Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати світильники для натяжної стелі

Багато хто думає, що при виборі світильників для натяжної стелі необхідні якісь особливі люстри і   точечні ліхтарики Багато хто думає, що при виборі світильників для натяжної стелі необхідні якісь особливі люстри і точечні ліхтарики . Це не зовсім відповідає реальному стану справ.

Насправді все впирається в те, що до натяжної стелі, на відміну від основної стелі, практично не можливо нічого прикріпити. Але даний факт не обмежує вибір освітлювальних приладів, так як при використанні натяжної стелі все світильники встановлюються за допомогою кріплень чи спеціально призначеної для цього арматури на основному стелі, а в поверхні натяжної стелі вирізують отвори під них.

Такий вид установки освітлювальних приладів є навіть більш надійним, ніж установка світильників тільки в стелю з гіпсокартону або рейкова стеля, без додаткового посилення.

Також треба враховувати той факт, що натяжна стеля сприйнятливий до впливу високих температур. І якщо не врахувати тепло, яке виділяє лампа при освітленні, то він може втратити форму або потемніти в місцях найбільшого впливу лампи.

Інтервал температур для нормального існування натяжної стелі від 0 до 60 ° С. Тому для установки в натяжна стеля рекомендуються світлодіодні і енергозберігаючі лампи , Так як вони майже не нагріваються, а використання ламп розжарювання і галогенних ламп обмежена їх потужністю. Для ламп розжарювання максимальна потужність складає 60 Вт, а для галогенних ламп 35 Вт.

Вибираючи люстру для натяжної стелі необхідно враховувати, то наскільки близько плафони розташовані до поверхні натяжної полотна Вибираючи люстру для натяжної стелі необхідно враховувати, то наскільки близько плафони розташовані до поверхні натяжної полотна. Також треба враховувати лампи якого типу Ви будете використовувати.

Якщо ви будете використовувати лампи розжарювання або галогенні лампи, то ідеальним варіантом будуть люстри з віддаленням плафонів від поверхні натяжної стелі близько 25-30 см або люстри з плафонами спрямованими вниз.

При використанні світлодіодів або енергозберігаючих ламп напрямку плафонів і віддалі від поверхні натяжної стелі не слід приділяти велику увагу внаслідок того, що вони менш схильні до нагрівання.

У тому випадку якщо Ви вибрали люстру з гачковим кріпленням, також слід враховувати те, що чим більше хід декоративної тарілки по стрижні люстри, тим краще. По-перше - це полегшить монтаж люстри, по-друге - забезпечить більш зручний доступ, при необхідності, в процесі експлуатації.

При виборі точкових світильників для натяжної стелі слід враховувати той факт, що використовуючи точкові світильники з галогенними лампами або лампами розжарювання, існує ризик нагріву корпусу світильника до критичної температури, а відповідно оплавлення Вашого натяжної стелі. Тому найкращим варіантом для натяжної стелі є точкові світильники зі світлодіодами, вони не схильні до сильного нагрівання і абсолютно безпечні для Вашого натяжної стелі.

В даний момент також є точкові світильники, спеціально виготовлені для натяжної стелі В даний момент також є точкові світильники, спеціально виготовлені для натяжної стелі. Їх кардинальним відмінністю від звичайних світильників є корпус, який ізолюється або повністю виготовляється з матеріалу, слабо проводить тепло.

Якщо ж Ви все-таки вирішите використовувати світильники з лампами розжарювання або галогенними лампами, то отвір під них повинні бути обов'язково окантовані термостійкої прокладкою, щоб уникнути небажаних наслідків.

Всі роботи по установці кріплень під світильники і прокладання проводки здійснюються безпосередньо перед установкою натяжної стелі і зазвичай виконуються тими ж фахівцями, які виконують установку натяжної стелі. Тому необхідно завчасно придбати все люстри і точкові світильники, для того щоб спростити монтаж. Так фахівцям буде легше визначитися з типом кріплень і провести монтаж натяжної стелі в більш короткі терміни.

Сподіваюся, що інформація, зазначена в даній статті виявиться для Вас корисною і допоможе Вам у виборі освітлення для натяжної стелі. Бажаю Вам удачі у всіх ваших починаннях!

Маргарита Сукач

Спеціально для http://ingsvd.ru/

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама