Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильний розрахунок перетину кабелю

  1. Мої рекомендації призводять до довгій роботі обраних проводів і кабелів
  2. Правильний розрахунок перетину кабелю

Кабелі й проведення грають одну з найважливіших ролей в електроживленні вашого будинку. Чи не правильний вибір перетину може привести до перегріву ізоляції, її пробою, короткого замикання і до серйозних проблем. Будь-провід у вашій квартирі повинен бути розрахований правильно, що б він міг справно служити довгі роки, тобто НЕ грітися при тривалому проходженні по ньому робочого струму. Запам'ятайте це!

Правильний розрахунок перетину кабелю завжди повинен починатися з підрахунку навантаження, яка буде від нього працювати. Потім, виходячи з розрахунків, по таблиці представленої нижче вибирається перетин кабелю.

Популярне думку, що на розетки бери дроти перетином 2,5 мм 2, а на світло 1,5 мм2 часто буває помилковим. Сучасна побутова техніка має таку потужність, яка легко може вивести з ладу сучасний кабель 2,5 мм 2, виготовлений за ТУ. З цього приводу читайте статтю, думаю вам буде корисно знати: Навіщо потрібно визначати перетин кабелю по діаметру перед покупкою ще в магазині? .

З цього приводу читайте статтю, думаю вам буде корисно знати:   Навіщо потрібно визначати перетин кабелю по діаметру перед покупкою ще в магазині

Неправильний розрахунок, потужна духовка, не якісний кабель, поганий монтаж дадуть нам великі неприємності.

Мої рекомендації призводять до довгій роботі обраних проводів і кабелів

  • Вибирайте кабелі та проводи з розумним запасом.
  • Не саджайте багато розеток на одну лінію. Краще розділіть їх і підключіть до різних автоматичних вимикачів.
  • Добре дивіться, який кабель купуєте. Цифр на бирці не завжди можна вірити. Вважайте перетин самі. Як це зробити можете дізнатися в цій статті: Як визначити перетин кабелю по його діаметру .

Правильний розрахунок перетину кабелю

Отже, вважаємо все навантаження, яка буде працювати від розраховується кабелю. Припустимо, це буде група кухонних розеток. Як правило, сюди включають: електрочайник - 1,5 кВт, мікрохвильова піч - 1 кВт, кухонний комбайн - 1 кВт, холодильник - 300 Вт, телевізор 200 Вт. Все складаємо і отримуємо 4 кВт. Ви на ці цифри не дивіться. Вважайте ту потужність, яка вказана в паспортах на ваші електроприлади або написана на їх корпусах.

Далі вважаємо величину тривалого струму, який споживатимуть прилади потужність 4 кВт. Даний розрахунок я б радив робити з дуже простої формули:

I = P / U,

де I - тривалий струм, P - потужність електроприладів, U - напруга мережі (220В).

Що отримуємо?

I = 4000Вт / 220В = 18,18А

Тут я не брав до уваги косинус фі, так як він практично дорівнює одиниці і понижуючий коефіцієнт одночасності, тобто ймовірність того, що всі прилади будуть працювати одночасно. Я вважаю, що варто перестрахуватися і прибрати його. Я думаю, що будь-яка жінка зможе його обійти. Вона все включить, що б швидше з домашніми справами закінчити і ще фен сюди принесе, щоб волосся заодно висушити. Цей зайвий 1 кВт фена ми і не враховували. Він зможе згубити проводку.

Після розрахунку дивимося таблиці ПУЕ 1.3.4 - 1.3.11 і вибираємо перетин кабелю в більшу сторону. Для нашого випадку найкращим варіантом буде 2,5 мм 2.

В даних таблицях значення струму для одних і тих же перетинів вказані різні. Це в залежить від способу прокладки кабелю, кількості жив в ньому і т.д. Різні електрики призводять різні струми під час розрахунку перетину дроту, так як користуються різними таблицями. Я намагаюся зайвий раз перестрахуватися і, як вже писав вище, вибирати кабель з розумним запасом, тим більше він останнім часом таке г ... Я дотримуюся значень для трьохжильних проводів, прокладених в одній трубі з таблиці 1.3.4. Нижче для вашої зручності зробив невелику таблицю для мідних проводів.

Перетин струмопровідної жили, мм2 Допустимий тривалий струм, А Допустима потужність, кВт 1,5 15 3,3 2,5 21 4,6 4 27 5,9 6 34 7,5 10 50 11 16 70 15,4 25 85 18, 7 35 100 22 50 135 29,7

Вибирайте кабелі з розумним запасом.

посміхнемося:

Прибігає електрик до зв'язківцеві,
- Дай кігті, треба на стовп злазити.
Той йому дав. Прибігає електрик через десять хвилин.
- Чуєш, зв'язківець, дай ще одні кігті.
- А ті куди поділися ?!
- Так на стовпі залишилися.

Що отримуємо?
А ті куди поділися ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама