Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Статуетка самурай своїми руками

Раніше я вже ліпила статуетку гейші з пластиліну, а потім відливала по ній силіконову форму і виготовляла статуетку з гіпсу. У представленій роботі я зліпила самурая, як би пару моєї гейші. Для ліплення використала не пластилін, а полімерну глину - керапласт. Вона після ліплення застигає в теплому приміщенні і стає міцною, тому для виготовлення фігурок дуже навіть зручна.

статуетку гейші

Почала ліплення з голови, з допомогою металевих стеків прорізала очі, рот і ніс на овальному кульці, тонким пензлем, змоченою у воді, прибрала всі нерівності. Полімерна глина на відміну від пластиліну хороша тим, що пальцями на пластиліні доброго не розгладиш шорсткі місця (особливо дуже дрібні), а глина легко розрівнюється.

Полімерна глина на відміну від пластиліну хороша тим, що пальцями на пластиліні доброго не розгладиш шорсткі місця (особливо дуже дрібні), а глина легко розрівнюється

Єдиний недолік керапласта в тому, що при швидкій сушці можуть з'явитися тріщини, тому фігурки після ліплення краще сушити при кімнатній температурі. Тоді процес висихання відбувається рівномірно, без тріщин.

Тоді процес висихання відбувається рівномірно, без тріщин

Поступово виліпила тулуб самурая. Коли основа висохла, стала ліпити костюм самурая. Його я як би одягала на фігурку. Розкачувала тонкі пластини глини і надягала на основу, прибираючи зайве і разлажівая мокрій пензликом.

Розкачувала тонкі пластини глини і надягала на основу, прибираючи зайве і разлажівая мокрій пензликом

Виліпити рівний меч з глини не надто виходило, і я вирішила зробити так: взяла дерев'яну шпажку, зламала її навпіл і обліпила глиною. Вийшов міцний рівний меч самурая. Далі підготовлену статуетку самурая залишила для просушки на пару днів. Глина після повного висихання втрачає в кольорі десь в два рази, тому визначити чи можна фарбувати фігурку можна по посвітлілими кольором.

Глина після повного висихання втрачає в кольорі десь в два рази, тому визначити чи можна фарбувати фігурку можна по посвітлілими кольором

Ну а після повного висихання глини вирішила самурая, як і гейшу, задекорувати під стару бронзу. Для цього мені потрібна була акрилова фарба бронза і бітумна патина для старіння. Обережно завдала акрилову фарбу, і коли вона висохла, способом нанесення патини, а потім стирання уайт-спіритом зістарила статуетку.

Обережно завдала акрилову фарбу, і коли вона висохла, способом нанесення патини, а потім стирання уайт-спіритом зістарила статуетку

Якщо не завдавати патину, то весь обсяг втрачається, а патина потрапляє в усі виїмки, в складки, виходить патина підкреслює рельєф статуетки. Гарантувати перед фарбуванням глину я не стала, на неї і так фарба лягає добре. На завершення покрила двома шарами акрилового лаку. Ось так своїми руками можна виліпити самурая з глини. Цей японський воїн склав чудову компанію моєї гейші.

Цей японський воїн склав чудову компанію моєї гейші

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама