Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шина з'єднувальна: гребінка для автоматів, електрична, нульова в щитку, для автоматичних вимикачів

  1. Сполучна шина для автоматів: характеристики
  2. Нульова розподільна шина в щитку: пристрій
  3. Як встановити автомати в електрощит правильно
  4. Як правильно підключити автомати між собою використовуючи провід
  5. Шина з'єднувальна (відео)

Оборудуя   електрощит   різними пристроями, багато хто користується простим і широко застосовуваним способом їх підключення між собою - перемички з проводів Оборудуя електрощит різними пристроями, багато хто користується простим і широко застосовуваним способом їх підключення між собою - перемички з проводів. При дотриманні всіх правил, даний спосіб відповідає всім правилам безпеки, але варто відзначити, що при складанні великих щитків, легко заплутатися у всьому різноманітті перемичок. Тому, для полегшення завдання, краще використовувати нові технології у вигляді сполучних шин для автоматів.

Сполучна шина для автоматів: характеристики

Робота автоматичних вимикачів заснована на проходженні через їх електричну схеми, електроструму. Одним з важливих показників їх коректної роботи, є якість підключення між собою. Для цих цілей використовується спеціальна сполучна мурашки.

Види сполучних шин:

  • Штирові Pin;
  • Вилкоподібний Fork.

Варто відзначити, що даними соединителями проводиться підключення не тільки автоматів, а й діфавтомат або УЗО.

Зверніть увагу! Вилкоподібний пристрою не здатні здійснити підключення у всіх видах пристроїв. Підключення ними проводиться тільки в затискачах з затягуються гвинтом. Представниками таких автоматів є пристрої фірми ABB (abb).

Залежно від схеми з'єднання і виду мережі (однофазна або трифазна), застосовуються різноманітні види гребінок, які поділяють відповідно до кількості полюсів (1 - 4 полюса). Важливо розуміти, що дані з'єднувачі здатні поєднати певну кількість автоматів (12, 24, 36, 48 і 60).

Розглянемо пристрій з'єднувача для однополюсного підключення. У пластиковий корпус з негорючого матеріалу, встановлена ​​одна мідна прямокутна (гребенчатая) шина, на якій через певний відстані знаходяться спеціальні відгалуження, за допомогою яких і здійснюється підключення.

З цього випливає, що наприклад, в шині для підключення триполюсного автомата, в соединителе встановлюється три мідних шини.

Підключення автоматів за допомогою шини в щитку, проводиться таким чином. Шина підбирається відповідно до кількості модулів. Якщо модулів менше (наприклад, необхідно з'єднати 7 автоматів, шиною розрахованої на 12 модулів) то шину необхідно розпиляти ножівкою.

Після чого, шина встановлюється в автоматичні вимикачі, і заживає кріпильними гвинтами пристроїв. До одного з автоматів підводиться напруга і перевіряється працездатність всієї схеми.

Нульова розподільна шина в щитку: пристрій

В незалежності від схеми підключення (двополюсна або чотириполюсні), для того щоб приєднати нульові (робітники) і заземлюючі провідники, необхідно встановити спеціальну нульову шину.

Конструкція шини:

  • Пластиковий корпус;
  • Рейка з гвинтовими зажимами.

Важливо розуміти, що як більшість пристроїв входять до складу схеми електрощитка, нульова шина встановлюється на спеціальну DIN - рейку.

Корпус пристрою, виконаний з негорючого пластика. Струмопровідний елемент являє собою пластину, яка оснащена спеціальними отворами для установки провідників. Затиск проводиться за допомогою гвинтів.

Зверніть увагу! Для різних електричних схем, нульова шина підбирається відповідно до кількості підключаються провідників.

Установка нульової шини, дозволяє не тільки вирішити відразу декілька завдань, а й обладнати електрощиток згідно з вимогами ПУЕ.

В першу чергу, дана шина, дозволяє зробити підключення відразу декількох нульових провідників від споживачів до вступного нульового провідника.

При підключенні проводів за допомогою нульової шини, значно збільшується якість і якість роботи автоматичних вимикачів.

Нульова шина, дозволяється забезпечити нерозривне підключення нульових провідників з нульовим введенням.

Варто відзначити, що ця шина, може використовуватися в якості заземлення (занулення). Що дає можливість занулити корпуси різних електропристроїв при відсутності загального заземлення.

Основною умовою при підключенні провідників до нульової шини, обов'язкове дотримання перетину проводів , Який мав би перевищувати допустимих значень.

Як встановити автомати в електрощит правильно

Установка автоматичних вимикачів, не є складною роботою, тому з нею може впоратися навіть людина без спеціальної підготовки. Для цього необхідно дотримуватися деяких правил і чітко слідувати інструкції.

Етапи робіт:

  • Складання схеми підключення;
  • Установка щитка;
  • Монтаж автоматів.

В першу чергу, необхідно скласти схему, згідно з якою, будуть монтуватися пристрою в щитку. Для цього, проводка в квартирі, поділятися на групи (освітлення та розеткові групи).

Зверніть увагу! Розеткові групи для кожної кімнати, краще вести окремо, а групи освітлення (кілька світильників) можна поєднувати в одну.

Наприклад, для двокімнатної квартири, підбираємо автомати для трьох розеткових груп (дві кімнати і кухня) і автомати для окремого підключення потужного устаткування, і три автомати для трьох груп освітлення (дві кімнати і суміщені гурту кухні та коридору).

Далі, можна приступати до монтажу автоматів. Для цього, в щитку, встановлюється спеціальна планка DIN - рейка. Потім, згідно зі схемою встановлюємо автомати та інші пристрої.

Першим в схемі завжди йде вступний автоматично вимикач, розрахований витримати навантаження всіх споживачів, далі встановлюється електролічильник, а потім однополюсний автомат на кожну групу.

Установка автоматів проводиться таким чином. Докладаємо автомат верхньою частиною до DIN - рейці, плоскою викруткою зрушуємо засувку на автоматі (в нижній частині) і встановлюємо пристрій. Прибираємо викрутку, і клямка автоматично закріплює пристрій на рейці.

Для наочності, можете ознайомитися з правилами установки автоматичних вимикачів, за допомогою фото, якими рясніє інтернет.

Як правильно підключити автомати між собою використовуючи провід

Досить часто в електриці, при складанні електричних щитків, для подачі фази до окремих автоматів, використовують звичайні дроти. Варто відзначити, що в даному випадку, необхідно дотримуватися певних правил.

Правила при підключенні:

  • Підбір проводів по перетину;
  • Якісне підключення.

Для якості підключення, найкраще використовувати провідники, які здатні витримувати певну струмовий нагрузку. В даному випадку, найкращим варіантом будуть дроти перетином 2.5 мм2.

Зверніть увагу! Електрична схема, виконана із застосуванням одножильних проводів, прослужить набагато довше.

Перед підключенням, необхідно встановити автоматичні вимикачі в щитку. Далі, робимо підготовку проводів для підключення.

Згідно розстановці автоматів, з проводів, слід виготовити певну кількість перемичок. Варто зазначити, що до однополюсним автоматам, підключається тільки фазная складова електромережі.

Для виготовлення перемичок, використовуйте відрізки провідника довжиною близько 7 см. Відрізок дроту необхідно загнути і зачистити з двох сторін.

Важливо розуміти, що для якісного підключення, неприпустиме попадання ізоляції проводу, в затиск автомата. Провід зачищайте приблизно на 10 см.

Після цього, перемичка встановлюється в автомати і затискається за допомогою викрутки. Далі, необхідно вручну перевірити якість підключення. Для цього, легким рухом посмикайте провід. Готово!

Шина з'єднувальна (відео)

Використовуючи цю інформацію, ви легко зможете зробити самостійну установку різних електропристроїв в щиток, і здійснити їх підключення декількома правильними способами.


Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама