Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Септик в глині: відгуки, установка, куди зливати воду

Конструкцію для глинистого типу грунту потрібно вибирати особливо ретельно, тому що це повинна бути каналізація підвищеної якості, яка, до того ж, буде очищати стоки від нечистот і виводити просто чисту воду

Конструкцію для глинистого типу грунту потрібно вибирати особливо ретельно, тому що це повинна бути каналізація підвищеної якості, яка, до того ж, буде очищати стоки від нечистот і виводити просто чисту воду. Деякі моделі навіть дозволять вам ще раз використовувати вже минулий один цикл воду, хоча, звичайно, не в питних цілях.

Справа в тому, що піщані ґрунти в змозі поглинути до дев'яноста літрів рідини на добу. Якщо ж це супесь, то такий показник знижується до п'ятдесяти літрів, суглинки - в два рази менше. А якщо у вас щільний глинистий грунт, то він поглине на добу, не більше п'яти літрів води. Тому каналізаційна система будується за іншими канонами.

Як правило, глина в грунті розташовується тільки верхніх два-три метри. Це помітно, наприклад, якщо облаштовувати колодязь: нижче можна побачити супесь або взагалі чистий пісок, який відмінно вбирає воду. Колодязь так працює навіть краще, ніж якби земля була однорідною через тиск водяного стовпа. Таким чином, спочатку детально вивчіть тип ґрунту на вашій фазенді. Розпитайте старожилів, сусідів, тих, хто недавно щось будував, або ж просто замовте геологів, які проведуть професійну розвідку. Тоді ви зможете заощадити на облаштуванні септика в глині замість того, щоб купити готову станцію очищення.

Конструкція септика може бути якою завгодно - пластикової, цегляної, залізобетонної або бетонної. Матеріал ви можете вибирати без оглядки на глинистий грунт, грунтуючись на бюджеті і особисті уподобання. Якщо у вас на ділянці хороший чорнозем, то ви можете поливати урожай очищеною водою з септика. Для цього вам знадобиться замість фільтруючого колодязя поставити герметичний резервуар, а до нього підключити дренажний насос. Тоді подача очищеної рідини буде забезпечуватися в полівательную систему.

Септик в глині: відгуки, установка, куди зливати воду. Такий септик підійде для дачі, але якщо ви постійно живете в будиночку за містом, то недоцільно купувати такий септик. Ще один мінус - досить низький відсоток очищення, тому може бути присутнім неприємний запах. Але його можна нейтралізувати аераційної системою.

Втім, дуже часто навіть самий щільний грунт показує непогані вбираючі властивості. Ви можете використовувати це і збільшити площу, яка поглинає воду за допомогою фільтраційних полів. Для цього всю площу засинаєте щебенем, на них укладаєте дрени з двосантиметровими дірами. Довжина залежить від кількості проживаючих. На кожну людину має припадати десятиметрова труба. Зверху також необхідно засипати десять сантиметрів щебеню, а поверх покласти чорнозем. На нього можна висадити рослини, яким потрібен рясний полив. Це зручне рішення, тому що ступінь очищення не впливає ні на що, і пахнути теж не буде. Якщо ж ви покладете труби на сорокасантиметрова або велику глибину, то взимку вони не промёрзнут, і можна буде продовжити користуватися септиком. Однак в грунтах, які зовсім не пропускають воду, таку систему облаштувати неможливо.

Однак і в цьому випадку можна зливати рідину прямо на ділянку або спеціально викопану канаву. В цьому випадку краще брати незалежну каналізаційну систему з аерацією. Принцип роботи приблизно такий же. Перший резервуар повинен бути з повітрям, щоб аеробні бактерії могли жити і працювати. У наступному відсіку мул осідає і переноситься назад в перший резервуар компресором. А в третій камері остаточно очищається вода і викачується в канаву або на землю, звідки випаровується.

Так само читайте наш попередній матеріал Варіанти пристрої автономного септика для приватного будинку

Детальніше про встановлення септика.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама