Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Визначаємо вагу погонного метра арматури - таблиця по перетину прутка і онлайн калькулятор

Бетонні або цементно-піщані суміші використовуються практично при всіх видах робіт, що належать до сфери реставрації, будівництва або ремонту Бетонні або цементно-піщані суміші використовуються практично при всіх видах робіт, що належать до сфери реставрації, будівництва або ремонту. Як правило, будь-яка «заливка» в форму проводиться після попередньої установки (укладання) армуючої конструкції. Найчастіше вона споруджується з металевого прута.

  • При облаштуванні перекриттів або елементів, що мають опори - для визначення максимальної додаткового навантаження, яку створить пруток. Це допоможе визначити доцільність його використання або необхідність заміни на аналог (сітку металеву або пластикову).
  • Для правильної оцінки якості армування (пайової вміст металу в бетоні).
  • Для вибору виду транспорту при перевезенні матеріалу до місця використання.
  • Для складання попереднього кошторису робіт ще на етапі проектування і знаходження шляхів розумної економії.

У приватному секторі використовуються прутки діаметрами від 6 до 16 мм. Більш товсті зразки - це вже сфера промислового використання. Всі необхідні дані наведені в таблиці.

Перетин дроту (мм)

6 8 10 12 14 16 Маса 1 п.м. (кг) 0, 22 0,39 0,62 0,89 1,21 1,58

Слід розуміти, що наведені чисельні показники лише приблизні, але цілком достатні для попередніх розрахунків. Вони не враховують марку сталі (клас прутка). Але такі нюанси необхідні проектувальникам, а у них є спеціальні розрахункові таблиці. Крім того, розрізняють вагу теоретичний і фактичний. Різниця величин може лежати в межах від часток до 3%.

Якщо під рукою немає ПК або довідкової літератури, можна визначити приблизну масу всіх прутків за допомогою звичайної рулетки і олівця. Робиться це так:

Питома вага матеріалу (стали) береться рівним 7 850 кг / м³. Залишається визначити обсяг. Якщо перетин прутків невідомо, то проводиться вимір. Те ж саме щодо їх довжини. А далі, як вчили в школі - обсяг дорівнює площі перетину.

  • D (або R2) множиться на 3,14 (постійна величина) і сумарну довжину всіх зразків.
  • Загальна маса матеріалу = (обсяг) х (питома вага).

Як видно, нічого складного в обчисленнях немає. Зрозуміло, це відноситься лише до металевої арматури, що не композитної .

Онлайн калькулятор для розрахунку теоретичної ваги арматури по ГОСТу 5781-82:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама