Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання мозаїки

  1. Підготовка підстави перед укладанням мозаїки
  2. Вибір клейового розчину для укладання мозаїки
  3. Технологія укладання мозаїки

Мозаїка - один з найдавніших і найпопулярніших оздоблювальних матеріалів. Особливо поширене подібне покриття в якості облицювання для приміщень з підвищеною вологістю. Навіть в несприятливих мікрокліматичних умов кухні, басейну, ванної кімнати мозаїка зберігає свої естетичні та експлуатаційні властивості. Розглянемо основні правила і нюанси процесу укладання мозаїчних елементів.

Підготовка підстави перед укладанням мозаїки

Застава довговічності керамічного або скляного оздоблювального покриття - якісна основа для обробки. Щоб забезпечити візуальну привабливість, необхідно ретельно вирівняти поверхню стіни або підлоги перед облицюванням. Завдяки підвищеній гнучкості, мозаїка , на відміну від кахлю , Підкреслить всі нерівності і опуклості.

Уникнути кривизни стін і підлоги можна, ретельно підготувавши поверхню будь-яким прийнятним способом. Серед поширених методів вирівнювання стін варто виділити такі:

  • Штукатурка спеціальним цементним розчином.
  • Обшивка гіпсокартонними листами.

Вибір методики вирівнювання залежить від навичок і умінь майстра, а також доступних матеріалів для виконання ремонтних робіт.

Після того, як поверхня вирівняли, слід ретельно очистити її від пилу і обробити грунтовки сумішшю. Такий захід забезпечить хороше зчеплення зі стіною і запобіжить відшаровування елементів, адже клейовий розчин втрачає свої властивості при попаданні в нього частинок пилу. Також грунтовка нівелює ризик розмноження мікроорганізмів (цвілі, грибків), що особливо важливо для просторів з частими перепадами рівня вологості і температури.

Також грунтовка нівелює ризик розмноження мікроорганізмів (цвілі, грибків), що особливо важливо для просторів з частими перепадами рівня вологості і температури

Вибір клейового розчину для укладання мозаїки

Визначальним моментом в тривалості експлуатації мозаїки став правильно підібраний клей . Як правило, для подібних цілей чудово підійде цементний розчин або ж суміш на полімерній основі. Вибір відповідного варіанта залежить від типу оброблюваної поверхні і вимог, зазначених на упаковці з плиткою.

Якщо укладається керамічна мозаїка на бетонну або цегляну стіну, чудовим рішенням стане звичний Ceresit CM11 і його аналоги на цементній основі. Для обробки гіпсокартонних листів, штукатурки , Шпаклівки також підійде звичайний кахельну клей. За умови, що в якості основи використовуються незвичні матеріали (пластик, скло, дерево), слід віддати перевагу альтернативі з полімерним складом.

Ще один важливий аспект - колір клейового розчину, який буває білим і сірим і залежить від використовуваного цементу. Якщо елементи мають непрозору основу, то відтінок клею не має жодного значення, тоді як для скляної мозаїки краще віддавати перевагу алебастровою суміші (сіруватий тон може стати причиною ефекту помутнілої або забрудненої поверхні).

Технологія укладання мозаїки

Дотримання правил укладання мозаїчних елементів гарантує довговічність і візуальну привабливість оздоблювального покриття. Основними етапами облицювання поверхні мозаїкою стали:

  • Грунтовка складами глибокого проникнення. Правильно підібрана грунтувальна суміш сприяє адгезії мозаїки з поверхнею і запобігає розмноженню шкідливих бактерій. Для забезпечення дієвого ефекту ґрунтовку слід наносити спеціальним широким пензлем (макловицей) до утворення білої піни.
  • Нанесення клейового розчину гребінчастим шпателем з зубцями, розміром в 6-8 мм. Такий інструмент дозволяє рівномірно розподілити клей по поверхні, нівелюючи ймовірність викривлень музичних рядів.
  • Приклеювання мозаїки. Хід укладання залежить від типу мозаїки (на сітці або на паперовій основі). Елементи на сітчастої основі клеяться серпянкой до стіни, тоді як другий варіант передбачає монтаж плиток папером назовні, після чого целюлозний шар змивається звичайною водою. Недоліком останнього варіанту стала неможливість контролювати відстань між швами.
  • Вирівнювання елементів легко здійснити за допомогою ручної терки, яка використовується для зачистки шпаклівки. При цьому важливо стежити за рівномірністю швів.
  • Очищення поверхні здійснюється відразу після вирівнювання, так як засохлий клей складно видалити. Для очищення міжплиткового відстані використовується маленький шпатель або викрутка.
  • Затирка швів - останній, але важливий процес. Полегшить процес гумовий шпатель завдовжки 15-20 см. Надлишки прибираються вологою губкою або дрантям.

Грамотний підхід, ретельна підготовка і дотримання всіх етапів укладання забезпечить довговічність мозаїки, додає динамічності, вишуканості і певного шарму різноманітним інтер'єрів.

Грамотний підхід, ретельна підготовка і дотримання всіх етапів укладання забезпечить довговічність мозаїки, додає динамічності, вишуканості і певного шарму різноманітним інтер'єрів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама