Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що спробувати в Баку

Азербайджан - загадкова країна, яка відома великою кількістю смакоти. Кавказька кухня, яскравим представником якої є Баку, складається з ароматних страв, приправлених свіжою кінзою і цілими букетами спецій.

Тому якщо ви плануєте покупку авіаквитків в Баку , То вам однозначно варто дізнатися про кращих стравах національної кухні, які повинен спробувати кожен поважаючий себе турист.

Про сьогодення азербайджанському плові і долма, соте, супі хаш ми говорити не будемо. Адже популярність цих страв давно вийшла за межі рідної країни.

Лявянгі - це дуже ситне блюдо, яке представляє собою рибу або курку, фаршировану волоськими горіхами, великою кількістю цибулі. А доповнюють смак і надають лявангам оригінальності шматочки сухофруктів (в тому числі чорносливу і аличі).

Окремо потрібно сказати про люля. Напевно, назва люля кебаб чув кожна людина, яка навіть ні разу не бував в Азербайджані. Але суть в тому, що, якщо ви замовте в ресторані Баку кебаб - вам принесуть класичний шашлик. А справа в тому, що люля в перекладі з азербайджанської означає - прокручений фарш. Для приготування страви використовують як яловичину, так і курку з додаванням цибулі (для терміновості). Традиційний люля подається в виноградному.

У багатьох людей складається таке відчуття, що в Баку зовсім немає вегетаріанських страв У багатьох людей складається таке відчуття, що в Баку зовсім немає вегетаріанських страв. Але це не так. Тут популярні овочеві салати з додаванням кисломолочних продуктів, якими і заправляють смакоту. Один з найцікавіших варіантів - салат «кюкю». Він являє собою мікс овочів із зеленню, запечена зі збитим яйцем.

Гутаби - це тонкі пиріжки, які мають форму півмісяця, з начинкою з фаршу, зелені, сиру. Також зустрічаються варіації з додаванням гарбузової м'якоті. Рекомендується запивати гутаби айраном. Місцеві жителі прозвали його напоєм довголіття. Це різновид кефіру (на основі катика), яка дуже популярна на Кавказі.

Баку знаменитий своїми винами. Не секрет, що для багатьох страв використовується гранатовий соус. Тому любов місцевих жителів до гранатовому провину цілком з'ясовна. Багатьом людям, які пробували цей алкоголь, здавалося, що вони п'ють сік з насиченим, характерним кислуватим присмаком. Але не варто хвилюватися - в цьому напої градус є, і цілком пристойний.

Звичайно, однозначно варто спробувати і щербет, який вважається національним напоєм Азербайджану.

Ну і яка ж поїздка в Азербайджан без того, щоб покуштувати ваблять, східних солодощів? Будучи на відпочинку, обов'язково загляньте в кондитерську або кафе, розташоване поблизу вашого готелю Баку, щоб насолодитися пахлавой. У столиці ви зможете ознайомитися з усім спектром її смаків: і з волоськими горіхами, і фундуком, і кардамоном. Також не забудьте спробувати пастилу і солодкі рогалики - мутакі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама