рослинність, але вони не користуються особливою популярністю, так як їх дія не є високоефективним.

Наносять чи гербіциди шкоду людині?

Як свідчить більшість наукових статей, гербіциди не стає серйозною небезпекою для життя людини, так як вони найчастіше є середньо- або мало-отруйною речовиною. Але все ж, є деякі речовини (наприклад, ДНОК і пентахлорфенолят натрію), які є досить небезпечним з'єднанням. У великих дозах нанесення, на відміну від більшості гербіцидів, вони можуть зберігатися довго. Тому, найкраще дотримуватися заходів безпеки при роботі з цими речовинами, щоб зайвий раз не ризикувати. Працювати найкраще в рукавичках і респіраторі.

Як правильно їх застосовувати садівникові?

Найчастіше можна побачити дози застосування даного препарату на упаковці. У таких інструкціях можна зустріти необхідні дози препарату, при яких можна обприскувати всю ділянку, а при цьому всі шкідливі рослини загинуть, а потрібні залишаться. Але, все ж, досвідчені садівники не рекомендують так робити, так як це може завдати великої шкоди. Найкраще закрити плівкою або папером корисні рослини, щоб отрута на них не потрапив, і вони просто не постраждали. Також часто від досвідчених садівників можна почути, що краще за все не обприскувати шкідливі рослини гербіцидами, а взяти малярську кисть і розподілити нею цю отруту на потрібний вам ділянку, щоб зайвий раз не ставити під загрозу корисні рослини.

Є два кращих способу правильного і безпечного використання гербіцидів:

  1. Зрізати верху поросли, а потім замазати зрізи і стебла цим розчином;
  2. Просто намазати весь кущ поросли, включаючи кожен листочок.

Ще одним досить сильним гербіцидом є бензин. Але їм слід користуватися дуже обережно, так як він не тільки повністю знищує непотрібні рослини, а й задає непоправної шкоди корисним.

Строки застосування гербіцидів залежать від: властивостей того чи іншого препарату, вибірковості, спектра дії і біологічних особливостей культури і бур'янів.
У підсумку хотілося б сказати, що деякі гербіциди є досить небезпечними для людини. Але навіть до самим безневинним з них слід ставитися з особливою обережністю, дотримуючись всіх можливих заходів безпеки, щоб зайвий раз не ставити під загрозу ні потрібну рослинність, ні своє життя.

Як же діють ці гербіциди?
Наносять чи гербіциди шкоду людині?
Саме в такий момент перед кожним садівником стає питання: як правильно боротися з бур'янами, щоб не нашкодити своїй ділянці?
Як же діють ці гербіциди?
Наносять чи гербіциди шкоду людині?
Як правильно їх застосовувати садівникові?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама