Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полімерна глина для новачків

  1. Інструменти для ліплення
  2. регулювання твердості
  3. Правила запікання
  4. Яким лаком і клеєм обробляти
  5. Правила зберігання відкритих пачок і ковбасок

Цей матеріал є дійсно чарівним, так як він дозволяє самостійно виготовляти аксесуари, іграшки та декор для дому та в якості подарунків близьким і друзям. Розглянемо основні рекомендації, які існують для новачків.

Інструменти для ліплення

Рекомендується придбати гострий спеціальний ніж, але, в цілому, підходить і канцелярські приладдя. Краще не віддавати перевагу надмірно дорогим, або навпаки, дешевим моделям. Останні тупі, а перші оснащені занадто щільними лезами. Ножем можна змащувати зображення при зрізі. Чи не застосовуйте кухонний, і взагалі інструменти і посуд, з якої їсте, інакше ризикуєте власним організмом.

Друге місце займає скалка, яка може замінити машинку для пасти (краще якщо скалка виготовлена ​​не з пластмаси). Ролик з акрилу замінюють якими завгодно трубками з металу - баночкою від лаку, поперечиною з шаф і полиць, пляшкою, та ін.

Ролик з акрилу замінюють якими завгодно трубками з металу - баночкою від лаку, поперечиною з шаф і полиць, пляшкою, та ін

Буде потрібно використання зубочисток, якими накочують зрізи ковбасок, роблять дірочки в намистинках (Для цього ще беруть тонкі свердла з діаметром до 2 міліметрів). Крім того, на них сохнуть намистинки з лакованим покриттям.

Для не новачки актуальними є форми для вирізання, вони найчастіше зроблені з металу, також силіконові або гумові листи (текстурні) . Альтернатива формах - це чарки або кришки, елементи з банок-бляшанок або пластмасових пляшок.

Крім інструментів, в процесі знадобляться різноманітні деталі, якими користуються майстри. Йдеться про Гліттер, блискітками, пастелі, стеклах, тінях, та ін.

Йдеться про Гліттер, блискітками, пастелі, стеклах, тінях, та ін

регулювання твердості

Для пом'якшення пластики існує безліч народних методик, кожна з яких має власними недоліками і перевагами:

  • Вазелін робить суху глину тендітної, тому вона може не піддатися запікання. Цей же результат виходить при додаванні в матеріал фарби і води.
  • размягчители - ефективний спосіб, але вимагає додаткового придбання. Пластифікатори відрізняються ощадливістю застосування, але можуть мати пристойну ціну, а ще не завжди доступні в точках продажів.
  • Також беруть м'які полімери спеціального призначення.

Якщо помітили, що пластик ніби «тече», прилипає, його потрібно змішувати з сухим сировиною, класти на чистий паперовий листок на кілька годин, тоді на нього витече зайве кількість пластифікатора.

Правила запікання

Температурні показники, як правило, пишуть на маркуванні. Випікають вироби на звичайному папері для тесту, плоскі деталі - на керамічних плиточки і скляних елементах. В процесі повинен бути відсутнім сторонній аромат, частини не повинні обвуглитися, почорніти. Якщо така неприємність сталася, необхідно провітрити кімнату. Після всього потрібно вимити плиту, якщо потім на ній буде готуватися їжа. При запіканні їжі в духовці можна вкласти всередину рукава гармошку з намистинками або шматочок скла, а потім розкрити його на повітрі.

Яким лаком і клеєм обробляти

Не рекомендується брати звичайний лак для нігтів або для рукоділля з акрилу. Деякі з них розчиняють півмірки, навіть якщо спочатку помітно, що все подсхоло, то в подальшому виріб може прилипати до рук або збирати частинки пилу. У такій ситуації прикраса зіпсувалося. Існує спеціально призначена продукція, яка перевірена досвідом багатьох рукодільниць. Це продукти для ремонтно-будівельних робіт, Яхтні лаки, тощо. Вони бувають на основі води, з відсутністю різкого запаху або з ним, глянсовою або матовою поверхнею після обробки.

Плоскі деталі зручно лакувати черзі на різних сторонах, а круглястих - розташувавши на зубочистці, яку просто засунути в шматочок пластиліну. Можете вмочати елементи в рідину або нанести її за допомогою пензлика.

Для наклеювання частин аксесуарів (наприклад, для кілець) застосовують епоксидну продукцію, а також звичайний «Контакт-гель». Обов'язково слід усунути жир на поверхню і трохи потерти, щоб різні елементи краще скріпилися. Для вклеювання штифта отвори свердлять з обов'язковим запасом.

Правила зберігання відкритих пачок і ковбасок

Найкраще загорнути їх в плівку або покласти в упаковку з застібкою типу «зіп». Просто так нічого на засихає, але починає бути менш пластичним і ламатися через те, що пластифікатор випарується. Ні в якому разі не можна загортати в паперову упаковку. Кладіть пачки і ковбаски в холодильник, щоб вони зберегли початкові якості.

Вам так само може бути цікаво:
Прикраси з бісеру своїми руками
8 березня День чудовий - зі святом!
Як зробити бантики з атласних стрічок своїми руками

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама