Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З діджеїв - в підприємці: як заробити на виробництві контрольно-пропускних браслетів

  1. IT-інструменти, які використовує Андрій Биковський
  2. команда

Двоє друзів-діджея, втомившись від глядачів-халявщиків, придумали бізнес з річним виторгом майже в мільйон доларів

IT-інструменти, які використовує Андрій Биковський

  • Google Sheets
  • 1С-Бітрікс
  • Streak
  • MailChimp
  • ProsperWork

Діджеї і організатори вечірок Андрій Бичковський та Максим Янкович якось помітили, що на їхніх заходах людей набагато більше, ніж було продано квитків. Виявилося, касири, вступивши в змову з охороною, торгували квитками «мимо каси». Це і наштовхнуло підприємливих діджеїв на ідею бізнесу з виробництва браслетів, з якими подібна схема буде неможливою. І зараз компанія «Стрічка» контролює вагому частку українського і російського ринків. Про те, як перспективна ідея перетворилася на успішну справу, порталу Biz 360. ru розповів співзасновник «Стрічки» Андрій Бичковський.

Досьє

Андрій Бичковський - серійний підприємець з України. У минулому на протязі восьми років професійно займався діджєїнгом. Під час музичної кар'єри зіткнувся з проблемою неконтрольованого входу публіки на заходи. Після чого разом з партнером Максимом Янковичем запустив компанію по виробництва і дистрибуції контрольно-пропускних браслетів. Крім цього, Андрій Бичковський є співзасновником стартапу (uber-сервіс букінга артистів на приватні заходи) і куратором польського філії сервісу (оперативна доставка малогабаритних замовлень).

Крім цього, Андрій Бичковський є співзасновником стартапу (uber-сервіс букінга артистів на приватні заходи) і куратором польського філії сервісу (оперативна доставка малогабаритних замовлень)

Як з'явилася «Стрічка»

Засновники «Стрічки» Андрій Бичковський та Максим Янкович познайомилися задовго до того, як стали партнерами по бізнесу. Обидва вони з Житомира, обидва професійно займалися діджєїнгом. Спрацювалися, кілька разів виступали разом, організовували спільні вечірки.

Під час проведення різних клубних івентів Андрій і Максим зіткнулися з проблемою неконтрольованого входу на захід. Персонал і охорона, вступаючи в змову, проводили в закладу багато людей, що називається, «мимо каси», заробляючи таким чином на «лівих» відвідувачів. Природно, з організаторами і діджеями ніхто додатковим гонорарів не ділився. Та й не дуже позитивно такий розклад впливав на вечірку - бувало, що замість 200 чоловік в і без того тісний зал набивалося 400 тусовщиків.

Колеги-діджеї стали думати, як вирішити проблему. У той час - на початку 2000-х - на Заході вже активно використовувалися браслети для контрольованого входу на заходи. Буваючи на закордонні гастролі, Андрій і Максим познайомилися з такою практикою - і вирішили що її потрібно впровадити і у себе на батьківщині.

Буваючи на закордонні гастролі, Андрій і Максим познайомилися з такою практикою - і вирішили що її потрібно впровадити і у себе на батьківщині

Кілька років закуповували браслети в Штатах - і продавали їх адміністраціям клубів, серед колег і знайомих. Потім, підрахувавши, що в американське виробництво вони вже вклали близько півмільйона доларів, вирішили, що більш раціонально буде відкрити власне виробництво. Так, у 2010 році в Житомирі з'явилася перша в Україні фабрика з виробництва контрольно-пропускних браслетів.

Ось браслет на балет

Продукт, який на сьогоднішній день приносить компанії основний дохід - це браслет зі спеціального матеріалу Тайвек (tyvek), що зовні нагадує папір. Застосовується він так: при оплаті входу на той чи інший івент, на руці відвідувача закріплюється браслет, який підтверджує легальність перебування людини на заході.

«Зараз ми розкручуємо новий тип браслетів - C inta. - розповідає Андрій Бичковський. - Це наша власна розробка. Продукт дуже надійний і практичний, на нього можна наносити різні графічні зображення. Наші клієнти поступово переключаються з t yvek-браслетів на C inta. Було вже кілька випадків, коли дрібні фірми-перекупники різними способами намагалися дізнатися, що це за матеріал такий чарівний. Траплялося, що вони дзвонили нашим клієнтам і розповідали, що ці браслети і алергію викликають, і опіки залишають - чого тільки не вигадували. Конкуренція скрізь, чесна і нечесна, хто як вміє ».

Потенційні клієнти «Стрічки» - не тільки організатори заходів, власники нічних клубів і інші «ділки шоу-бізу». Сьогодні такі браслети використовуються і в багатьох інших сферах - наприклад, в медицині (маркування в пологових будинках і моргах), в спорті (прохід на матчі і турніри) і т.д. Портрет цільової аудиторії за кілька років дуже змінився, а сфера застосування досить розширив ась.

Потенційні клієнти «Стрічки» - не тільки організатори заходів, власники нічних клубів і інші «ділки шоу-бізу»

Експансія в Росію

Перше виробництво в Житомирі партнери запускали на гроші, позичені у друзів. Тоді це обійшлося в 300 тисяч доларів. Знайшли невелике приміщення, закупили необхідне обладнання, доопрацювали його (в світі на той момент ніхто не виробляв верстати для друку контрольних браслетів), набрали співробітників - і запустилися. Практично відразу в товарний ряд додали і сувенірну продукцію - значки, наклейки, магніти і т.д.

Через два роки, в 2012-му, «Стрічка» почала свою роботу на російському ринку. «Ще під час диджейской кар'єри я познайомився з В'ячеславом Шишкіним, який був промоутером в нічних клубах і займався організацією вечірок. - розповідає Андей Бичковський. - Він постійно возив мене на гастролі до Криму. І ось в черговий раз за черговим келихом віскі я запропонував йому зайнятися моїми браслетами і взяти на себе російський вектор «Стрічки». Вирішили спробувати ».

Для представництва компанії вибрали Ростов-на-Дону, який одночасно поєднує в собі роль ділового центру і потужного транспортного вузла, за рахунок чого зведені до мінімуму проблеми з доставкою.

Зараз серед російських клієнтів «Стрічки» - бренди Bosco, Mercedes, Nissan, ФК «Ростов» і «Краснодар», «Формула 1», великі музичні фестивалі, готелі і нічні клуби. Але починалося все не дуже гладко. Перший рік роботи «Стрічки» на російському ринку пішов на те, щоб вивчити, як правильно продавати.

«Будь-який товар в продажах вимагає індивідуального підходу. - розповідає Андрій Бичковський. - Наша продукція дуже специфічна, існує чимало тонкощів, які є ключовими в продажах, їх потрібно враховувати. Бувало, що що ми втрачали клієнтів, тому що вибирали неправильну тактику. Наприклад, ти дзвониш днем ​​директору нічного клубу, а у нього, як це часто буває, телефон в цей час вимкнений. Потім пізно вночі він включається на його власника вивалюється тонн смс «вам дзвонили ...»

Він передзвонює, лається, що його турбують о третій годині ночі. Ти намагаєшся йому пояснити, що дзвонив днем, що у тебе до нього пропозицію, але він і чути нічого не хоче. В результаті втрачаєш клієнта на рік-півтора через якихось банальних непорозумінь ».

«Живемо мирно, іноді співпрацюємо, ніякої агресії один до одного не відчуваємо - чисто здорова конкуренція. - каже Андрій. - Російський ринок настільки масштабний, що ми практично не перетинаємося. Ми грунтовно зайняли Південь Росії, вони - центр. Хоча у нас є і московські замовники, які виходять на «Стрічку» через «Яндекс.Директ» або Google AdWords.

Крім інтернет-реклами ми використовуємо холодні дзвінки безпосередньо керівництву компаній. Складно уявити, але сьогодні багато керуючих закладами не дуже активно користуються інтернетом. Відповідно, ймовірність того, що вони потраплять на нашу рекламу, низька. З ними працюємо по-старому - за допомогою телефону ».

Як влаштовано виробництво

Фабрика «Стрічки» - це 500 «квадратів» виробничих площ. Головний елемент тут - спеціальна машина, привезена з Китаю. Процес виробництва відбувається «в лінію»: тобто, в машину завантажується рулон матеріалу - а на виході виходять готові браслети. Потім на них наносять нумерацію за допомогою промислового нумератора і ріжуть листи таким чином, що в кожному виходить по 10 штук браслетів. Далі шовкотрафаретні верстати наносять на браслети логотипи замовників.

Далі шовкотрафаретні верстати наносять на браслети логотипи замовників

«Також у нас є верстат, який друкує логотипи на силіконових браслетах. Це наше ноу-хау, тому що ніхто не володіє технологією, яка б дозволяла триматися фарбі на силіконі. Ми це все доробили, завдяки чому стали лідерами в сегменті силіконових браслетів »- говорить Андрій Бичковський.

Вікно до Європи

У 2014 компанія вийшла на європейські ринки. Було вирішено робити це через Польщу - і в Варшаві була зареєстрована компанія Cintapunto для роботи з європейськими замовниками. Процес входу на ринок вийшов швидким завдяки полегшеним процедур реєстрації та всіляких програм підтримки малого і середнього бізнесу.

Процес входу на ринок вийшов швидким завдяки полегшеним процедур реєстрації та всіляких програм підтримки малого і середнього бізнесу

«До останнього часу якихось разючих відмінностей від російських і українських клієнтів в роботі з європейцями не спостерігалося. Однак недавно зрозуміли, що європейці вже неохоче використовують tyvek -браслети, а віддають перевагу тканим. Тому зараз ми запускаємо нову лінію з виробництва таких браслетів. В цілому, клієнт такої ж, хіба що багатшими і, відповідно, більш вимогливим. Вже дуже поляки люблять укладати контракти з приводу і без: навіть мінімальні партії повинні бути прописані в спеціальних договорах »- розповідає Андрій.

Вихід на нові ринки компанія поки не планує, головне завдання зараз - закріпитися в Європі, покривши 50% ринку.

команда

Мозок і рушійна сила компанії - батьки-засновники Андрій Бичковський та Максим Янкович. Вони задають стратегію розвитку компанії, генерують ідеї, шукають нові точки зростання. Є в «стрічки» і ще два засновника, які займаються не управлінськими процесами, а контролем і організацією виробництва. Решта штат компанії - три бухгалтери, менеджери з продажу і співробітники фабрики. Всього в «стрічки» працює 30 чоловік.
Мозок і рушійна сила компанії - батьки-засновники Андрій Бичковський та Максим Янкович

Читайте також:

42 Лайфхак краудфандінга: як зібрати грошей на стартап.
Нестандартна бізнес-ідея: спектакль-прогулянка по місту.
Як заробити на крафтового пиві.
biz360


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама